Obavijesti

News

Komentari 7

Jezivi detalji optužnice protiv Belivuka: Peglom prelazili preko tijela, samljeli ga i bacili

Jezivi detalji optužnice protiv Belivuka: Peglom prelazili preko tijela, samljeli ga i bacili

Tereti ih se da su u razdoblju od početka 2019. do 4.2.2021. godine oformili kriminalnu organizaciju, pod paravanom navijačke skupine "Principi"

VIDEO

Srpski portal Nova.rs objavio je detalje optužnice protiv Veljka Belivuka (Velje Nevolje), Marka Miljkovića i još 29 članova njihove kriminalne skupine. Optuženi su za pet ubojstava, nelegalno držanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Belivuk i nekolicina njegovih suradnika uhićeni su početkom veljače, a tu je akciju vlast okarakterizirala kako odlučnu i ustrajnu borbu države protiv organiziranog kriminala i mafijaških klanova.

Optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakićevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića i Vladimira Dimitrijevića.

Velja Nevolja u smrt otjerao ubojicu vođe Grobara: 'Objesi se sam ili ćemo ti sve pobiti'
Velja Nevolja u smrt otjerao ubojicu vođe Grobara: 'Objesi se sam ili ćemo ti sve pobiti'

Tereti ih se da su u razdoblju od početka 2019. do 4.2.2021. godine oformili kriminalnu organizaciju, pod paravanom navijačke skupine "Principi". Skupina je djelovala po uputstvima vođa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Oni su odlučivali gdje, kada i na koji način koga treba oteti i ubiti, kao i gdje će se droga stavljati u promet.

Naloge su prenosili preko aplikacije "Sky". Aplikaciju su koristili pod kodnim imenima Belivuk – Soprano, Miljković – Leon i Kratos, Lalić – Bari, Budimir Marko – Katona, Budimir Miloš – Ares, Draganić – Brale i Boske, Janković – Hel, Đurić  – Tajson, Spasojević – Topalović, Tešić – Fleš, Hrvatin – Anakin i Leo Leku, Lakićević – Džeri, Stefanović – BMW, Grek – Ragnarot, Dimitrijević – Šeprtlja, Ivanonski – Engri, Karapandžić – Salvatore, Vučeljić – Struja, Andrić – Disenador, Stošić – Riven.

Protiv srbijanskih kriminalaca koji su mljeli ljude podignuli optužnicu na čak 322 stranice
Protiv srbijanskih kriminalaca koji su mljeli ljude podignuli optužnicu na čak 322 stranice

Naime, kaznena djela činili su u Ritopeku u ulici Livadice 3, u posebnoj prostoriji koju su nazvali "klaonica", u kojoj su instalirali industrijski stroj za mljevenje mesa, kojom su mljeli tijela ubijenih.

Pod i zidove u toj prostoriji prekrili su najonom, a nakon ubojstava su prostoriju i stroj čistili kemijskim sredstvima kako bi oprali dokaze, odnosno biološke tragove.

Veliku količinu oružja, eksplozivnih materija, minsko-eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja i streljiva držali su u vikendici.

Prema navodima Tužiteljstva za organizirani kriminal, koje je sastavilo optužnicu na 322 stranice, Belivuk i Miljković su koristili blindirana vozila marke Audi A8.

Prvo ubojstvo – Aleksandar Gligorijević zvan Puki

Tužiteljstvo smatra da je 16. lipnja 2020. godine, nakon saznanja da Aleksandar Gligorijević odaje informacije o kretanju i planovima članova Belivukove skupine, kao i da s pripadnicima suparničke navijačke grupe navodno planira, snajperskom puškom ubiti Belivuka, okrivljeni su ga ubili na svirep i podmukao način.

Namamili su ga pričom o kupovini povoljne droge da se sastane s Markom Budimirom, koji ga je po naredbi Belivuka dovezao u Ritopek. Okrivljeni su imali radna odijela i čizme.

Belivuk, Draganić, Spasojević, Janković, Lalić, Miloš Budimir su ga ubili, isjekli na komade i samljeli. Dijelove dijela su bacili u Dunav. Stvari su potom polili benzinom i spalili, dok su prostoriju koju su koristili za ubojstvo očistili kemijskim sredstvima.

Drugo ubojstvo – Goran Veličković Goksi

Uhićeni srbijanski mafijaš koji je mljeo ljude: 'Vučić nas je tražio usluge. Vulin je pronašao kuću'
Uhićeni srbijanski mafijaš koji je mljeo ljude: 'Vučić nas je tražio usluge. Vulin je pronašao kuću'

Drugi navod Tužiteljstva, 3. kolovoza 2020. Veljko Belivuk, Marko Miljković, Miloš Budimir, Janković, Đurić, Lalić, Spasojević, Tešić, Hrvatin i Draganić ubili su Gorana Veličkovića. Namamili ga u Višegradsku ulicu pričom oko navodne kupovine oružja.

Nakon sastanka, Hrvatin i Veličković su sjeli u isto vozilo, a potom su se uputili na dogovoreno mjesto s navodnim prodavačem oružja. Ostali pripadnici kriminalne skupine su ga savladali uz povike "policija", a potom Veličkovića ubacili u stražnji dio vozila i odvezli u Ritopek – vikendicu opremljenu najsuvremenijom video-nadzornom opremom, koju im je na korištenje ustupio okrivljeni Draganić.

Mučili su ga, tukli i čupali mu nokte, jer je navodno htio ubiti Miljkovića i Belivuka. Zatim ga je Miljković udario sjekirom i odsjekao mu glavu. Na izmasakriranom tijelu napisali su "Korać p**", a te fotografije slali kontakt brojevima Veličkovića i međusobno dijelili uz poruku "Vidi, lutko, Meksiko usred Beograda". Potom su ga samljeli i bacili u Dunav.

Treće ubojstvo – Lazar Vukićević

Kako navodi Tužiteljstvo, 14. listopada 2020., nakon saznanja da je Lazar Vukićević navodno vršio opservaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Belivukovi ljudi su ga lišili života.

Dok su se Belivuk i Miljković nalazili u Crnoj Gori, koristeći kriptirani telefon Mila Radulovića, visoko pozicioniranog pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe s kojom je Vukićević surađivao, namamili su ga na sastanak.

Miljković i Belivuk su tražili preko telefona da pripadnici kriminalne skupine budu "posebno surovi prema njemu" uz poruku: "Neka pati najviše."

Vukićevića su namamili preko kriptirane poruke uz riječi da je Belivuk otet i da ga treba likvidirati.

Nakon što su ga namamili u kuću u Ritopeku, Srđan Lalić mu je vrelom peglom prelazio preko tijela. Draganić, Budimir Miloš i Đurić su mu stavili gumeno crijevo u usta, pustili vodu i tako ga ugušili.

S njima je sutra i Hrvatin isjekao tijelo ubijenog, koje su potom samljeli i bacili u Dunav.

Podižu optužnicu protiv Velje Nevolje i njegovog klana: Opet pokazali uznemirujuće snimke
Podižu optužnicu protiv Velje Nevolje i njegovog klana: Opet pokazali uznemirujuće snimke

Četvrto ubojstvo – Zdravko Radojević

Od 30. listopada 2020. do 10. studenog 2020. pripadnici skupine su pratili, a potom i ubili Zdravka Radojevića i to tako što su ga namamili na sastanak 10. studenog 2020. godine, pri čemu se Miljković preko telefona predstavljao kao lažni prodavač oružja.

Lakićević je iskoristio poznanstvo govoreći Radojeviću da mu je ugrožena sigurnost i dao mu na korištenje automobil putem koga su ga okrivljeni lakše pratili.

Namamili su ga u blizini JP "Lasta", gdje se sastao s navodnim kupcem oružja Jankovićem. Odatle su potom krenuli ka mjestu gdje se navodno nalazilo oružje. Na uključenju na autoput ostali pripadnici skupine su blokirali Radojevićev automobil, a potom ga odatle prevezli u kuću u Ritopek.

