Obavijesti

News

Komentari 84

Policija o napadu na djevojčicu: Bilo je propusta u komunikaciji

Policija o napadu na djevojčicu: Bilo je propusta u komunikaciji
2

Kažu kako su već nakon prve dojave počeli tražiti počinitelja, a nakon što su i susjedi dojavili da je u tijeku obiteljsko nasilje na adresi u Peščenici, odmah su tamo poslali policajce

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Zagrebačka policija daje izjavu o premlaćivanju na Peščenici: Otac pretukao 14-godišnju kćer, majka zvala policiju pet puta Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata Politiko on Monday, 18 February 2019

Bivši policajac S. F. uvjetno je pušten iz zatvora kako bi bio s djecom dok je njihova majka u zagrebačkoj bolnici na liječenju. U petak je u Zagrebu pijan brutalno pretukao njihovu kćer (14). Majka je policiju zvala pet puta i sve razgovore snimila.

POSLUŠAJTE RAZGOVOR MAJKE I POLICIJE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šokantan razgovor s policijom: 'Što čekate, da mi ubije djecu?'
Šokantan razgovor s policijom: 'Što čekate, da mi ubije djecu?'

- Policiju sam molila više od sat vremena da mi spase djecu od pijanog bivšeg muža zlostavljača koji je uvjetno pušten iz zatvora da bi bio s njima dok sam ja u bolnici. No prije nego su napokon izašli na intervenciju, premlatio je moju 14-godišnju kćer, davio je, bacao je po ulici i glavom nabijao u zid. Cijelo to vrijeme njezin je sedmogodišnji brat, dječak s autizmom, vrištao i plakao od užasa - kazala nam je E. F. (42) iz bolničke postelje u Kliničkoj bolnici Merkur.

Policija je u ponedjeljak održala konferenciju za novinare na kojoj je priznala da je bilo 'propusta u komunikaciji'. Kažu kako su već nakon prve dojave počeli tražiti počinitelja, a nakon što su i susjedi dojavili da je u tijeku obiteljsko nasilje na adresi u Peščenici, odmah su tamo poslali policajce. 

Vapaj krvave djevojčice: 'Teta, zašto me niste ranije spasili?'
Vapaj krvave djevojčice: 'Teta, zašto me niste ranije spasili?'

- Već nakon 14 minuta smo ga uhitili - rekli su. 

Voditelj operativno-komunikacijskog centra, Stipe Mandić, kazao je da zagrebačka policija provodi puno edukacija da obiteljska nasilja svede na minimum. 

- Od prvog poziva trebalo je 14 minuta da policija locira, pronađe počinitelja i uhiti ga uz uporabu sredstva prisile - rekao je Mandić i dodao da su liječnici u 4. policijskoj postaji utvrdili da mu treba hospitalizacija. Istraživanje će nastaviti kad izađe iz bolnice. 

- Obiteljsko nasilje izaziva veliku pozornost javnosti, koristimo sve resurse da se nasilje smanji i da se počinitelji prepoznaju i izdvoje iz obitelji - kaže Mandić i dodaje da su svi slučajevi obiteljskog nasilja, baš zbog interesa javnosti, pod posebnim nadzorom kako bi se utvrdili eventualni propusti. 

‘Bojim se da će ga pustiti i da će učiniti nešto još gore’
‘Bojim se da će ga pustiti i da će učiniti nešto još gore’

- Trudimo se ukloniti te propuste. U ovom slučaju policija je utvrdila propuste u komunikaciji - rekao je Mandić koji kaže da prijave građana nisu uvijek temeljite zbog uznemirenosti. 

- Bilo je malih propusta u komunikaciji od strane operatera i šefa smjene u PP na dežurstvu. Njihova komunikacija u cilju prikupljanja što boljih informacija nije prouzročila odnosno nije zaustavila daljnje postupanje policije - rekao je i istaknuo kako je policija pronašla nasilnika 14 minuta nakon dojave o obiteljskom nasilju. 

- Policija će sankcionirati propuste. Provest će se disciplinski postupak i utvrditi kolika je bila odgovornost u komunikaciji - rekao je Mandić. 

- Susjedi su dojavili nasilje u obitelji, majka nije - istaknuo je Mandić. Znači susjedi su pozvali policiju kad je otac počeo tući djevojčicu i tada ga je policija uhitila u roku od 14 minuta. Majka u prvom pozivu nije prijavila obiteljsko nasilje, samo prijavila bojazan da je muškarac pijan sjeo u auto i pokupio dijete iz škole, ali nije znala gdje je.

- Već nakon prve dojave svi policijski službenici dobili su dojavu i tragali za njim - rekao je Mandić i dodao da su ga uhitili nakon što je izazvao prometnu nesreću. 

Mandić je za kraj istaknuo da će oca ispitati nakon što im liječnici daju dozvolu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1