News

Komentari 118

Zadravec: Odbila je obraditi 10 pacijenata, privatno odradi 30. Bolanča Čulo: To nije istina

Zadravec: Odbila je obraditi 10 pacijenata,  privatno odradi 30. Bolanča Čulo: To nije istina

Prije nekoliko tjedana sam otkrila da se u KBC-u događaju kriminalne radnje u koje je upleten suprug Karoline Bolanče Čulo. Razumijem da njoj ta situacija nije jednostavna, rekla je Zadravec

U Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice odlaze radiolozi, a djelatnici su danas i prosvjedovali. 

- Danas sam optužena da sam neradnik i da ću dobit pritužbu. Rekla sam da ne mogu predvidjeti koliko će zahvati trajati - rekla je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno Karolina Bolanča Čulo, radiologinja Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, o današnjem sukobu s Dijanom Zadravec. Poručila je kako u Klinici vlada anksiozna atmosfera. 

Dijana Zadravec rekla je zatim kako je zadana količina posla bila prihvatljiva, no da ju je Bolanča Čulo odbila i nakon toga rekla da joj nije dobro. 

- Prije nekoliko tjedana sam otkrila da se u KBC-u događaju kriminalne radnje u koje je upleten suprug Karoline Bolanče Čulo. Razumijem da njoj ta situacija nije jednostavna. Ja sam to sve prijavila - rekla je Zadravec. 

Bolanča Čulo je rekla da ne zna da joj je suprug prijavljen i poručila da on nije kriminalac. Istaknula je i kako nije ona organizirala današnji prosvjed, već kolege koji su bili motivirani njenom izjavom da se ne može raditi u takvim uvjetima. 

Tomislav Dulibić, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice i tajnik Ministarstva zdravstva rekao je da nema saznanja o koruptivnim radnjama. 

Predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" Ivana Kalogjera kaže da je nju sram zbog sveg što se događa.

- Ja sam bivša onkološka pacijentica i važno mi je da imam dobrog radiologa koji će mi pročitati nalaz i dobrog onkologa. Nije svejedno da li moj nalaz čita radiolog koji je prije toga gledao slomljeno koljeno... Nakon toga ne bih mogla mirno zaspati i sigurno vjerovati da nemam recidiv raka - rekla je i dodala da se zadnjih nekoliko godina pacijentice prebacuju na Rebro i da se treba zapitati zašto se to događa. 

'Zaprimili smo puno pisama nezadovoljnih djelatnika' 

Stanislava Laginja, tajnica Hrvatske udruge bolničkih liječnika, kaže da je današnja situacija u KBC-u preslika stanja u svim bolnicama. Poručila je kako su zaprimili puno pisama nezadovoljnih djelatnika te da je danas bio presedan kada je "cijela klinika izašla podržati kolegicu". 

Dulibić je dodao kako je nedostatak radiologa problem koji muči i druge zemlje. 

- Pacijenti ne trebaju biti zabrinuti, nadomjestili smo dva mlada liječnika koji su otišli. Straha nema - rekla je Zadravec i poručila kako problem radiologa datira još iz 2016. "kada je dio ravnatelja oslobodio specijalizante troškova, zbog čega oni mogu otići nakon završetka specijalizacije". Rekla je i kako je od tad otišlo 12 radiologa i da se ne osjeća odgovorno zbog toga. 

Bolanča Čulo: Radiolozi odlaze zbog uvjeta rada 

Bolanča Čulo je rekla kako radiolozi odlaze zbog uvjeta rada, prekapacitiranosti posla i međuljudskih odnosa. 

Zadravec je poručila kako je Bolanča Čulo "odbila obraditi 10 pacijenata, a u privatnoj praksi ih je obradila 30", na što je Bolanča Čulo rekla da privatno radi samo ultrazvuk i to tri ili četiri pacijenta tjedno. 

- Nisam odbila raditi, rekla sam samo da ću napraviti koliko stignem - rekla je. 

- Liječnici koje rade u privatnom sektoru imaju mogućnost kanaliziraju svoje pacijente iz javnog sustava u privatne ordinacije gdje nema lista čekanja. Ta dva sustava se moraju razdvojiti - poručila je Zadravec. 

Najčitaniji članci