Obavijesti

Show

Komentari 44

Jason zavodio plavušu, propao kroz šank, pa ušao u povijest...

Jason zavodio plavušu, propao kroz šank, pa ušao u povijest...
5

Danas 80. rođendan slavi jedan od najpoznatijih komičara kojeg je obilježila jedna uloga. Prvi put pojavio 1964. godine u ulozi Berta Bradshawa u Crossroadsu

VIDEO

Danas 80. rođendan slavi sir David Jason, engleski glumac kojeg hrvatska publika najviše pamti po ulozi Derecka Del Boy Trottera u humorističnoj seriji 'Only Fools and Horses'.

Jason je se na televiziji prvi put pojavio 1964. godine u ulozi Berta Bradshawa u Crossroadsu. Nakon toga dobivao je brojne uloge u televizijskim serijama i filmovima.

Suze voditeljice: Ellen se u talk showu 'slomila' zbog Bryanta
Suze voditeljice: Ellen se u talk showu 'slomila' zbog Bryanta

A onda je 1975. dobio ulogu u 'Lucky Feller' – sitcomu koji je napisao Terence Frisby i producirao Humphrey Barclay. Imala je 13 epizoda i prikazivala se na televiziji 1976. godine, a bila je svojevrsna prethodnica 'Mućki', jer su i ovdje u glavnim ulogama bila dvojica braće iz jugoistočnog Londona. No ovdje je Jason bio Rodney, a Peter Armatage je igrao 'pametnijeg' brata. I ovdje su braća vozila smiješno vozilo. Ono je bilo preteča slavnog trotočkaša koje su u 'Mućkama' vozili Nicholas Lyndhurst u ulozi mlađeg i blesavijeg brata Rodneya i David Jason u ulozi starijeg i pametnijeg Del Boya.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ofah.net

U toj seriji prvi je put prikazan i legendarni Delov pad kroz šank, koji je kasnije iskorišten i u 'Mućkama' kad Del Boy u baru šarmira Cheryl Hall.

Nakon 'Mućki' Jason je dobivao brojne uloge, a od većih je inspektor Frost u seriji 'Frostov pristup'. Posljednji put odigrao je Del Boya 2014. godine nakon što se povukao iz uloge inspektora Frosta.

U rujnu 2006. Jason se našao na prvom mjestu ankete o 50 najvećih televizijskih zvijezda. Tijekom karijere osvojio je četiri nagrade Britanske akademije za televiziju, zatim četiri nagrade Britanske komedije i sedam nagrada Nacionalne britanske televizije.

The National Film Awards 17670

Jason je dugo godina živio nevjenčano s velškom glumicom Myfanwy Talog. Tijekom 18 godina zajedničkog života, ostao je uz nju i njegovao je do posljednjeg dana, a glumica je 1995. godine umrla od raka dojke. Ovo iskustvo nadahnulo ga je za pokretanje vlastite dobrotvorne udruge Trust David Jason – za djecu oboljelu od karcinoma.

Simone i Karl - savršeni bračni život u seriji 'Zašto žene ubijaju'
Simone i Karl - savršeni bračni život u seriji 'Zašto žene ubijaju'

Prije 19 godina Jason je prvi put postao otac u dobi od 61 godine kada je njegova djevojka, 41-godišnja Gill Hinchcliffe, rodila djevojčicu. Jason i Hinchcliffe vjenčali su se 2005. godine, a iste godine britanska kraljica Elizabetha II odlikovala ga je titulom viteza zbog njegovih doprinosa glumi i komediji.

Jason je licencirani pilot helikoptera, a 2013. godine objavio je i svoju biografiju 'David Jason:Moj život' koja je odmah ušla u uži izbor za najveću književnu nagradu u Britaniji. Četiri godine kasnije objavio je i nastavak 'Samo budale i priče: Od Del Boya do Granvillea, Pop Larkina do Frosta' – prema svojim najpoznatijim i najvećim ulogama.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

13:25
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'