Obavijesti

News

Komentari 154

Ultimatum policiji u Beogradu ističe u 15 sati, a što onda...?

Ultimatum policiji u Beogradu ističe u 15 sati, a što onda...?
6

Tvrdeći da ih javna televizija od početka ignorira, subotnjim upadom u njene prostorije tražili su da im se omogući gostovanje u informativnom programu

VIDEO

U subotu su upali u zgradu RTS-a, dan poslije, oko podneva, opkolili predsjednika Aleksandra Vučića u zgradi Predsjedništva i zahtijevali da im se obrati. Potom su, nekoliko sati kasnije, otišli pred policijsku postaju 29. novembar kako bi zatražili puštanje prosvjednika koje je policija privela zbog upada u zgradu javne televizije. Tako je izgledao burni vikend u Beogradu tijekom kojeg su se prosvjedi protiv režima "1 od 5 milijuna", koji se održavaju već više od dva mjeseca, pretvorili u nešto što je malo tko očekivao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Uglavnom mirni izrazi nezadovoljstva ljudi protiv režima Aleksandra Vučića proteklog su vikenda umalo eskalirali nasiljem većih razmjera. Od mahom ljevičarskih aktivista i predstavnika političkih stranaka centra i lijevoga centra, njihovo vođenje preuzeo je ultra-desničarski pokret Dveri i njihov vođa Boško Obradović.

Vučić: 'Nisam htio izaći, ali vođe prosvjeda su kukavice'

Tvrdeći da ih javna televizija od početka ignorira, subotnjim upadom u njene prostorije tražili su da im se omogući gostovanje u informativnom programu, prvenstveno središnjem Dnevniku. Iz sjedišta televizije izbacila ih je interventna policija, a sve je na kraju rezultiralo i nekim privođenjima zbog čega su prosvjednici policiji dali ultimatum da do danas u 15 sati pusti privedene ili će uslijediti novi prosvjedi.

- Ako se to ne dogodi, organizatori prosvjeda objavit će kada ćemo se ponovno okupiti, i tada kada se ponovno okupimo iz cijelog Beograda, iz cijele Srbije, njihov kraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost, poručio je Obradović.

Demonstrators attend a protest against Serbian President Vucic and his government in front of the presidential building in Belgrade

Ponovio je i da su za upad u zgradu RTS-a odgovorni on, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović i ostali lideri Saveza za Srbiju, i pozvao je policiju da uhiti njih, "a ne djecu".

Za rigidne desničare iz Dvera, četnički šegrt Vučić je - ustaša
Za rigidne desničare iz Dvera, četnički šegrt Vučić je - ustaša

Lider nacionalističkih Dveri poručio je i da "oni žele građanski rat", ali prosvjednici u njemu nemaju namjeru sudjelovati. 

Aleksandar Vučić s jučerašnjeg je obraćanja poručio da se ničega ne boji te da Srbija neće tolerirati nasilje manjine. I u intervjuu za TV Pink istaknuo je 'iste sekunde biti privedeni svi koji budu primjenjivali silu te da o tome više neće biti razgovora'.

Pobornici teorija zavjera

Dveri nastupaju s klero-fašističkih pozicija. Hvale se kako su organizirali prosvjede protiv "Parada ponosa" u Beogradu, protive se europskim integracijama, bliski su tezama o kreacionizmu i pobornici su teorija svjetskih zavjera. I veći su četnici, od bivšeg četnika Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, koji je bivšem šefu i ratnom zločincu Vojislavu Šešelju donosio pivo.  

'Ja mogu izgubiti samo život, ne bojim se siledžija i batinaša'

- U Hrvatskoj se obespravljuje srpski narod, a državni organi u Srbiji i Vučićevi prijatelji o tome šute”- tvrdili su u stranci 2017. 

U programu stranke navode kako će postaviti pitanje Republike Srpske Krajine i raditi na očuvanju Republike Srpske. Dveri u svom programu navode kako se protive ulasku Srbije u NATO, a zalažu se i za ponovno obavezno služenje vojnog roka. Protive se približavanju Srbije Europskoj uniji i glavnog partnera vide u Rusiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u