Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sestra je odbila svjedočiti: 'Bio je psihološki vezan za Kristinu'

Djelatnica Centra za socijalnu skrb izjavila je na suđenju i kako bi se Davidu Komšiću trebalo suditi kao maloljetniku, iako je u trenutku ubojstva već imao 19 godina

Foto: PIXSELL/24sata
229 komentara

Sestra optuženog, Matea Komšić, iskoristila je zakonsku blagodat i nije željela svjedočiti.

Suđenje se nastavlja sutra kad će biti saslušane druga sestra, teta i sestrične optuženog. 

'Patološki vezan i socijalno nezreo' 

U nastavku suđenja svjedočila je djelatnica Centra za socijalnu skrb Peščenica Felicita Murković koja je napravila izvješće o osobnim i obiteljskim prilikama Davida Komšića. 

Izvješće je dostavljeno u travnju 2017., a tijekom ispitivanja u njemu nije bilo nikakvih bitnih okolnosti, već se činilo da je prepisano izvješće od ranije.

To je izvješće napisano tijekom sudskog procesa zbog prijetnji Komšića Kristini, u kojoj je ona na kraju povukla svoj iskaz. 

- Odustala je od svjedočenja uz obrazloženje da je u izvanbračnoj vezi s Komšićem, da je trudna i da će se vjenčati nakon punoljetnosti - izjavila je djelatnica. 

Na pitanje sutkinje kada je razgovarala s roditeljima optuženika, odgovorila je u svibnju 2017., dakle mjesec dana nakon što je izvješće o njemu dostavljeno. 

- Tu se ne radi samo o generalnoj prevenciji već i o optuženikovoj rehabilitaciji. David Komšić je bio patološki vezan za jednu osobu, te je bio ovisan o roditeljima, što je znak emotivne i socijalne nezrelosti - rekla je Murković

Na pitanje zašto nije razgovarala s Komšićem u ožujku, ona je rekla da je imala iz ranijih razgovora dovoljan uvid u njegovu osobnost. U njenom izvješću nije stajalo ni da je okrivljenik ikad bio u tretmanu centra, niti je navedeno da je bio prekršajno evidentiran zbog posjedovanja jointa. Zbog toga mu je kao maloljetniku izrečen ukor.

Dodala je da bi se Komšiću trebalo suditi prema Zakonu o sudovima za mladež, što bi značilo da bi mu se sudilo kao maloljetniku, iako je u vrijeme ubojstva imao 19 godina. 

U izvješću nakon ubojstva Kristine Krupljan ništa nije navedeno, ni posjedovanje droge, ni obustavljen postupak zbog prijetnji teškim tjelesnim ozljedama niti da je imao postupak zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. 

Suđenje se nastavlja u 12 sati, kada će svjedočiti sestra optuženog. 

Kristinin dečko neće doći zbog bolesti 

U srijedu se nastavilo suđenje Davidu Komšiću (20), optuženom da je bivšu djevojku Kristinu Krupljan (18) brutalno izmasakrirao, odnosno izbo 88 puta, dok je bila trudna s drugim muškarcem. 

EKSKLUZIVNO: OBITELJ KOMŠIĆ 'Mora odgovarati za ubojstvo Kristine, ali on to nije planirao'

Svjedok Zdravko Krznarić, koji je bio u vezi s ubijenom, ispričao je svoj nedolazak zbog bolesti. Jučer je na sud poslao potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad. Nakon toga je odvjetnik optuženog, Veljko Miljević rekao je kako ne inzistira na njegovom saslušanju te predložio da se njegov iskaz pročita. 

Također se zatražilo da se javnost tijekom čitanja iskaza udalji iz sudnice zbog zaštite interesa žrtve. Tužiteljica se tome nije usprotivila, pa je javnost udaljena iz sudnice.

Tijekom današnjeg dana trebale bi biti saslušane i dvije djelatnice centra za socijalnu skrb, a u 12 sati i Matea Komšić, sestra optuženog. 

U sudnici su nazočni i roditelji optuženog te ubijene Kristine. 

'NE DAJ BOŽE NIKOME...' Majka ubijene Kristine: Vrijeme ne liječi rane, meni je sve teže

Ne osjeća se krivim 

- Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo - stoji u optužnici. 

David Komšić i Kristina Krapljan KRISTININA MAMA: 'Dolazit ću na svaku raspravu, a on me ne želi pogledati u oči'

Suđenje je započelo 1. veljače i otvoreno je za javnost, bez obzira na to što je Komšić mlađi punoljetnik. 

SUĐENJE UBOJICI Govorio sam sinu: 'Šta će ti takva cura, pronađi si drugu'

Tad su svjedočili njegovi roditelji Ivo i Olivera Komšić. Optuženi David Komšić izjavio je, prije svjedočenja svojih roditelja, da se ne osjeća krivim za kazneno djelo za koje bi mogao dobiti od deset pa do dugotrajne kazne zatvora. 

Možda vas zanima i ovo:
Message