News

Komentari 89

'Simba je kod nas bio još kao mali, sad će imati još bolju skrb i kvalitetnije uvjete za život'

'Simba je kod nas bio još kao mali, sad će imati još bolju skrb i kvalitetnije uvjete za život'

Snimka tigra u prikolici auta na trajektu izazvala je veliko zanimanje javnosti. Bio je to, u najmanju ruku, nesvakidašnji prizor. Da je među njima tigar putnici su otkrili kada je vozač podignuo ceradu prikolice

Prijatelj Simba koji je bio privremeno zbrinut kod nas u zoološkom vrtu je otišao s otoka te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju skrb i uvjete za život.

POGLEDAJTE VIDEO

Napisao je to na Facebooku Ivan Gospodnetić, ugostitelj i vlasnik ZOO-a iznad grada Hvara, o slučaju tigra kojeg su putnici snimili u prikolici automobila na trajektu Jadrolinije s Hvara prema Splitu.

Bio je to, u najmanju ruku, nesvakidašnji prizor. Da je među automobilima i putnicima na trajektu i tigar otkrili su svi kada je vozač, zbog velike vrućine, dijelom podignuo ceradu kojom je bila pokrivena prikolica te se ispod cerade ukazao tigar.  

Snimka divlje životinje u prikolici izazvala je veliko zanimanje javnosti, a Gospodnetić je sada potvrdio da je tigar bio na njegovom imanju.

- Tigar Simba bio je zbrinut kao mali na Hvaru gdje smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uvjeta i sigurne smrti. Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Uz to, osiguravanje adekvatnog smještaja zahtijevalo je poštivanje strogih uvjeta koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole - stoji u objavi.

- Kad smo ga zbrinuli tigar je bio mali i znali samo da će njegov boravak na otoku biti privremen, koliko je potrebno da životinja stasa i stane na noge. Sada Simba treba dodatnu pažnju i uvjete koje bi mu ovdje teško mogli osigurati. To je dio procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli, bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, sukladno inicijalnom planu, nastavlja život u najboljim mogućim uvjetima - zaključuje Gospodnetić.

Iz Jadrolinije pojašnjavaju da o prijevozu divlje životinje na trajektu nisu imali saznanja. Nije im bio prijavljen prijevoz životinje već vozila s prikolicom.

- Mi smo prodali kartu za vozilo i prikolicu. Članovi posade nisu nadležni za provjeru sadržaja kamiona ili prikolice ukoliko nije prijavljen prijevoz opasnih tvari, a da bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli. Članovi posade nisu imali saznanja da se tigar prevozi u prikolici na trajektu - kazala je Hini u utorak glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović. Naglasila je i kako se po pravilniku na trajektima ne smiju prevoziti divlje životinje.

Najčitaniji članci