Obavijesti

News

Komentari 78

Plenković: 'U ovoj aferi nema članova HDZ-a. Ovo je u biti afera dijela medija i oporbe'

Plenković: 'U ovoj aferi nema članova HDZ-a. Ovo je u biti afera dijela medija i oporbe'

Na dnevnom redu je, među ostalim, prijedlog strategije pametne specijalizacije do 2029. te prijedlog zaključka o Pilot-projektu besplatnoga željezničkog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina.

VIDEO

Najprije da rekapituliramo ovo što se dogodilo jučer kada sam razriješio dosadašnjeg ministra Davora Filipovića. Ujedno je time s dužnosti razriješen i njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević. Kao i sa svih drugih dužnosti na koje je bio imenovan i od strane Vlade. Ono što je razvidno iz informacija objavljenih u medijima je prilično jednostavno. Lovrinčević je u svojstvu savjetnika bivšeg ministra praktički počinio koruptivna djela zajedno s određenim medijima, a informacije koje su bile selektivne i prilagođene su ti mediji dalje davali oporbenim strankama, koje su koristile te iste poluinformacije za političke napade na Vladu, poručio je na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković.

PRATITE UŽIVO: 

'Ovo je u biti afera Lovrinčevića, dijela medija i dijela oporbe, članova HDZ-a tu nema'

Nevjerojatna operacija koja je trajala nekoliko mjeseci, dodao je Plenković.

Plenković smijenio Filipovića i Lovrinčevića: Svi u Vladi ostali smo zgroženi. Ovo je presedan!
Plenković smijenio Filipovića i Lovrinčevića: Svi u Vladi  ostali smo zgroženi. Ovo je presedan!

- A s ciljem počinjenja političke štete Vladi, a istodobne koristi za oporbene stranke. To je ono što je najvažnije. Mi smo bili i konsternirani i šokirani ovim informacija jer, ako se kasnije pokaže da su one bile točne i istinite, onda je to predmet interesa nekih drugih tijela u RH - kazao je govoreći o aferi koju je otkrio Nacional objavom transkripata i audio snimki na kojoj se čuje, sada bivši, savjetnik, sada bivšeg, ministra Filipovića o podjeli državnog novca s medijskom kućom Mreža u svoje privatne džepove. 

Zbog toga, ali i poruka koje je objavio Večernji list između Mostovog Nikole Grmoje i novinara te medijske kuće, koji mu je posredstvom Lovrinčevića davao informacije o aferi plin za cent, premijer je ekspresno smijenio i Filipovića i Lovrinčevića. 

Državni tajnik Bujanović umjesto Filipovića na sjednici

Umjesto Filipovića na sjednici je bio državni tajnik Hrvoje Bujanović.

Ovo je afera u kojoj nema članova HDZ-a, naglasio je Plenković. 

Filipović: 'Nisam znao ništa o porukama, ne vjerujem da se moj savjetnik uplitao u to...'
Filipović: 'Nisam znao ništa o porukama, ne vjerujem da se moj savjetnik uplitao u to...'

- Lažne oporbene teze koje nastoje ovu situaciju i aktivnosti jednog čovjeka, koji nije imao niti mandat niti nalog Vlade ili bilo koga tko u ovoj Vladi sjedi, a pri tome nije niti član HDZ-a, uspoređivati s ranijom Fimi Medijom u potpunosti odbacujemo, ne samo zato što nije točno nego se vidi cijela namjera da je cijela ova operacija korištena isključivo kako bi se nanijela politička šteta i u konačnici dovelo do rušenja Vlade. Odabir Lovrinčevića kao savjetnika je bila politička odgovornost Filipovića i zbog toga je on i razriješen. Nije dobro da se tu razotkriva sprega Lovrinčevića, dijela medija i dijela oporbe - kazao je naglasivši kako je ovo u biti njihova afera.

- Čim smo dobili ove informacije, reagirali smo upravo onako kako treba - dodao je.

O puštanju Boysa iz grčkih zatvora

Osvrnuo se i na puštanje Boysa iz grčkih zatvora.

Malenica: Ostao sam šokiran porukama, a nakon 15. siječnja znat će se tko je novi ministar
Malenica: Ostao sam šokiran porukama, a nakon 15. siječnja znat će se tko je novi ministar

- Do sada ih je pušteno 41 u ovom valu. Prema informacijama našeg veleposlanstva u Ateni, temeljem naloga kojeg smo dali veleposlaniku, ono je pružilo novčanu pomoć za potrebu kupnje avionskih karata i drugih troškova radi povratka u Hrvatsku za 29 hrvatskih državljana, a izdano je 11 putnih listova. Svi ovi ljudi su se ili već vratili ili su na povratku u Hrvatsku - rekao je dodavši kako će im Vlada, kao bilo kome tko se u inozemstvu nađe u problemu, nastaviti davati konzularnu pomoć. 

- I u komunikaciji s grčkim vlastima nastaviti raditi na tome da se velika većina naših državljana što prije vrati u Hrvatsku - poručio je.

Nakon što je ovog tjedna obišao radove na izgradnji hangara za Rafale, premijer je istaknuo kako će sve biti gotovo do dolaska prvih šest borbenih aviona na Pleso krajem travnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa