Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Slavni patolog: 'Diana bi danas bila živa, samo da se vezala...'

Forenzički patolog Richard Shepherd, pregledao je 23.000 leševa, sudjelovao je u istraživanju smrti mnogih poznatih osoba, a imao je priliku pregledati mrtvo tijelo princeze Diane

Foto: Profimedia/Pixsell
27 komentara

Dr. Richard Shepherd (65) jedan je od najpoznatijih forenzičkih patologa u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prije 21 godinu pregledao je i tijelo princeze Diane nakon njezine smrti u pariškoj prometnoj nesreći.

SLIČNE, A RAZLIČITE Puse u javnosti, humanitarni rad, stil: Meghan kopija Diane

Nakon što je proveo drugu autopsiju Dianina tijela, dr. Shepherd je otkrio kakao su mu prijatelji znali postavljati bizarna pitanja

- Pitali bi me: ‘Je li bila lijepa?’ ‘Je li bila mirna? Je li bila trudna?” -  rekao je Shepherd.  Objasnio je da patološki gledano nema dokaza da je Diana bila trudna, ali da “neke žene kažu da znaju kada su trudne od trenutka začeća”.  Ostaje otvoreno pitanje, smatra, je li možda ona bila jedna od njih.

Pojas bi je sigurno spasio

Shepherd je uvjeren je da bi princeza preživjela tragediju bez težih ozljeda, s ozlijeđenim okom ili slomljenom rukom da je bila vezana sigurnosnim pojasom.

NAOPAKA BAJKA Lady Diana: Princeza čije su želje ignorirane i nakon smrti

- Volio bi da mogu reći da bi umrla u svakom slučaju nakon te nesreće, ali činjenica je da je imala pojas za vezivanje ovog proljeća bi bila na Harryjevom vjenčanju, a osam godina ranije i na Williamovom - objasnio je dr. Shepard.

- Tijekom više 30 godina u ovom poslu vidio sam mnogo leševa, tijela u raspadanju i mrtvih tijela nakon smrti, zločina i katastrofa ali to je bilo prvi put kad sam mislio da moj posao može imati emocionalne posljedice - kazao je Shepard koji je kao patolog pregledao 23.000 leševa i sudjelovao je u istraživanju smrti mnogih poznatih osoba.

PRINC HARRY IMA ROĐENDAN 'Zauzdala' ga Meghan: Patio je za majkom, fotkao se gol i pio

Prilikom nesreće koja je šokirala svijet te 1997. godine, pokojni vozač Henri Paul bio je alkoholiziran i imao je duplo višu koncentraciju alkohola nego što je dozvoljeno u Britaniji. Jedini koji je preživio ovu nesreću je tjelesni čuvar Trevor Rees.

Naknadne službene istrage i sud potvrdili su da su Diana i njezin ljubavnik Dodi Fayed poginuli jer je vozač vozio neoprezno i bio pod utjecajem alkohola dok ih je na motociklu pratio jednako tako nemarni agresivni fotoreporter.

Možda vas zanima i ovo:
Message