News

Komentari 25

Ruski šef okupiranog Zaporižja: S nama ratuju Srbi, naša braća po oružju. Imamo visoke plaće!

Ruski šef okupiranog Zaporižja: S nama ratuju Srbi, naša braća po oružju. Imamo visoke plaće!

Ruski šef Zaporižja kazao je da su oni koji se žele pridružiti različitih nacionalnosti i uvjerenja. Ističe je da je važno da se vlasti pobrinu da se volonteri 'vole' boriti, ali ne žude za krvlju.

Jevgenij Balicki, bivši vojni pilot SSSR-a i Ukrajine, kojeg su Rusi postavili za šefa okupirane ukrajinske regije Zaporižje, govorio je o volonterima koji se pridružuju proruskim snagama u regiji, piše ruska Pravda.

Kazao je da su oni koji se žele pridružiti različitih nacionalnosti i uvjerenja. Istaknuo je da je važno da se vlasti pobrinu da se volonteri 'vole' boriti, ali ne žude za krvlju.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Imamo Srbe, Skandinavce, Turke, mnogo različitih nacionalnosti - kaže Balicki i objašnjava kako provjeravaju one koji stignu:

- Kandidati za pristupanje dragovoljačkom bataljunu Sudoplatov u regiji Zaporižje testiraju se na poligrafu. 

Podsjetimo kako je Rusija prošle godine ilegalno, nakon nečega što su u Moskvi nazvali referendumom, gdje su vojnici dolazili ljudima po glasove na vrata, pripojila četiri ukrajinske regije. Koje čak ne kontroliraju u cijelosti, ali tvrde kako su one 'nova stvarnost'. Ništa novo, zabluda u Kremlju ima koliko želite...

'Nudimo visoke plaće'

Balicki je dodao da razgovore za pristupanje bataljunu Sudoplatov provodi posebna služba, koja, između ostalog, prati ponašanje kandidata u ekstremnoj situaciji, a provjerava se i je li osoba sklona alkoholu.

- Mi takve ljude eliminiramo. Imamo mogućnost izbora, imamo prilično visoke plaće - hvali se ovaj izdajica Ukrajine.

Russia's President Putin presents state awards during a ceremony in Moscow

U siječnju je prvi put govorio u srpskim dobrovoljcima.

- Naša braća po oružju su stigla, iako zakoni Srbije zabranjuju njezinim građanima da sudjeluju u specijalnoj vojnoj operaciji. Danas su prvi put stali rame uz rame s našim momcima, dokazujući svoju privrženost Rusiji i spremnost da se bore protiv nacizma - rekao je početkom godine Balicki.

Smatra se kako je Balicki svojim informacijama uvelike olakšao Rusima rat u regiji. Zbog njegovih informacija navodno je pao Melitopolj... Nedavno je rekao i kako se njegov sin pridružio invaziji.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci