News

Komentari 5

Suđenje za ubojstvo Nine Čengića: Sud će rekonstruirati zločin, a obrana krivi stolac

Suđenje za ubojstvo Nine Čengića: Sud će rekonstruirati zločin, a obrana  krivi stolac

U nastavku suđenja za brutalno premlaćivanje profesora Nine Čengića, svjedokinja je rekla kako ne može sa sigurnošću imenovati one koji su ga tukli, dok obrana tvrdi da je Čengić umro zbog pada sa stolca

Provest će se rekonstrukcija napada u kojem su, kako ih tereti varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo, Ivor Vujasinović (20), Asja Gorski (25), Ivan Gorski (20) i Dominik Žnidarić (27) lani zajednički pretukli i ubili Ninu Čengića iz osvete ispred udruge Kulturana u Varaždinu. 

Čengić je naime pozvao policiju kojoj je prijavio kršenje epidemioloških mjera, te zatim, 29. svibnja prošle godine oko 4.30, brutalno pretučen, zbog čega je dan kasnije preminuo.

Suđenje se nastavilo u petak, a svjedočila je P. K., koja je ranije te noći bila u Kulturani u društvu među kojim se nalazio i preiminuli Nino Čengić. Ona je otišla kući oko ponoći, te prepričala što joj je iduće jutro ispričao partner M. G. koji je ostao.

- Vidjela sam da je palica udarila nekoga. Palicu je držao Ivor Vujasinović - odgovorila je svjedokinja na pitanje o pojavi palice, i dalje ne mogavši potvrditi tko je i koga točno udario, navodeći i da nije 100 posto sigurna da joj je rečeno tko je tukao Čengića.

- M. G. mi je rekao da je Čengić provocirao ljude, da su ga na lijep način ispratili iz Kulturane, zagrlili te uputili kući. Nakon nekog vremena došla je policija, a Čengić je stajao pokraj njih i snimao. U Kulturani su se prilikom dolaska policije pritajili i isključili glazbu, a nakon što je policija otišla je došlo do tučnjave u kojoj su sudjelovali optuženi - prenijela je svjedokinja P. K. riječi koje joj je ispričao tadašnji partner.

Varaždin: Suđenje za ubojstvo profesora Nine Čengića

Obrana teško ubojstvo profesora svaljuje na stolac s kojeg je pao

Goran Vučetić, odvjetnik prvookrivljenog, naveo je kako je utvrđeno da je Čengić pao sa stolca u Kulturani, ali da istragom nije utvrđeno gdje je točno pao. Izjavio je da je vještak utvrdio da je smrt Nine Čengića nastupila "isključivo" kao posljedica udarca od pada sa stolca te zatražio rekonstrukciju događaja u noćnim uvjetima uz nadzor sudskog vještaka i relevantnih svjedoka. S tim dokaznim prijedlogom složio se i ostatak obrane.

Na to je odgovorila zastupnica optužbe, koja je, pozivajući se na dosadašnje rezultate istrage i javne podatke, rekla kako nije nužno da se rekonstrukcija događaja provede u noćnim uvjetima s obzirom da je tada već bilo dovoljno dnevnog svjetla.

Sud je nakon kratkog vijećanja prihvatio provesti rekonstrukciju događaja u dnevnim uvjetima, a po potrebi i noćnim. Na rekonstrukciji će biti svjedoci koji su tvrdili da su vidjeli Čengićev pad sa stolca te oni koji su ga našli pretučenog izvan Kulturane. Osim P. K., svjedočiti je trebao i T. D., no on se nije pojavio na sudu.