U kući su ga vezali, uzeli kriptirani telefon koji je koristio, prinudili ga da ga otključa kako bi vidjeli s kim je u kontaktu, zatim mu dali pištolj u ruke kako bi na njemu ostali njegovi tragovi i istog dana pucali na kuću Budimira Marka. Ovo su učinili kako bi se kasnije stekao dojam da je Radojević zbog toga pobjegao i nestao.

Nove jezive slike prikazali na televiziji: Velja Nevolja pozirao s obezglavljenim žrtvama
Nove jezive slike prikazali na televiziji: Velja Nevolja pozirao s obezglavljenim žrtvama

Skinuli su ga, vezali, postavili dasku ispod glave, a Veljko Belivuk mu je potom sjekirom odrubio glavu. Nakon toga Hrvatin, Budimir, Draganić, Janković i Belivuk isjekli njegovo tijelo, stavili u industrijski stroj za mljevenje mesa, a dijelove tijela potom su bacili u Dunav. Pripadnici skupine su potom uzeli Radojevićeve automobile – dva Mercedesa, Range Rover i Škodu Cargo.

Peto ubojstvo – Milan Ljepoja

Prema navodima Tužiteljstva za organizirani kriminal, 9. prosinca 2020. pripadnici kriminalne skupine ubili su Milana Ljepoju jer je navodno bio pripadnik suparničke kriminalne skupine koja je sudjelovala u pokušaju ubojstva Radoja Zvicera u Ukrajini. S njim su, naime, Belivuk i Miljković bili u prijateljskom odnosu.

Namamili su ga pričom o kupovini blindiranog vozila, a Ljepoja je prihvatio ovu lažnu ponudu. Tako su 8. prosinca 2020. u dvorište dovezli blindirani BMW da bi priča izgledala uvjerljivije. 

Tukli su ga, mučili, ispitivali o djelovanju suparničkih kriminalnih skupina i o navodnom sudjelovanju u ubojstvu Zvicera.

Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković su stezanjem vrećice navučene preko glave i žicom oko vrata ubili Ljepoju, fotografirali njegovo izmasakrirano tijelo, a potom slike slali kontaktima iz njegovog telefona, koji je bio otključan jer su ga primorali da to napravi.

Silovanje i tri dana mučenja 

Dana 8. 9. i 10. kolovoza 2020. u restoranu u Humskoj, u prostorijama ispod tribine, pojedini pripadnici ove skupine su silom odveli i maltretirali I. S., koji je preživio stravično mučenje, navodi Tužiteljstvo.

Aleksa Šejić, Mijat Simeunović i Miloš Lukić Selak zatekli su I. S. ispred restorana s telefonom u ruci i na silu ga uvukli u prostorije.

Tražili su da im kaže tko ga je poslao i optuživali ga da je cinkaroš, da ih snima, prati, i da sve to radi za navijačku grupu "Alkatraz". O tome su obavijestili Miljkovića i Belivuka, zaključali ga u prostorije koje su koristili, držali vezanog tri dana i naizmjenično ga tukli.

Veljina ljubavnica čuva njegove tajne: U mobitelu su pronašli 200 snimaka mučenja ljudi...
Veljina ljubavnica čuva njegove tajne: U mobitelu su pronašli 200 snimaka mučenja ljudi...

Tukli su ga drvenom motkom koja se slomila od udaraca. Aleksa Šejić ga je silovao, navodi Tužiteljstvo. Šejić je, prema navodima Tužiteljstva za organizirani kriminal, radio kao konobar u Humskoj, a zadatak mu je bila i prodaja narkotika u tom kafiću.

Oštećeni je ispričao i da su mu pripadnici skupine u telefonu našli broj ubijenog vođe navijača Ljubomira Markovića Kića i Pere "Alkatraza".

Rekao je da su ga navijači znali jer je od 2017. godine išao na utakmice Partizana. Večer uoči kobnog događaja s Perom "Alkatrazom" je razmijenio poruke jer mu je, kako je rekao, on trebao da mu nađe posao. Rekao je da je u Beograd došao turistički. Prvo je bio na Kalemegdanu, odakle se uputio na stadion JNA, gdje su ga "uhvatili pripadnici južne tribine" uz riječi: "Požarevac, šta radiš tu?"

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović