Obavijesti

News

Komentari 26

Radin o Pupovcu: Kukavice i hulje napadnu pa se onda kriju

Radin o  Pupovcu: Kukavice i hulje napadnu pa se onda kriju
3

Saborski zastupnici na početku sjednice izlagali su o Uljaniku, izborima u BiH, a govorilo se i o prošlotjednom napadu na članove SDSS-a Popovca i Miloševića

VIDEO

Saborski tjedan počeo je izlaganjem zastupnika o slobodnim temama od Uljanika, napada na zastupnike SDSS-a te najnovijoj aferi SMS.

Tulio Demetlika (IDS) progovorio je o Uljaniku i izmjenama lex Agrokora, kako bi se brodogradilišta Uljanik i 3.maj spasili od stečaja. Podsjetio je kako je Vlada ranije tvrdila kako se navedeni zakon ne donosi za jednog čovjeka i poduzeće nego da se radi o zakonu koji se može primijeniti i u drugim slučajevima od sistemnog značaja za Hrvatsku. 

 

Horvat: 3. maj bi mogao izaći iz Uljanik grupe i krenuti dalje
Horvat: 3. maj bi mogao izaći iz Uljanik grupe i krenuti dalje

- Situacija u brodogradilištima je sve teža i radnici se pitaju hoće li dobiti plaću. Okolnosti u kojima brodogradilišta posluje su dramatične, Vlada mora hitno naći rješenje, koje se spriječiti urušavanje poslovanja. No, svjedoci smo da dovesti će u opasnost radna mjesta -  upozorio je Demetlika. 

Branko Bačić (HDZ) osvrnuo se na izbore u BiH navodeći kako su oni od strateškog značaja. 

- Političku farsu da ne kažem perverziju predstavljao i rezultat nedjeljnih općih izbora u BiH koji bi hrvatskom narodu nametnuo njegove političke predstavnike izabrane protiv njegove volje, a voljom većinskog bošnjačkog naroda. Pozivamo sve odgovorne predstavnike političkog života u BiH da omoguće svim narodima BiH izbor legitimnih predstavnika utemeljen na glasovima hrvatskih birača - poručio je Bačić.

Dragana Jeckov (SDSS) progovorila je o napadu na njezine stranačke kolege Milorada Pupovca i Borisa Miloševića prošlog petka. 

Gađali su ga hranom: Milorada Pupovca napali na tržnici Dolac
Gađali su ga hranom: Milorada Pupovca napali na tržnici Dolac

- Primitivan, prostački, anticivilizacijski i kukavički čin bacanja hrane na ljude nažalost nastavak kampanje koja poprima elemente histerije prema predstavnicima srpske nacionalne manjine i SDSS-u - ustvrdila je Jeckov. 

Navela je kako nas sve treba zabrinuti što nitko nije vidio napadača niti je htio svjedočiti. 

- To je najdublji problem. Odsustvo osjećaja, okretanje glave kao da se ništa nije bilo jednako je kao i sudjelovati u tome. To nije normalno i ne smijemo se navikavati da se ljude pljuje po ulici ili gađa hranom samo zato što su pripadnici bilo koje manjine u društvu ili što misle drugačije - izjavila je SDSS-ova zastupnica. 

I zastupnik talijanske manjine Furio Radin progovorio je o napadu na Pupovca i Miloševića.  

- Primitivni beskičmenjaci oni koji verbalno napadaju na ulici, a hulje i kukavice su oni koji, iako i simbolično dižu ruke na nekoga, a poslije se kriju - kazao je Radin. 

Goran Beus Richembergh (Glas) upozorio je kako je društvo ugroženo zlouporabom institucija. 

- Najnovija afera pokazuje da nijedna institucija nije sigurna, stabilna ni neovisnost. Te afere kao zrcalo pokazuju unutarstranačke borbe i da su sve institucije bile kreirane i projektirane da su ovisne o političkoj volji vladajuće stranke. Najnovije informacije govore u prilog ružnih zaključaka - da nema institucije koja nije kontaminirana u raznim aferama, od policije, DORH-a i sudstva. Poručuje nam se da je krivokletstvo i laž dopušteno, da se ne radi o kaznenim djelima. Poručuje nam se da se mogu zataškavati najozbiljnije afere kršenja zakona i da se nastavlja s klijentelizmom - ustvrdio je.

'Sude mi zato što svoje volim': Jok, brate, ne sude ti zato....
'Sude mi zato što svoje volim':  Jok, brate, ne sude ti zato....

Beus Richembergh pozvao je sve građane na organizirani politički otpor, političku akciju te okupljanje oko građanskog bloka kako bi došlo do izbora. 

- Samo koncentriranom političkom akcijom može doći do promjena. Vrijeme je za osvješćivanje i nema ga mnogo - zaključio je Beus Richembergh.

Sabor o pomorskom zakoniku i zakonu o nabavi oružja

Hrvatski sabor ovotjedno će zasjedanje početi raspravom o prijedlogu izmjena pomorskog zakonika kojima se želi ojačati konkurentnost hrvatskog brodarstva i osnažiti položaj pomoraca na domaćem i stranom tržištu.

Predloženim zakonom smanjit će se administrativne barijere i otvoriti put potpunoj digitalizaciji u pomorskom sektoru, a predviđa i uvođenje poreza po tonaži za jahte čime će hrvatski upisnik postati atraktivan za upis stranih polovila i njihov dulji boravak u Hrvatskoj kao i za korištenje stalnog veza u marinama.

Na dnevnom redu je i konačni prijedlog zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom EU-a, kao i dva zakonska prijedloga iz energetskog sektora, o biogorivima za prijevoz i energetskoj učinkovitosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.