Obavijesti

Show

Komentari 13

Anja Šovagović Despot: 'Zbog loših odnosa uprave kazališta suprugu nisu produljili staž'

Anja Šovagović Despot: 'Zbog loših odnosa uprave kazališta suprugu nisu produljili staž'
4

S obzirom na to da neko vrijeme nije mogla glumiti javila se na natječaj za glavnu ravnateljicu Hrvatske radiotelevizije, a obitelji se preselila kod svoje majke jer je njen dom stradao u potresu

VIDEO

Glumica Anja Šovagović-Despot (58), nakon potresa u kojem je stradalo njeno matično kazalište 'Gavella' neko vrijeme nije mogla baviti se glumom, a sada je otkrila i nedaću koja se dogodila u karijeri njenog supruga.

Obitelj Šovagović-Despot: Još uvijek smo bez doma u Zagrebu
Obitelj Šovagović-Despot: Još uvijek smo bez doma u Zagrebu

Ispričala je da njenom suprugu Draganu Despotu (65), nacionalnom prvaku drame Hrvatskog narodnog kazališta, nije produljen radni staž i odlukom ministrice kulture poslan je u mirovinu, piše Večernji.hr.

- Izjavu koju je ministrica kulture dala o tome kako Despot, kao nacionalni prvak, ugrožava angažiranje mladih glumaca može dati samo notorna neznalica koja ne razumije posao u resoru na čijem je čelu. Obrazloženje da Nacionalni prvak oduzima mjesto mlađem umjetniku ne samo da nije točno, nego nema blage veze s logikom - navodi glumica.

Šovagović-Despot smatra da se njen suprug našao žrtva usred loših odnosa Ministarstva kulture i uprave Hrvatskog narodnog kazališta.

- Imao je peh da se našao u takvoj situaciji s takvim ministarstvom i takvom upravom. Da sam ja intendantica, namjerno bih potpisala ugovor sa svojim prvakom koji mi nosi repertoar jer za to imam zakonsko pravo, bez obzira na ministričin veto. Na žalost, uprava se boji za neke svoje buduće mandate i angažmane. U ovoj situaciji, svi su se izblamirali -  tvrdi glumica.

Zagreb: Glumac Dragan Despot

Anja i Dragan su u braku već 35 godina, a kaže da jedina tajna njihovog dugog braka to što se vole, a otkrila je i kako ju je suprug iznenadio nakon toliko godina braka.

- Najnovije me osvojio s time da nije pristao na trgovački odnos s kućom u kojoj je proveo 40 godina. I to u ovoj situaciji kada smo zbog potresa ostali bez stana. Svatko bi na njegovom mjestu uzeo honorar kojime bismo platili parket, pločice i adaptaciju, no njemu su bitniji status, dostojanstvo i princip. Ne bori se on ovdje samo za sebe, već protiv situacije koja je poražavajuća za sve nas koji činimo hrvatsku kulturu - ispričala je.

Anja Šovagović Despot: 'Uloga bake u filmu me isprva šokirala'
Anja Šovagović Despot: 'Uloga bake u filmu me isprva šokirala'

S obzirom na to da neko vrijeme nije mogla glumiti javila se na natječaj za glavnu ravnateljicu Hrvatske radiotelevizije, a obitelji se preselila kod svoje majke jer je njen dom stradao u potresu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin