Obavijesti

News

Komentari 11

Tomašević: Gotovi su radovi na Domovinskom mostu, Cibonu nitko neće izbaciti iz dvorane

Tomašević: Gotovi su radovi na Domovinskom mostu, Cibonu nitko neće izbaciti iz dvorane

Gradonačelnik je obilježio završetak radova na Domovinskom mostu koji su originalno trebali biti gotovi za šest mjeseci odnosno sredinom prosinca. Rekao je i kako CIbonu neće potjerati iz njihove dvorane

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obilježio je završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta koji su izvedeni temeljem Projekta sanacije Domovinskog mosta u Zagrebu.

Nakon obilježavanja završetka radova, Tomašević na mostu je održao redovnu konferenciju za medije.

PRATITE UŽIVO:

- Završili smo u zadnjih 10 mjeseci sa sanacijom Domovinskom mosta i ovo je bilo jedno od prvih gradilišta koje smo otvorili nakon dobivanja mandata. Radovi su koštali 13 i pol milijuna kuna - rekao je Tomašević.

- Završili smo natječaj za još jednu pročelnicu za internu kontrolu i reviziju i imenovali smo Veru Marelju koja ima više od 20 godina takvog iskustva - rekao je Tomašević.

Zamjenica Danijela Dolenec govorila je o održavanju novog Hackathona koji organizira zagrebački Holding i koji je fokusiran na zaštitu okoliša i zbrinjavanje otpada. Dodala je i kako će Grad umirovljenicima isplatiti uskrsnice.

Tomašević kaže da ne zna otkud su se pojavile informacije da će Cibona ostati bez svoje dvorane i da Grad ne traži da se njihov dug mora podmiriti odjednom.

Tomašević bez natječaja prodaje obje zagrebačke plinare za 700 milijuna kuna? 'To je ludost'
Tomašević  bez natječaja prodaje obje zagrebačke plinare za 700 milijuna kuna? 'To je ludost'

- Jučer je bio sastanak ureda za sport i Cibone i mislim da su se tu neki nesporazumi riješili. Ako bude potrebe i osobno ću se sastati sa njima. Oni kažu da imaju investitore koji će pomoći u podmirenju duga kako bi se sanirala situacija u koju je prošla uprava dovela Cibonu - rekao je Tomašević.

Govorio je i o odvajanju otpada.

- Svakim danom Čistoća postavlja sve više spremnika, a kada se odluka donese sigurno će se povećati i odvajanje i odvoz - rekao je Tomašević.

Tomašević: Analize oko Plinare bit će gotove idući mjesec, tad ćemo znati hoćemo li je prodati
Tomašević: Analize oko Plinare bit će gotove idući mjesec, tad ćemo znati hoćemo li je prodati

- Izmjena odluke je u javnom savjetovanju. Grad Zagreb će Izdati dozvolu da građani tamo gdje nije moguće spremnike postaviti u zgradu da to naprave pomoću bokseva. Iako je samo nekoliko tjedana prošlo od tog poziva došlo je već 1200 prijava, a dosad smo ih obradili 500 - rekao je Tomašević.

- Ide se i na varijantu i da više stambenih zgrada koriste veće kante pa se tako smanjuje ukupan broj spremnika - dodao je.

Rekao je kako s ministrom Paladinom ima tjedne koordinacije oko obnove, a pitanje je kako njegove afere utječu na njegov rad i da to nema veze s Gradom.

- Ne mogu ja sad gatat tko će koliko ostat to je na premijeru - rekao je.

Burno u Skupštini: Zastupnike uznemirio alarm, oporba kritizirala otkaze u Holdingu
Burno u Skupštini: Zastupnike uznemirio alarm, oporba kritizirala otkaze u Holdingu

- Na pet gradskih tržnica je sada dogovoreno da se radno vrijeme produljilo do 16 sati radnim danom, a do 14 sati vikendom. Građani žele i popodne ići na tržnicu, a puno toga ovisi i prodavateljima. Otvoreni smo za inicijative da se i nakon što se tržnice zatvore da budu i neki drugi sadržaji - rekao je Tomašević.

- Ideja je da kada krene obnova privatnih kuća da se građevinski otpad reciklira i ponovno koristi. Zalažemo se za zatvaranje cijelog Jakuševca i da se naplaćuje po količini otpada kada to riješimo - rekao je Tomašević.

Dodao je i da bi trebala biti u pogonu drobilica za glomazni otpad do kraja tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk