Obavijesti

News

Komentari 12

'Traži se rješenje, uskoro bi svi oboljeli trebali dobiti Spinrazu'

'Traži se rješenje, uskoro bi svi oboljeli trebali dobiti Spinrazu'
1

Uz Teu na terapiji Spinrazom još je četvero malih bolesnika sa SMA-om. Po podacima udruge Kolibrići, u Hrvatskoj je 50 oboljelih od SMA, od kojih je i 11 odraslih dok su ostali djeca...

VIDEO

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je u utorak poboljšano zdravstveno stanje djevojčice koja je prva primila lijek Spinrazu za spinalnu mišićnu atrofiju (SMA), rekavši kako je dobro da postoji pozitivni pomak i najavio da Vlada traži rješenja kako bi ubrzo velika većina ostalih oboljelih od te teške bolesti dobila lijek.

"Najvažnije je da je dijete prošlo bez ozbiljnih nuspojava, da je dobilo lijek i da sada, istina bez ocjene struke, ali po onome što su prenijeli mediji, postoji pozitivni pomak. Vlada traži rješenja i vjerojatno će vrlo brzo velika većina onih koji imaju indikaciju dobiti lijek", izjavio je Kujundžić, koji je prisustvovao 25. obljetnici djelovanja Matice hrvatskih sindikata.

'Ministar nije htio platiti lijek, a moja Tea sada miče ručicom'
'Ministar nije htio platiti lijek, a moja Tea sada miče ručicom'

Jednogodišnja djevojčica Tea u prosincu je primila četvrtu dozu Spinraze, a njezina majka kaže kako joj se zdravstveno stanje poboljšalo, ima više snage i bolje kontrolira pokrete ruku, nogu i glave.

Uz Teu na terapiji Spinrazom još je četvero malih bolesnika sa SMA-om. Po podacima udruge Kolibrići, u Hrvatskoj je 50 oboljelih od SMA, od kojih je i 11 odraslih dok su ostali djeca.

Na račun Ministarstva zdravstva za inovativne terapije, gdje se uplaćuje i novac za liječenje djece oboljele od SMA, do 23. veljače uplaćeno je 653.000 kuna.

Upitan o dugačkim listama čekanja, Kujundžić je rekao da je u sve bolnice i ordinacije obiteljske medicine implementiran sustav za prioritetne liste čekanja.

"Implementirali smo sustav za prioritetne liste čekanja u cijeloj Hrvatskoj. Sada će u svim bolnicama i u svim ordinacijama obiteljske medicine, gdje liječnici imaju indikaciju za brzi pregled i dijagnostički postupak, to biti riješeno", rekao je Kujundžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca