Obavijesti

News

Komentari 182

Za rigidne desničare iz Dvera, četnički šegrt Vučić je - ustaša

Za rigidne desničare iz Dvera, četnički šegrt Vučić je - ustaša
5

Nije to nikakav poseban odnos. Čovjeka sam upoznao, nisam ja rekao da imamo iste stavove po svim pitanjima. Nismo ni razgovarali o ratu, rekao je tada Pernar

VIDEO

"Ustaše!”, “Ustaše!”, “Vučiću, pederu!” i “Uhapsite Vučića!”, “Gotov je!”, “Gotov je!”- vikali su prosvjednici nakon što su u subotu navečer izbačeni iz Radiotelevizije Srbije u Beogradu. Tražili su da netko od organizatora prosvjeda, koji traju tri mjeseca, gostuje na RTS-u. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Predvodili su ih demokrat Dragan Đilas i Boško Obradović, lider profašističke organizacije “Srpski pokret Dveri” koja je u Srbiji parlamentarna stranka. U parlament su uspjeli ući optužujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za prevaru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dveri su u subotu navečer praktički preuzele vođenje prosvjeda "1 od 5 milijuna". Inače, jedan od njihovih vođa dosad je bio Branislav Trifunović, brat glumca Sergeja Trifunovića poznatog po uglavnom ljevičarskim stavovima. 

Dveri nastupaju s klero-fašističkih pozicija. Hvale se kako su organizirali prosvjede protiv "Parada ponosa" u Beogradu, protive se europskim integracijama, bliski su tezama o kreacionizmu i pobornici su teorija svjetskih zavjera. I veći su četnici, od bivšeg četnika Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, koji je bivšem šefu i ratnom zločincu Vojislavu Šešelju donosio pivo.  

'Ja mogu izgubiti samo život, ne bojim se siledžija i batinaša'

- U Hrvatskoj se obespravljuje srpski narod, a državni organi u Srbiji i Vučićevi prijatelji o tome šute”- tvrdili su u stranci 2017. 

U programu stranke navode kako će postaviti pitanje Republike Srpske Krajine i raditi na očuvanju Republike Srpske. Dveri u svom programu navode kako se protive ulasku Srbije u NATO, a zalažu se i za ponovno obavezno služenje vojnog roka. Protive se približavanju Srbije Europskoj uniji i glavnog partnera vide u Rusiji. 

Ugostio je Pernara 2016.

Obradović je 2016. ugostio saborskog zastupnika Ivana Pernara koji je tada posjetio skupštinu u kojoj je Puniša Račić pucao Pernarova pretka, prilikom čega je ubio i lidera seljačke stranke Stjepana Radića. U Skupštinu ga je pozvao upravo Boško Obradović iz Dveri.

Prosvjednici došli do policije i gađali zgradu bocama vode
Prosvjednici došli do policije i gađali zgradu bocama vode

-  Pradjed Ivana Pernara, doktor prava Ivan Pernar bio je jedan od aktera onih zaista nemilih, pa i krvavih scena koje su se odvijale u Skupštini Kraljevine Jugoslavije. Ovo je jedna od najvažnijih vijesti za Balkan u ovom trenutku, rodila se jedna generacija mladih balkanskih političara koji su spremni da traže sličnosti, a da razlike koje svi dobro znamo stave u drugi plan - kazao je Obradović dodajući da Dveri i Živi zid spaja izuzetno kritičan odnos prema EU i NATO, ali i stranim bankama koje "deru kožu sa leđa građanima Srbije, Hrvatske i Crne Gore". 

Policija iznijela prosvjednike, ogradom htjeli blokirati izlaz

'Nije to nikakav poseban odnos'

- Mi se već́ druže vrijeme poznajemo i redovno kontaktiramo, jer pripadamo novoj generaciji političara koja želi da na nov način postavi odnose na Balkanu"- rekao je tada Obradović́.

- Nije to nikakav poseban odnos. Čovjeka sam upoznao, nisam ja rekao da imamo iste stavove po svim pitanjima. Nismo ni razgovarali o ratu, rekao je tada Pernar dodavši: 

 Pa pogledajte što se događa u klubu zastupnika Europske pučke stranke – tamo sjede Vučić i HDZ. Što je s Vučićem i Kolindom, koji je sa Šešeljem sudjelovao u opsadi, govorio je Pernar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina