Obavijesti

News

Komentari 139

Oprostio ocu: Filip i ćaća su se pomirili prije masakra u Splitu

Oprostio ocu: Filip i ćaća su se pomirili prije masakra u Splitu
1

Ante i Stanislav, odnosno otac i brat Filipa Zavadlava, osumnjičenika za trostruko ubojstvo u Splitu, u petak su stigli na ispitivanje kod suca istrage, ali nisu svjedočili

Filip Zavadlav se početkom siječnja pomirio s ocem Antom. Do tada su već godinama bili u svađi, kaže nam Filipova majka Etel Zavadlav.

Pokazala nam je i prepisku s Filipom iz 3. siječnja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

“Pomirija sam se sa ćaćom”, piše Filip, a majka ga pita hoće li se onda vratiti tamo, da ne plaća najam. Filip je odgovorio da ne zna. Etel nam je ranije ispričala da Filip i njegov otac nisu bili u dobrim odnosima od događaja prije njegova 18. rođendana i jedne ružne epizode.

- On i Filip nisu razgovarali godinama nego su se pomirili tek nekoliko dana prije ubojstava - kaže Etel i tvrdi da je u ranijem sudskom postupku priznala zlostavljanje djece koje nije počinila zbog pritisaka i prijetnji.

Prepoznao Zavadlava, nazvao ga i nagovorio ga da se preda
Prepoznao Zavadlava, nazvao ga i nagovorio ga da se preda

-To je sve potegnuo njihov otac kako bi dobio skrbništvo da može dobivati socijalu i doplatak jer nije htio raditi - tvrdi Etel.

Ante i Stanislav, odnosno otac i brat Filipa Zavadlava, osumnjičenika za trostruko ubojstvo u Splitu, u petak su stigli na ispitivanje kod suca istrage, ali nisu svjedočili. Stanislav je prekjučer ozlijeđen u napadu, ali nije se javio policiji ni zatražio liječničku pomoć. Ispred zgrade splitskog suda rekao je kako poznaje osobe koje su ga jučer pretukle.

Brat i otac nisu ispitani 

- Najlakše mi je za to. Momci koji su to uradili, ja ih poznajem, neću govoriti koji su. Meni je još teža stvar što su tri mlada života izgubljena - rekao je Stanislav. Iz zgrade suda izašao je u pratnji dva policajca.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac novinarima je rekao kako će otac i brat osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu biti ispitani idući tjedan jer jučer to nisu mogli zbog pretrpljenog stresa.

Brat splitskog ubojice: 'Nije on u pohod krenuo zbog mene...'
Brat splitskog ubojice: 'Nije on u pohod krenuo zbog mene...'

- Na ispitivanju pred sucem istrage bili su pozvani otac i brat osumnjičenika, ali su zbog jučerašnjeg događaja pod stresom i zbog toga nisu danas mogli dati izjavu. Obvezali su se da će idući tjedan državnom odvjetniku koji vodi istragu, kad budu spremni, dati izjavu. Dakle, neće koristiti blagodat nesvjedočenja i oni će svjedočiti, ali danas to nisu bili u stanju. Daljnja procedura je takva da istragu vodi državni odvjetnik, pa o tome ne mogu govoriti, ali pretpostavljam da će spis biti poslan u Zagreb, gdje će biti provedeno vještačenje nad osumnjičenikom - rekao je Damir Romac i dodao:

- Istragu vodi državni odvjetnik, ali u situaciji kad se ispituju svjedoci koji su rodbina, koji imaju po zakonu pravo ne svjedočiti, onda ih ispituje i sudac istrage.

Pretučen u Splitu 

Stanislav je za portal Index demantirao da je njegov brat krenuo u ubilački pohod zbog njega. Tvrdi da je Filip bio u sukobu s dvojicom koje je ubio, Marinom Bobanom i Juricom Torlakom, te da su oni iznuđivali novac od njega.

Misa nakon tragedije u Splitu, ispred crkve dežurala policija
Misa nakon tragedije u Splitu, ispred crkve dežurala policija

U četvrtak, dan prije pokušaja ispitivanja na splitskom sudu, Stanislav je fizički napadnut. U popodnevnim satima je upao u taksi kod splitskog City centra i zatražio pomoć od vozača.

POGLEDAJTE VIDEO IZ FILIPOVA STANA: 

- Nisam znao što bih, ušao je u auto. Nisam ga ni znao od prije. Ušao mi je u auto kod City centra i pitao može li do grada. Povezao sam ga, a on mi govori: ‘Barba, ja sam vam brat od onoga što je napravio onu tragediju’ - ispričao je za 24sata taksist koji je Stanislava povezao dio puta, a onda ga ostavio na autobusnoj stanici i pozvao policiju.

- Imao je oguljeni dio lica na desnoj strani glave, kao kad padneš s motora i ostane ti crveno - rekao nam je taksist.

Napali brata Filipa Zavadlava! Taksist: Imao je oguljen dio lica
Napali brata Filipa Zavadlava! Taksist: Imao je oguljen dio lica

Osumnjičeni Filip Zavadlav se trenutačno nalazi u Bolnici za osobe liše slobode u Zagrebu i čeka na psihijatrijsko vještačenje.