News

Komentari 56

Vatrogasci o pacijentu koji je izgorio: Nije mu bilo spasa, dok smo došli, krevet je još žario

Vatrogasci o pacijentu koji je izgorio: Nije mu bilo spasa, dok smo došli, krevet je još žario

I mali požar dovoljan je za veliku tragediju, kažu nam iz DVD Novi Marof prilikom intervencije u kojoj je u petak izgorio 48-godišnjak. - Još uvijek se utvrđuju sve okolnosti - rekao nam je ravnatelj bolnice dr. Nenad Kudelić.

Kad smo ušli u sobu, krevet se još žario pa smo ga rashladili do kraja da spriječimo ponovni požar, rekao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice Novog Marofa Zdenko Lacković, vezano uz slučaj u kojem je 48-godišnji pacijent izgorio u novomarofskoj bolnici prošli petak.

Podsjećamo, očevidom je utvrđeno da je u petak u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na odjelu produženog liječenja došlo do požara koji je izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio muškarac (48), a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i muškarca koji je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Lacković naglašava brzu reakciju bolničkog osoblja.

- Koliko sam mogao vidjeti, iskoristili su dva aparata za gašenje požara, nakon čega je bilo dovoljno dvadesetak litara vode da osiguramo prostoriju - nastavlja Lacković, iskazujući žaljenje s obzirom da koliko god se o malom požaru radilo, smrtni ishod očito je bio neizbježan.

- Srećom da je vani bilo lijepo vrijeme pa su se ostali pacijenti mogli brzo i sigurno evakuirati - dodaje. 

Kontaktirali smo i dr. Nenada Kudelića, ravnatelja varaždinske bolnice za neke nove informacije.

- I dalje su u tijeku sve standardne procedure kao i obdukcija, provodi se unutarnji nadzor, ispituju instalacije i sve druge radnje koje će utvrditi okolnosti ove nesreće - rekao nam je dr. Kudelić, moleći za još malo strpljenja.

Kako predviđa, krajem tjedna trebali bismo znati više. - Kako smo i obećali, javnosti ćemo priopćiti sve detalje jednom kad svi profesionalno odradimo svoj dio posla, uključujući policiju i sve druge nadležne službe - zaključuje ravnatelj.

Najčitaniji članci