News

Komentari 211

Ovo je bio plan puta nesretnih Poljaka: U Međugorje su trebali stići u 13 sati. Čekao ih je ručak

Ovo je bio plan puta nesretnih Poljaka: U Međugorje su trebali stići u 13 sati. Čekao ih je ručak

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za medije ispred varaždinske bolnice da je 19 teško ozlijeđenih bolesnika, 13 lakše ozlijeđenih

Dvanaest ljudi je poginulo, a više od 30 je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro u subotu dogodila na autocesti A4  kod Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ispovijesti preživjelih iz nesreće

Autobus s putnicima je prema planu i programu putovanja krenuo i poljske Varšave u petak oko 9 sati. Na putu prema Međugorje zaustavili su se, prema planu, oko 15.30 sati u Jasnu Goru, također u Poljskoj gdje se nalazi samostan. Oko 18.30 sati, isti dan, stigli su na granicu s Češkom, a prije toga su se zaustavili tik do granice gdje se nalazi restoran u kojem su mogli ručati/večerati. U 20 sati su nastavili dalje s putovanjem, a prema planu trebali su imati pauzu svakih tri sata.

U Međugorje su trebali stići oko 13 sati u subotu te su se između 13 i 15 sati trebali smjestiti te imati objed. Put iz Varšave do Međugorja je trebao biti 24 sata, uz sva stajanja i pauze. Smještaj im je bio osiguran u Međugorju. Povratak u Poljsku je bio predviđen 13. kolovoza u 11 sati, a trebali su krenuti 12. kolovoza u 8 sati iz Međugorja. 

Jaroslaw Milkowski iz Varšave rekao je za poljske medije kako je on bio organizator puta u Međugorje i da je i sam trebao biti u autobusu koji je sletio s A4, no da ga je u tome spriječila osobna tragedija. 

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za medije ispred varaždinske bolnice da je 19 teško ozlijeđenih bolesnika, 13 lakše ozlijeđenih. U OB Varaždin je 11 bolesnika, 5 s teškim ozljedama koji su na odjelu za intenzivnu njegu. Prema informacijama koje su objavili poljski mediji, u autobusu su među putnicima bila i 3 svećenika te 6 časnih sestara. Svi stradali u autobusu su poljski državljani. 

Najčitaniji članci