Obavijesti

News

Komentari 210

Ovo je bio plan puta nesretnih Poljaka: U Međugorje su trebali stići u 13 sati. Čekao ih je ručak

Ovo je bio plan puta nesretnih Poljaka: U Međugorje su trebali stići u 13 sati. Čekao ih je ručak

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za medije ispred varaždinske bolnice da je 19 teško ozlijeđenih bolesnika, 13 lakše ozlijeđenih

Dvanaest ljudi je poginulo, a više od 30 je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro u subotu dogodila na autocesti A4  kod Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ispovijesti preživjelih iz nesreće

Pokretanje videa ...

preživjeli iz nesreće VIDEO

Autobus s putnicima je prema planu i programu putovanja krenuo i poljske Varšave u petak oko 9 sati. Na putu prema Međugorje zaustavili su se, prema planu, oko 15.30 sati u Jasnu Goru, također u Poljskoj gdje se nalazi samostan. Oko 18.30 sati, isti dan, stigli su na granicu s Češkom, a prije toga su se zaustavili tik do granice gdje se nalazi restoran u kojem su mogli ručati/večerati. U 20 sati su nastavili dalje s putovanjem, a prema planu trebali su imati pauzu svakih tri sata.

U Međugorje su trebali stići oko 13 sati u subotu te su se između 13 i 15 sati trebali smjestiti te imati objed. Put iz Varšave do Međugorja je trebao biti 24 sata, uz sva stajanja i pauze. Smještaj im je bio osiguran u Međugorju. Povratak u Poljsku je bio predviđen 13. kolovoza u 11 sati, a trebali su krenuti 12. kolovoza u 8 sati iz Međugorja. 

Jaroslaw Milkowski iz Varšave rekao je za poljske medije kako je on bio organizator puta u Međugorje i da je i sam trebao biti u autobusu koji je sletio s A4, no da ga je u tome spriječila osobna tragedija. 

Preživjeli putnik iz poljskog autobusa: 'Dugo smo se vozili, ne sjećam se trenutka nesreće'
Preživjeli putnik iz poljskog autobusa:  'Dugo smo se vozili, ne sjećam se trenutka nesreće'

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za medije ispred varaždinske bolnice da je 19 teško ozlijeđenih bolesnika, 13 lakše ozlijeđenih. U OB Varaždin je 11 bolesnika, 5 s teškim ozljedama koji su na odjelu za intenzivnu njegu. Prema informacijama koje su objavili poljski mediji, u autobusu su među putnicima bila i 3 svećenika te 6 časnih sestara. Svi stradali u autobusu su poljski državljani.