Obavijesti

News

Komentari 31

Tamburaš iz 'Kluba': Kovačevića znam godinama. Za kriminalne radnje, ako ih ima, nisam znao

Tamburaš iz 'Kluba': Kovačevića znam godinama. Za kriminalne radnje, ako ih ima, nisam znao

Čak 24 svjedoka bit će ispitana jer su bili u klubu Dragana Kovačevića na dan kad je on navodno primio mito od Kreše Peteka. Ostaje u Remetincu dok se svi ne ispitaju, a ukinute su mu i povlastice iz ugovora s Janafom

Policajci su tog dana snimili i sve ostale koji su ušli u istu zgradu. Naknadno su ih identificirali te je tako nastao popis svih Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine, njih 24...

POGLEDAJTE VIDEO: Carstvo Dragana Kovačevića

Pokretanje videa ...

Na okolnosti primopredaje mita od 1,96 milijuna kuna u “klubu” Uskokovi istražitelji će, osim Jakova Kitarovića, ispitati i Zlatka Stipića, Tonicu Rajh, Roberta Šoštarića, Davora Vagića, Ivana Bilića, Igora Sučevića, Gorana Orsaga, Edija Sadikovića, Kuzmana Marasovića, Jakšu Marasovića, Alexeija Puninskog, Jakova Belju, Damijana Krkleca, Tomislava Krajačića, Nenada Šaguda, Ivicu Čapu, Marijana Vidovića, Renata Blaževića, Olgu Čučak, Zorana Breščakovića, Anđelka Nikolića, Krunoslava Kuknušaka i Damjana Simića.

Evo tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa kad je poduzetnik donio milijune...
Evo tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa kad je poduzetnik donio milijune...

Ostaje u Remetincu

Naime, ovi svjedoci trebaju se ispitati o tome jesu li vidjeli trenutak primopredaje novca Draganu Kovačeviću, jesu li vidjeli Krešu Peteka na Martinje 2019. u Slovenskoj 9, jesu li u “klubu” u Slovenskoj toga dana vidjeli Dragana Kovačevića, jesu li vidjeli primopredaju novca, jesu li vidjeli što je Kovačević napravio s novcem. Dok svi ne budu ispitani, stav je suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, Kovačević neće moći izaći iz Remetinca. On ih je, naime, sve pozvao pa sudac istrage smatra kako bi Kovačević na slobodi mogao pokušati utjecati na njih. Istražitelji će ispitati i članove nadzornog odbora Janafa Biljanu Bulić, Ninu Ban Glasnović, Žarka Stilina, Igora Blažinovića te članove uprave tvrtke Vladislava Veselicu i Stjepana Adanića, kojega je Vlada imenovala za v.d. predsjednika uprave Janafa. Kako se osumnjičenike tereti da su nezakonite radnje poduzimali od rujna 2019., kao svjedoka će ispitati i Brunu Šarića, bivšeg člana uprave. Ove svjedoke ispitat će o djelovanju nadzornog odbora i uprave Janafa, i to pogotovo u pogledu Plana investicija društva, kako i na koji način se utvrđuju investicije koje ulaze u Plan, tko to odobrava te je li u potvrđivanju tog plana sudjelovao i nadzorni odbor tvrtke.

Tamburaši u klubu

Predsjednik Županijskog suda, Ivan Turudić, izjavio je da je on u “klub” svojedobno došao na poziv prijatelja Stanka Šarića iz tamburaškog sastava Najbolji hrvatski tamburaši.

Sam Šarić nam je potvrdio da je bio tamo, ali ne u vrijeme lockdowna.

- Gospodina Kovačevića znam godinama i dugo smo se družili. Nema smisla davati izjave s obzirom na odnos medija prema cijelom slučaju. Ne želim time štititi nikakve kriminalne radnje, ako ih ima, ja nisam ni znao da ih ima, to će institucije, nadam se, odraditi, iako i s te strane svjedočimo kaosu - rekao nam je Šarić.

Kovačevićev odvjetnik: 'Brojač novca je poklon, zezancija. On se namjerava vratiti u Janaf'
Kovačevićev odvjetnik: 'Brojač novca je poklon, zezancija. On se namjerava vratiti u Janaf'

Raskinut menadžerski ugovor

Kovačevićev odvjetnik, Ivo Farčić, rekao je da se on namjerava vratiti u Janaf, no Nadzorni odbor s time se ne slaže. Raskinuli su menadžerski ugovor potpisan s njim u veljači ove godine. Po tom ugovoru on se imao pravo vratiti u tvrtku na mjesto savjetnika uprave s plaćom od 25.000 kuna neto ako dođe do raskidanja ugovora prije kraja mandata. Druga opcija je bila i otpremnina u iznosu od šest punih bruto plaća i šest pola bruto plaća. No kako je u ugovoru definirano i njegovo kršenje, Kovačević nema pravo ni na jednu povlasticu.

Ispovijest susjeda: Zvali su me na gemišt. Vidio sam zgodne cure, izgledale su kao da 'rade'
Ispovijest susjeda: Zvali su me na gemišt. Vidio sam zgodne cure, izgledale su kao da 'rade'

Poslovni partner bez komentara

Razgovarali smo i s Nenadom Pericom, s kojim Kovačević ima tvrtku Rebeca. d.o.o., koja je 2017. dobila od države tri mala lokala u Miškecovu prolazu, a dosad je otvorila tek jedan. Perica odbija komentirati suradnju s Kovačevićem, kao i činjenicu da tri godine nisu ispunili uvjete iz ugovora koji im nalaže da prostor stave u pogon unutar godinu dana.