Obavijesti

News

Komentari 13

Split: Broj novozaraženih u županiji pada, danas ih je 9

Split: Broj novozaraženih u županiji pada, danas ih je 9
1

Od utorka kada je zabilježeno 29 novooboljelih broj se smanjivao na 19, 13 i danas devet novih slučajeva. Ukupno je u županiji zaraženo koronavirusom 168 osoba

VIDEO

U Splitsko-dalmatinskoj županiji devetoro je novooboljelih od koronavirusa. Četiri osobe su iz Splita, tri iz Solina te po jedna iz Makarske i Baške Vode.

Svih devet osoba kontakti su otprije zaraženih osoba i svi se dobro osjećaju.

Ovo je treći dan da brojke u Splitsko-dalmatinskoj županiji "padaju".

Capak: Situacija u Splitu nije eskalirala, to je sve normalno
Capak: Situacija u Splitu nije eskalirala, to je sve normalno

Od utorka kada je zabilježeno 29 novooboljelih broj se smanjivao na 19, 13 i danas devet novih slučajeva.

Ukupno je u županiji zaraženo koronavirusom 168 osoba, 37 ih je na hospitalizirano, a osam osoba je na respiratoru.

 Splitski gradonačelnik  Andro Krstulović Opara pozvao je u subotu sugađane da unatoč lijepom vremenu ovog vikenda i na sutrašnju  Cvjetnicu ostanu u svojim domovima zbog opasnosti širenja zaraze koronavirusom.

U Zagrebačkoj županiji dosad 86 zaraženih

Na području Zagrebačke županije do subote je ukupno evidentirano 86 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, što je dvije osobe više nego dan ranije, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

"Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do subote 4. travnja u 11 sati evidentirano je 86 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom", ističe se u priopćenju.

Korona virus: Kako testirati 1 od simptoma - gubitak njuha
Korona virus: Kako testirati 1 od simptoma - gubitak njuha

U odnosu na podatke od petka, radi se o dvije osobe više. Do sada je izliječeno osam osoba, a jedna je umrla.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima osam ispostava na svom području. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Od ukupno 86 oboljelih osoba, najviše ih je evidentirano na području Velike Gorice, 27, gdje je zabilježen i jedan smrtni slučaj.

Po broju oboljelih slijede Zaprešić (19), Sveta Nedelja i Samobor (15+3), Dugo Selo (11), Ivanić-Grad (6), Sv. Ivan Zelina (3), dok je po jedan oboljeli evidentiran u Jastrebarskom i Vrbovcu.

Korona virus vreba čak i iz WC školjke: Zatvarajte poklopac!
Korona virus vreba čak i iz WC školjke: Zatvarajte poklopac!

Zadar: Jedan novooboljeli, ukupno 51 osoba zaražena

Od 36 testova uzetih tijekom posljednja 24 sata u Zadru, jedan je pozitivan pa je na tom području sada ukupno 51 osoba zaražena koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljeli pacijent povezan je sa Specijalnom bolnicom za ortopediju u Biogradu, navodi se u priopćenju.

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelu smješteno je devet pacijenata, četiri su na respiratoru, a šestero s lakšim simptomima premješteno je jučer u biogradsku bolnicu.

Korona i na Pelješcu: 'Imamo pet zaraženih, a možda i više'
Korona i na Pelješcu: 'Imamo pet zaraženih, a možda i više'

U zadarskoj bolnici zaražena su tri liječnika i tri medicinske sestre, a u samoizolaciji je 26 liječnika, 43 medicinske sestre i sedam nezdravstvenih djelatnika.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Bjelovar: U županiji nema novooboljelih

U posljednja 24 sata u Općoj bolnici Bjelovar testirano je 11 osoba među kojima i određeni kontakti, u petak potvrđenog zaraženog koronavirusom policijskog djelatnika iz Bjelovara i svih 11 nalaza je negativno. Ukupno na području županije je zaraženo šest osoba koronavirusom, a 2 osobe koje se vode statistički kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju imaju samo prebivalište na području županije, a testirani su i liječe se na zagrebačkom području. Iz ureda Bjelovarsko – bilogorskog župana, Damira Bajsa, naglašuju da se i nadalje treba pridržavati savjeta struke, jer samokontrolom se smanjuje mogućnost širenja zaraze, na dobrobit svih.

Čakovec: Dvije novozaražene osobe i prva izliječena

Na području Međimurske županije u protekla su 24 sata potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a Međimurje ima i prvu izliječenu osobu, izvijestio je u subotu župan Matija Posavec.

Dvije novozaražene osobe bliski su kućni kontakti, kazao je župan te dodao da se mlađa osoba u tridesetim godinama 18. ožujka vratila u Hrvatsku i ostala u samoizolaciji.

„Epidemiološkom provjerom te osobe i njezinog bliskog kontakta, druge osobe u 60-im godinama, testovi su pokazali da su osobe pozitivne na koronavirus. Dobra okolnost je što je ta osoba bila u samoizolaciji, tako da će biti vrlo lako detektirati sve kontakte”, istaknuo je Posavec dodavši da je ovo još jedan primjer koliko je važno biti u samoizolaciji, osobito ako se vraća iz inozemstva.

Međimurska županija i dalje je županija s najmanje oboljelih, budući da su trenutno koronavirusom zaražene tri osobe.

Izliječena osoba bila je prvozaražena osoba u Međimurju, koja je 22. ožujka hospitalizirana na Odjelu infektologije Županijske bolnice Čakovec.

„Kako je jučerašnje testiranje pokazalo negativan rezultat koji je drugi uzastopni negativni test, osoba se tijekom današnjeg dana otpušta iz Županijske bolnice”, izvijestio je novinare župan Posavec.

Dvije novozaražene osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U zadnja 24 sata Vukovarsko-srijemska županija bilježi dvije nove osobe zaražene koronavirusom, po jedna u Nuštru i Vinkovcima, pa je sada u toj županiji ukupno 18 oboljelih.

Varaždin već peti dan bez novooboljelih

Peti dan zaredom, u Varaždinskoj županiji nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj oboljelih i dalje je 24, dosad je izliječeno šest osoba, dok je na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno 18 osoba i svi su  dobrog zdravstvenog stanja.

Iz Stožera ističu da su dosad testirane 452 osobe, dok je njih 2044 u samoizolaciji.

Devet novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ukupno 59

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji novih je devet osoba zaraženo koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih porastao na 59, petnaest ih je u bolnici, a 39 na kućnom liječenju u izolaciji, objavio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom dana iz Stožera očekuju prijevoz dvoje pozitivnih pacijenata u Split i Zagreb.

Naime, jednoj oboljeloj se noćas zdravstveno stanje pogoršalo pa će biti prevezena u regionalni respiratorni centar Križine splitskog KBC-a i stavljena na respirator.

Zaraženi muškarac će, unatoč dobrom općem zdravstvenom stanju, u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ biti prevezen jer je bio podvrgnut transplantaciji bubrega.

Troje zaraženih ranije su bili prebačeni u respiratorni centar splitskog KBC-a i njihovo stanje je teško, ali i dalje stabilno, a Izliječene su dvije osobe.

Iz Stožera su potvrdili kako je jednom od djelatnika dubrovačkog Doma za starije osobe "Domus Christi“ utvrđen kontakt s osobom kojoj je 1. travnja potvrđena zaraza virusom COVID-19.

Zadnji radni dan bio mu je 28. ožujka, idući dan je bio slobodan te nije radio ni naredna dva dana, a od 1. travnja je u samoizolaciji i nema simptome zaraze.

U Stožeru navode kako su u tom slučaju poduzete sve mjere predostrožnosti, a osim svakodnevne dezinfekcije, ovlaštena tvrtka već je tri puta radila dezinfekciju tog doma.

Uz to, temperatura korisnika i djelatnika Doma mjeri se tri puta dnevno, a svo osoblje već duže vrijeme radi zaštićeno maskama i rukavicama.

Nitko od djelatnika Doma nije razvio simptome bolesti, a posebna pozornost obraća se na svakog korisnika, ističu iz Stožera.

Na analizu je poslano ukupno 466 uzoraka, od kojih 65 u petak, a čeka se rezultat za jedan uzorak.

U zadnja 24 sata nije zabilježeno nijedno kršenje mjere samoizolacije, a od početka pandemije ukupno je taj prekršaj utvrđen u 17 slučajeva. U karanteni su dvije osobe.

Od danas dubrovački Studentski dom spreman je za prijem pacijenata kao izdvojeni stacionar dubrovačke bolnice.

Lučke uprave u županiji navode kako nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima, a u Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima