News

Komentari 15

Tata: Kiara je sad bolje i vraća se u Hrvatsku. Fale joj bake i djedovi, prijatelji i hrčak...

Tata: Kiara je sad bolje i vraća se u Hrvatsku. Fale joj bake i djedovi, prijatelji i hrčak...

Nakon mjesec i pol terapije tumor joj se smanjio, iznenađeni su i liječnici, svi su emotivno doživjeli ovo, kaže Kiarin tata Valentino. Rekao nam je i da se malena vraća u Hrvatsku gdje će provesti Uskrs

Teško je reći što ovo znači, ali definitivno je super jer ona je mjesec i pol na terapiji zbog pauze koju je imala nakon one komplikacije s neobjašnjivom temperaturom. Pravi učinak terapije trebao bi biti vidljiv za tri mjeseca tako da je pozitivno što je regresija vidljiva već sad, kaže nam Valentino Goršić iz Šibenika, otac Kiare (7), za koju je Hrvatska skupila oko 18 milijuna kuna ne bi li pobijedila rak na mozgu eksperimentalnom terapijom koju može dobiti samo u San Franciscu.

Pogledajte video: Kiara je na liječenju u Americi

Vjerujemo u naše malo čudo

- U bolnici su svi emotivno doživjeli ovaj napredak jer, nažalost, kod ove bolesti nema puno dobrih vijesti, posebno ne ovakvih. Idemo dalje i nastavljamo s vjerom u naše malo, a veliko čudo, kaže nam Valentino Goršić.

Nema spavanja, jela ni puno razgovora

Goršići su ondje gotovo dva mjeseca, a Kiara je prebrodila jednu krizu za koju liječnici nisu znali što je uzrok. Naime, imala je osip i visoku temperaturu gotovo dva tjedna. Slično je preboljela i njezina mlađa seka, samo je to kod nje trajalo dva dana.

Tad su Kiari prekinuli terapiju, no nakon što se oporavila, nastavila je uzimati lijekove i rezultati su već sad vidljivi.

- Evo, konačno smo malo predahnuli danas nakon ovog MRI (magnetske rezonance), jer koliko god da Kiara nama dobro djeluje i stvarno se dobro osjeća, uvijek postoji strah da se tumor nije širio. Ja sam nervozan čim se približi dan magneta. Nema spavanja, jela niti puno razgovora, a danas smo svi zajedno napokon udahnuli punim plućima - opisuje Valentino.

Uskoro se vraćamo doma

Najbitnije je kaže da je Kiara dobro te nastavlja:

“Ona trči, igra se, dobro jede, spava, super je općenito. Kiara nastavlja s terapijom, povećat će dozu paxalisiba”.

No slijedi ono čemu se Kiara, a i ostatak obitelji Goršić najviše veseli.

- Idući tjedan vraćamo se u Hrvatsku jer je slobodna do Uskrsa, a želja joj je vidjeti bake, djedove, tetu, prijatelje, hrčka... Ma sve joj fali - kaže tata Valentino, koji nije mogao dočekati bolji poklon na imendan, ali i na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti.

Šalju veliki pozdrav svima. 

Najčitaniji članci