Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
43 komentara

'Voda u Sl. Brodu idući tjedan će vjerojatno biti dobra za piće'

Istaknuo je da se analize vode u Slavonskom Brodu rade svakodnevno, da su i jučerašnji rezultati svi bili uredni, a novi nalazi očekuju se i tijekom današnjeg dana...

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
43 komentara

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u subotu kako zdravlje stanovnika Slavonskog Broda nije ugroženo zbog vode, te kako će vjerojatno u ponedjeljak proglasiti da je voda primjerena za piće.

 Prema ranijem izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), objavljenom u srijedu, 4. travnja, razina ugljikovodika u vodi na slavonsko-brodskom području je ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

"Ako govorimo po osnovi vode zdravlje građana nije ugroženo. Voda je ispravna i ako netko i pije sada vodu, neće mu se ništa dogoditi", rekao je ministar Kujundžić prilikom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

IVANA SMOLČIĆ JERKOVIĆ Brodska heroina: Naša djeca to nisu zaslužila, borit ćemo se...

Istaknuo je da se analize vode u Slavonskom Brodu rade svakodnevno, da su i jučerašnji rezultati svi bili uredni, a novi nalazi očekuju se danas.

 "Onda ćemo razmotriti i vjerojatno u ponedjeljak proglasiti da je voda primjerena za piće odnosno konzumiranje", kazao je Kujundžić.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je da je voda u Hrvatskoj generalno jako dobra i kvalitetna, ali da se ponekad dogodi neki incident, poput onoga u Slavonskom Brodu.

IDUĆI TJEDAN NORMALIZACIJA Crodux: Istjecanje benzina smo sanirali, to nema veze s vodom

 "Ono što je bitno da je to bio jedan jednokratni, kratki incident i nakon prvog dana kada su pronađeni ugljikovodici u vodi, svi pokazatelji nakon toga su da je voda zdravstveno ispravna", istaknuo je Capak.

Izrazio je nadu kako će za nekoliko dana biti proglašeno da je voda u Slavonskom Brodu apsolutno sigurna i zdravstveno sigurna za piće.

CJEVOVOD IZ SIKIREVACA Stiže li čista voda? Sl. Brod su spojili s novim vodocrpilištem

Također završen je i prespoj cjevovoda vodovodnog sustava Slavonskog Broda s vodocrpilištem u Sikirevcima, slijedi dezinfekcija i tlačne probe, potvrdio je jučer generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković. 

ZAGAĐENI I ZRAK I VODA Brođanima prekipjelo: 'Dosta je, idemo u Zagreb na prosvjed'

Stanovnici Slavonskog Broda i općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Oriovac i Sibinj od prošle subote, 31. ožujka, nemaju pitku vodu jer je  slavonskobrodsko vodocrpilište Jelas bilo onečišćeno ugljikovodicima. Spajanje Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima počelo je u ponedjeljak ujutro, 2. travnja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message