News

Komentari 30

Ogromno klizište čupalo stabla i zatrpalo glavnu cestu županija: 'Odron ide od odlagališta...'

Ogromno klizište čupalo stabla i zatrpalo glavnu cestu županija: 'Odron ide od odlagališta...'

Načelnik općine Gornje Jesenje Andrija Ranogajec kaže da još nagađaju je li odron krenuo zbog podzemnih voda ili ga je pokrenuo petrinjski potres...

Na tisuće kubika zemlje pokrenulo se ispod kamenoloma Gorjak kraj Gornjeg Jesenja prošlog tjedna i zatrpalo državnu cestu DC74 u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ogromno klizište naprosto je pregazilo i počupalo stabla i sve se zaustavilo na cesti koju je potpuno blokiralo. 

POGLEDAJTE VIDEO:

No ni četvrti dan od pokretanja klizišta još nije bilo konkretnih radnji na cesti, barem tako tvrdi načelnik općine Gornje Jesenje Andrija Ranogajec. 

- Dobili smo informacije od Hrvatskih cesta da će biti na terenu, ali do sad nemamo nikakve službene informacije. Nama ne daju da sami počistimo cestu. Stručnjaci su trebali biti na terenu i procijeniti situaciju, a potom treba ići sanacija klizišta, odnosno odrona. Na sreću u blizini nema nikakvih objekata, ali ne znamo što se događa "gore", otkuda je odron krenuo. Zemlja se odronula točno od mjesta na kojem je naše odlagališta otpada i ne znamo što se na odlagalištu sad događa. Tu ide otpad iz pola naše županije, odnosno iz tri grada i pet općina - rekao nam je prošlog tjedna načelnik.

Također, tu je i kamenolom Gorjak koji radi već 40-ak godina. 

- Teško mi je sada reći je li se odron pokrenuo uslijed djelovanja podzemnih voda ili možda potresa jer smo i mi jako osjetili petrinjske potrese. Imamo prijavljene štete i to na crkvi te osnovnoj školi u našem mjestu te na pet obiteljskih kuća - rekao je Ranogajec. 

 

 

Najčitaniji članci