News

Komentari 7

Rusi tvrde da s Ukrajincima čuvaju nuklearnu elektranu

Rusi tvrde da s Ukrajincima čuvaju nuklearnu elektranu

Ministarstvo obrane Ruske Federacije pokazalo je video iz nuklearne elektrane. Navode i da se ruskim snagama pridružila lokalna postrojba ukrajinske Nacionalne garde te da sada zajedno čuvaju postrojenja

Ministarstvo obrane Ruske Federacije pokazalo je video iz nuklearne elektrane u Černobilu. Ruske oružane snage u petak su preuzele kontrolu nad tim područjem u Ukrajini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, vojska čuva elektranu i razina radijacije je normalna. Ministarstvo također navodi da se ruskim snagama pridružila i lokalna postrojba ukrajinske Nacionalne garde te da sada zajedno čuvaju postrojenja - Mondo.rs.

Ruske i ukrajinske snage borile su se da preuzmu kontrolu nad Černobilom, mjestom najgore nuklearne katastrofe na svijetu. Rusi su na kraju pobijedili, ali ipak nije jasno zašto bi itko želio osvojiti nuklearnu elektranu koja je okružena kilometrima radioaktivnog zemljišta.

Černobil se nalazi na najkraćoj ruti od Bjelorusije do Kijeva i zato je na logičnoj liniji napada ruskih snaga. Zauzimanjem Černobila, kažu zapadni analitičari, Rusija koristi najkraći put da stigne do glavnog grada Ukrajine gdje se trenutno odvijaju borbe.

- To je najkraći put od točke A do točke B . rekao je James M. Acton iz Programa nuklearne politike pri Carnegie Endowmenta za međunarodni mir.

- Zauzimanje Černobila bio je dio plana - dodao je.

<<< LIVE događanja i bitku za UKRAJINU pratite OVDJE

- Preostale četiri nuklearne elektrane u Ukrajini trenutno rade normalno i sigurne su - priopćila je UN-ova nuklearna agencija.

Najčitaniji članci