Obavijesti

News

Komentari 105

Uhitili su đakovačkog ubojicu: Našli ga u polju, imao je oružje

Uhitili su đakovačkog ubojicu: Našli ga u polju, imao je oružje
8

Iako je prva informacija bila da su ga pronašli u napuštenoj staji u selu Drenje, policija je objasnila kako je tu bila riječ o lažnoj dojavi. U potrazi su sudjelovale i interventna i specijalna policija

VIDEO

Policija je u utorak oko 20.10 sati, u blizini autoceste A5, uhitila Andriju D. (61). Osumnjičenika za ubojstvo socijalne radnice Blaženke Poplašen (50) i teško ranjavanje njenog kolege Ivana Pavića (35), po dojavi ljudi, pronašli su u polju između Đakova i mjesta Selci Đakovački.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:51

Pri uhićenju upotrijebili su sredstva prisile, a ubojica nije pružao otpor. Uz sebe je imao vatreno oružje koje nije upotrijebio. Nakon uhićenja, doveli su ga u Policijsku postaju Đakovo. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć što je, kako je u izjavi medijima objasnio Darijo Premec iz PU osječko-baranjske, redovna procedura jer potrebno je svakog osumnjičenika pregledati. 

Policija u suradnji s DORH-om sada provodi izvide, a Andrija D. ovu će noć provesti u đakovačkom pritvoru.

Pokretanje videa...

01:24

Nije se skrivao u staji

Iako je prva informacija bila da su ga pronašli u napuštenoj staji u selu Drenje, policija je objasnila kako je tu bila riječ o lažnoj dojavi. U potrazi za odbjeglim osumnjičenikom, koja je trajala cijeli dan, sudjelovale su i interventna i specijalna policija. 

Na novinarski upit jesu li iz đakovačkog Centra za socijalnu skrb i ranije dolazile dojave da im je osumnjičenik prijetio, Premec je kazao kako će se  tijekom kriminalističkog istraživanja provjeriti je li bilo takvih dojava.

Andrija D. je svoj zločin počinio u utorak u 12.10, u đakovačkom Centru za socijalnu skrb. Kad je došao, Pozdravio je zaštitara i ušao u ured socijalne radnice.

'Strašno je da je kolegicu ubio onaj kojemu je ona pomagala'
'Strašno je da je kolegicu ubio onaj kojemu je ona pomagala'

Svaki put kad bi dolazio, a bilo je to nekoliko puta tjedno, nosio bi hrpu papira i fascikle koje je pokazivao svojoj socijalnoj radnici Blaženki Poplašen (50). Ovog puta nosio je i crnu torbicu u kojoj je sakrio pištolj.

'Upucao ju je bez milosti'

Upucao ju je bez milosti pa teško ranio njezina kolegu i pravnika Ivana Pavića (35). Hitna pomoć ga je prevezla u KBC Osijek, gdje liječnici daju sve od sebe da preživi.

- Naš zaštitar nije čuo pucnjeve. Dotrčao je kolega i rekao mu za napad pa je on odmah otišao po pribor za prvu pomoć kako bi pomogao ljudima - rekao je Šimun Buzov, član uprave zaštitarske tvrtke Securitas.

Dodao je da njihovi zaposlenici ne nose oružje te da nisu pregledavali ljude koji dolaze imaju li oni kakvo oružje. Ubojica je u međuvremenu pobjegao biciklom. Prvih nekoliko sati Đakovčanima su savjetovali da ne izlaze iz kuća i ne posjećuju Strossmayerov park, koji se nalazi sjeverno od CZSS-a. Ulicama su cijelo vrijeme kružili temeljni policajci, kao i specijalna policija, koja je stigla iz Osijeka. U jednom trenutku opkolili su i kuću u kojoj ubojica živi, u Ulici Ante Starčevića, no ondje nije bio.

Andrija je unio pištolj u crnoj torbici, nitko ga nije pregledao
Andrija je unio pištolj u crnoj torbici, nitko ga nije pregledao

Ubijena socijalna radnica bila je, kako se može čuti od susjeda, skrbnica svome ubojici, koji nije bio poslovno sposoban. U Centar za socijalnu skrb ubojica je dolazio gotovo svakodnevno, pa je ondje bio dobro poznat svim zaštitarima.

Iz toga ga razloga, kako pretpostavljaju, na ulazu u centar više nisu niti pregledavali. Svaki put bi bio nervozan, no oni koji su ga poznavali kažu da je to za njega bilo normalno stanje.

Što je bio okidač za zločin, nije poznato, kao niti je li već prije ulazio u sukob sa svojom socijalnom radnicom.

'Stalno je tražio svađu'

No od mještana s ruba grada, gdje je živio s bolesnim ocem, može se čuti kako je oduvijek bio problematičan. Navodno je bio sklon alkoholu, nije radio, a zbog čega je primao socijalnu pomoć, nije poznato.

- Sjećam se jednog slučaja kad se potukao na gradskim bazenima, u ulici u kojoj živi. Kad su ga policajci došli smiriti, jedva su ga uspjeli svladati. Jak je kao bik i dugo im je trebalo da ga utrpaju u maricu - ispričao nam je jedan Đakovčanin.

Susjedi: Govorio je da će nešto napraviti, Brat: Ja sam u šoku
Susjedi: Govorio je da će nešto napraviti, Brat: Ja sam u šoku

Zbog svojih nepodopština, kažu, spretan je kao mačka i teško će ga pronaći. Naime, svi su problemi, pričaju susjedi, počeli nakon što mu je umrla majka, koja je s njim i ocem živjela u kući. Nedugo nakon toga je u njoj izbio i požar. Ubojica ima brata blizanca, koji živi u Hrvatskoj, te brata i sestru u Njemačkoj. Je li bio u braku, nije poznato, no iz jedne veze ima dvije odrasle kćeri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag