Obavijesti

News

Komentari 125

'Plenkovića znam 20 godina i nikad ga nisam vidio takvoga...'

'Plenkovića znam 20 godina i nikad ga nisam vidio takvoga...'
1

Zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh jedan je od glavnih svjedoka ružnog incidenta u Saboru. Upravo je on Grmoji savjetovao da izađe van iz sabornice kada se bijesni Plenković pokušao probiti do njega

VIDEO

U dvadesetak godinakoliko poznajem premijera Andreja Plenkovića, nisam ga nikad vidio u takvom raspoloženju. Jučer je počela južina, a Dalmatinci su osjetljivi na nju, imaju tanje živce nego ostali. Komentirao je u četvrtak saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh, jedan od glavnih svjedoka ružnog incidenta koji se dogodio u srijedu u Saboru kada je premijer Andrej Plenković nervozno krenuo prema mostovom Nikoli Grmoji.

Pokretanje videa...

02:30

Podsjetimo, Grmoja je Plenkoviću rekao da je veleizdajnik i da radi u interesu Srbije, a nakon što ga je još nazvao anemičnim Plenković je totalno izgubio živce. Iako je već u tom trenutku krenuo van, to ga je očigledno toliko razbjesnilo da se na peti okrenuo i brzinom munje krenuo prema Grmoji. Upleli su se zastupnici, ali i saborska straža. Upravo je Beus Richembergh zaustavio Grmoju dok mu se Plenković iživcirano pokušao približiti. 

'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'
'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'

- Jučerašnji dan u Saboru je snižavanje svih kriterija. Činjenica je da se u toj razmjeni uvreda otišlo prenisko i Grmoja je u jednom trenutku pretjerao - smatra Beus Richembergh i opisuje što se događalo u sabornici.

'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'
'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

- Kad je već oglašena pauza, kad smo krenuli van iz sabornice, Grmoja je još uvijek dovikivao i u toj kakofoniji vidio sam da se premijer naglo okrenuo i krenuo u pravcu prema njemu. U tom času su se ispriječili Bulj i Pupovac, a ja sam Grmoju nastojao smiriti, okrenuti i uputititi izvan sabornice, što se i dogodilo. Za nekoliko sekundi on je bio već vani. Premijer je bio vidno uzrujan, nema nikakve dvojbe da je krenuo približiti se fizički, a da li je smatrao da se treba i obračunati, to ne znam - kaže zastupnik GLAS-a dodajući kako on ne bi rekao da je Grmoja pobjegao već smatra da je postupio racionalno u tom trenutku.

'Ne bih rekao da je Grmoja pobjegao'

- Postupio je razumno za razliku od trenutaka prije toga kad mislim da je pretjerano išao ispod pojasa, osobno uvredama prema premijeru. Nismo samo mi tu bili, odmah je skočila i saborska straža i pomogla da se ne dogodi fizički kontakt - rekao je Beus Richembergh dodajući kako je  Sabor iznimno važna institucija kojoj bi zastupnici trebali čuvati dignitet.

'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je pravo lice...'
'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je  pravo lice...'

 - Od 151 zastupnika i zastupnica, bar 140 su pistojni ljudi i kad idu u kritiku i sukobe različitih mišljenja ipak se, bez obzira da li su ironični ili idu žestoko, drže nekih pravila i normi i granica ponašanja. Bilo kakvo ulaženje u tuđu auru sa namjerom da ga se ušutka ili ispriječi u njegovom djelovanju, naravno da je apsolutno nedopustivo - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa