Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija o napadu na djevojčicu: Bilo je propusta u komunikaciji

Kažu kako su već nakon prve dojave počeli tražiti počinitelja, a nakon što su i susjedi dojavili da je u tijeku obiteljsko nasilje na adresi u Peščenici, odmah su tamo poslali policajce

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/24sata
84 komentara

POGLEDAJTE VIDEO:

Zagrebačka policija daje izjavu o premlaćivanju na Peščenici: Otac pretukao 14-godišnju kćer, majka zvala policiju pet puta Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata Politiko on Monday, 18 February 2019

Bivši policajac S. F. uvjetno je pušten iz zatvora kako bi bio s djecom dok je njihova majka u zagrebačkoj bolnici na liječenju. U petak je u Zagrebu pijan brutalno pretukao njihovu kćer (14). Majka je policiju zvala pet puta i sve razgovore snimila.

POSLUŠAJTE RAZGOVOR MAJKE I POLICIJE:

EKSKLUZIVNO: MAJKA SNIMILA SVE Šokantan razgovor s policijom: 'Što čekate, da mi ubije djecu?'

- Policiju sam molila više od sat vremena da mi spase djecu od pijanog bivšeg muža zlostavljača koji je uvjetno pušten iz zatvora da bi bio s njima dok sam ja u bolnici. No prije nego su napokon izašli na intervenciju, premlatio je moju 14-godišnju kćer, davio je, bacao je po ulici i glavom nabijao u zid. Cijelo to vrijeme njezin je sedmogodišnji brat, dječak s autizmom, vrištao i plakao od užasa - kazala nam je E. F. (42) iz bolničke postelje u Kliničkoj bolnici Merkur.

Policija je u ponedjeljak održala konferenciju za novinare na kojoj je priznala da je bilo 'propusta u komunikaciji'. Kažu kako su već nakon prve dojave počeli tražiti počinitelja, a nakon što su i susjedi dojavili da je u tijeku obiteljsko nasilje na adresi u Peščenici, odmah su tamo poslali policajce. 

PRETUKAO JU OTAC U ZAGREBU Vapaj krvave djevojčice: 'Teta, zašto me niste ranije spasili?'

- Već nakon 14 minuta smo ga uhitili - rekli su. 

Voditelj operativno-komunikacijskog centra, Stipe Mandić, kazao je da zagrebačka policija provodi puno edukacija da obiteljska nasilja svede na minimum. 

- Od prvog poziva trebalo je 14 minuta da policija locira, pronađe počinitelja i uhiti ga uz uporabu sredstva prisile - rekao je Mandić i dodao da su liječnici u 4. policijskoj postaji utvrdili da mu treba hospitalizacija. Istraživanje će nastaviti kad izađe iz bolnice. 

- Obiteljsko nasilje izaziva veliku pozornost javnosti, koristimo sve resurse da se nasilje smanji i da se počinitelji prepoznaju i izdvoje iz obitelji - kaže Mandić i dodaje da su svi slučajevi obiteljskog nasilja, baš zbog interesa javnosti, pod posebnim nadzorom kako bi se utvrdili eventualni propusti. 

MAJKA PRETUČENE KĆERI: ‘Bojim se da će ga pustiti i da će učiniti nešto još gore’

- Trudimo se ukloniti te propuste. U ovom slučaju policija je utvrdila propuste u komunikaciji - rekao je Mandić koji kaže da prijave građana nisu uvijek temeljite zbog uznemirenosti. 

- Bilo je malih propusta u komunikaciji od strane operatera i šefa smjene u PP na dežurstvu. Njihova komunikacija u cilju prikupljanja što boljih informacija nije prouzročila odnosno nije zaustavila daljnje postupanje policije - rekao je i istaknuo kako je policija pronašla nasilnika 14 minuta nakon dojave o obiteljskom nasilju. 

- Policija će sankcionirati propuste. Provest će se disciplinski postupak i utvrditi kolika je bila odgovornost u komunikaciji - rekao je Mandić. 

- Susjedi su dojavili nasilje u obitelji, majka nije - istaknuo je Mandić. Znači susjedi su pozvali policiju kad je otac počeo tući djevojčicu i tada ga je policija uhitila u roku od 14 minuta. Majka u prvom pozivu nije prijavila obiteljsko nasilje, samo prijavila bojazan da je muškarac pijan sjeo u auto i pokupio dijete iz škole, ali nije znala gdje je.

- Već nakon prve dojave svi policijski službenici dobili su dojavu i tragali za njim - rekao je Mandić i dodao da su ga uhitili nakon što je izazvao prometnu nesreću. 

Mandić je za kraj istaknuo da će oca ispitati nakon što im liječnici daju dozvolu. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message