Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
123 komentara

Brega 'težak' 264 milijuna kn: Ima tridesetak kuća i stanova

Svaka vila Gorana Bregovića procijenjena je na barem 7,4 milijuna kuna. Glazbenik ih je nakupovao radi straha od siromaštva. Majka ga je ostavila kad je imao 16 godina...

Foto: Pixsell/kolaž
123 komentara

Goran Bregović (69) vlasnik je 30-ak nekretnina. Uglavnom su to luksuzne vile, a posjeduje i stanove te garsonijere. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 264 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

U Zagrebu je 2005. kupio dvokatnicu od 550 kvadrata. Iznajmljuje je za 40.700 kuna mjesečno. Glazbenik je tu vilu kupio od Hrvoja Šarinića.

za scenu.....28. 05. 2005.
beograd/kuca gorana bregovica/pripreme bijelog dugmeta za koncerte u sarajevu, zagrebu i beogradu/ goran bregovic i raka maric
snimio: zeljko hladika VOĐA BIJELOG DUGMETA Goran Bregović: 'Iz straha od siromaštva trošio sam novac'

Bregović u Beogradu, tvrde njegovi susjedi, ima 15-ak kuća. Kad dođe u Srbiju, stanuje u beogradskom naselju Senjak u luksuznoj vili opasanoj visokom ogradom i garažnim vratima na daljinsko upravljanje. Dvorište se s ulice ne može vidjeti. Kao zaštitu od pljačkaša postavio je i videonadzor. Imanje pored vile je također njegovo. Tu je napravio objekt nalik sali za slavlja, s trampolinima ispred, kako bi se tu igrala djeca njegovih prijatelja. I taj je dio zaštićen visokom ogradom od znatiželjnih pogleda javnosti.

za scenu.....28. 05. 2005.
beograd/kuca gorana bregovica/pripreme bijelog dugmeta za koncerte u sarajevu, zagrebu i beogradu/ goran bregovic i raka maric
snimio: zeljko hladika DAO IM SLOBODU IZBORA Bregović o svoje tri kćeri: Sve su različite vjeroispovijesti...

Foto: Pixsell/PIXSELL

- Cijeli život imam strah od siromaštva. Vani nije kao kod nas, kad si na ulici, nemaš tetku da odeš na ručak, nemaš ujaka da posudiš novac. U ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Zbog tog sam straha kupovao previše stvari. Prije rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile... Sad više ne brinem o sebi, imam djecu, pa isti taj strah imam i za njih - ispričao je Bregović.

Na beogradskom Senjaku ima dvije vile, a nedavno je pored njih kupio još jedan plac i tu sad gradi novu vilu koja će imati više od 300 kvadrata. Jedna od te dvije procjenjuje se na 26,6 milijuna kuna. Bregović je investirao 75.000 kuna samo u plastenik, u kojemu sadi rajčice i krastavce.

ZASLUŽIO JE Bregović je na Kozari zaradio već drugu udarničku značku

Foto: Pixsell/PIXSELL

Kad ne snima u studiju ili nije na turneji, radi u svojem vrtu. Rekao je da ga okopavanje najbolje smiruje i tako se rješava stresa. U dvorištu još ima kruške i jabuke. Ljubav prema uzgoju voća i povrća usadio mu je otac koji je povrće sadio na balkonu. Bregović je lani pao sa stabla višnje i povrijedio kralježnicu, no od relaksacije poljoprivredom nije odustao!

Navodno u svakoj od njegovih kuća postoji barem jedna vrsta povrća koju uzgaja. Prva kuća koju je kupio 2007. bila je ona na Jahorini, od 450 kvadrata. Njegova planinska vila ima šest spavaćih soba, malu teretanu i bazen. Tamo su Tonči Huljić (57), Petar Grašo (43) i Bregović 2011. snimali album 'Madre Badessa'.

ISKRENO PROGOVORIO Bregović o drogi: Kupovali smo kokain, a nazivali ga 'cvijećem'

Foto: Pixsell/PIXSELL

U crnogorskome mjestu Perast ima dvije kuće, jednu do druge. Uz njih je 2009. sagradio starački dom. Tamo se nikad nitko nije uselio jer Bregović od općine Kotor nije dobio uporabnu dozvolu. U starački dom uložio je 7,5 milijuna kuna. Pisalo se da je kupio hotel i vilu 'Perast', koju je proširio restoranom i terasom, ali Goran to nikad nije potvrdio.

Foto: Pixsell/PIXSELL

Odrastao je u Sarajevu, u naselju Čekaluši. Gorana je majka napustila kad je imao 16 godina, nakon čega je bio prepušten sam sebi. Počeo je svirati narodnjake u kavani u Konjicu, radio je na gradilištu i prodavao novine.

POLICIJA STALNO ZA PETAMA Bregović: Diskograf mi je dugo plaćao drogu lažirajući račune

Foto: Pixsell/PIXSELL

Na nastupu Beštija zapao je za oko Željku Bebeku (73), koji ga je pozvao da svira bas gitaru u njegovoj grupi Kodeksi, što je Goran prihvatio. Njih dvojica su 1974. osnovali Bijelo dugme.

Osim vile u Parizu, Bregović je 2015. kupio i vilu na Bosporu, u najelitnijem dijelu Istanbula. Navodno je za nju izdvojio 14,8 milijuna kuna. Njegova turska rezidencija s jedne strane ima izlaz na more koje razdvaja Europu i Aziju, a s druge strane nalazi se u hladovini šume.

'OVO JE PRESTRAŠNO': Procurile privatne fotografije djece poznate pjevačice

Naši partneri pišu
Message