Obavijesti

Show

Komentari 13

Jovanovići su pobjednici showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!'...

Jovanovići su pobjednici showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!'...
4

Tim Prigorci u sastavu Ružice, Barice, Josipa i Mihaele te tim Jovanovići u sastavu Dragana, Verice, Anike i Gabrijela zasluženo su svojim trudom i radom te izvrsnim jelima i visokim ocjenama došlu u finale showa

VIDEO

U finalnoj epizodi RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' za titulu najboljih natjecali su se Jovanovići i Prigorci, a nakon što je žiri kušao fantastična jela koja su pripremali finalisti ovog blagdanskog izdanja, u okršaju modernog i tradicije stručni je sud obitelj iz Pule proglasio pobjednicima sezone. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:21

Tim Prigorci u sastavu Ružice, Barice, Josipa i Mihaele te tim Jovanovići u sastavu Dragana, Verice, Anike i Gabrijela zasluženo su svojim trudom i radom te izvrsnim jelima i visokim ocjenama došlu u finale blagdanskog izdanja showa 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' U posljednjem kulinarskom izazovu pripremali su božićni jelovnik u pet sljedova po njihovom izboru. Jovanovići su se, kao i svaki put do sad, odlučili za nešto moderniju izvedbu božićne večere, dok su se Prigorci uglavnom držali tradicionalnih okusa, što je žiri od njih i očekivao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osjećam se super, baš me briga hoćemo li pobijediti ili izgubiti, ali bilo bi mi drago, naravno, da pobijedimo - priznala je Ružica kojoj je ovo već drugi put da se natječe u finalu RTL-ova kulinarskog showa.

- Kad smo već tu, voljela bih pobijediti, ali drago mi je da smo u finalu s iskusnim kuharicama kao što su Ružica i Barica - rekla je iskreno Verica.

Jovanovići i Prigorci idu u finale
Jovanovići i Prigorci idu u finale

Nakon 150 minuta kuhanja i pripremanja pet sljedova, pred Željku Klemenčić, Tomislava Špičeka i splitskog Djeda Mraza Ivana Pažanina stigla su senzacionalna jela pa se žiri bacio na kušanje.

Tim Prigorci su svoju viziju božićnog jelovnika predstavili jelima – kruška u parmezanu na salati, salata od piletine, domaća juha, lungić sa šljivama i špekom te prilog umak od vrganja i kroketi i za kraj torta na dva kata zvana Snježna mećava.

- Prekrasna forma kruške, hrskavo, ukusno i osvježavajuće, jako interesantan početak - pohvalila ih je Željka nakon prvog slijeda, koji je ugodno iznenadio sve članove žirija. Njihova salata od piletine s ananasom se Špičeku jako dopala, dok im je Pažanin zamjerio korištenje ananasa i šparoge: 'Zašto ananas ako idu na tradiciju, to mi nikako nisu one…'

Baričina domaća juha sve je oborila s nogu te se tražio i tanjur više, a lungić je također dobio vrlo pozitivne komentare: 'Malo je sladak umak od gljiva, ali meso je sočno i taman pečeno, a kroketi fantastični'. Torta za kraj je bila kao točka na „i“ te je jako dobro zaokružila njihov Božić na tanjuru:  'Sočno, rahlo, krema je dobra, osjeća se sve fino unutra. Čestitam, Ružice, jedan divan sladak zalogaj.'

Tim Jovanovići za žiri su pripremili svoju viziju božićne večere u kojem su koristili poneke poznate namirnice u spoju s egzotičnim sastojcima, što je ugodno iznenadilo nepca stručnog kulinarskog suda. Jovanovići su redom poslužili – biftek na dva načina, juhu od prepelice, ječam s gljivama i prepeličja prsa, svinjsko carsko meso s palentom te čokoladna torta s marakujom i đumbirom. 

Iako je žiri bio oduševljen okusima tatarskog bifteka i biftek rolica, za potpuni užitak im je nedostajalo malo kruha, ali svi su pohvalili inovativnost na tanjuru. Juha od prepelice je bio potpuno novi doživljaj za žiri, ali u pozitivnom smislu, kako je Željka kazala: 'Juha je meni senzacionalna, jako začinjena, ali dobra. Meso prepelice je jako fino, ali nažalost imali su problem nekuhanih rezanaca…' Ječam s gljivama i nori algom te pečena prsa od prepelice bilo je još jedno umjetničko djelo na tanjuru:

- Jako fino, moderno, fantastično. To jelo je jedan doživljaj i nešto stvarno posebno - pohvalio je Pažanin. 

Pažanin je u show doveo bivšu Borne Ćorića: 'Očito mu je cura'
Pažanin je u show doveo bivšu Borne Ćorića: 'Očito mu je cura'

- Carsko meso izvrsno pečeno, jako fino rađeno, ali ja bih volio još malo neke masnoće ili umaka oko palente - kazao je Špiček na glavno jelo, a torta je bila prava bomba za kraj: Jako ukusna i žestoka, moćna torta!“

Nakon kušanja Špiček, Klemenčić i Pažanin povukli su se u svoje odaje kako bi na miru donijeli odluku o tome koji ih je tim više oduševio. 

- Naša odluka je danas bila jako teška, ne pamtim da je u finalu ikad bilo ovako tijesno. Zbog toga se Jovanovićima i Prigorcima zahvaljujem što su se tako borili jer praktički danas nije bilo lošeg jela. No pravila su takva da pobijediti može samo jedan tim, a pobjednici serijala 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' su – Jovanovići - proglasila je pobjednike Željka, a Špiček i Pažanin su se složili kako konačna odluka nije bila jednostavna: Ovo je bila jedna od najtežih odluka, jedva smo se usuglasili i bilo je jako teško…

Tim Gromača ide kući: 'Ma oni su pobjednici simpatičnosti...'
Tim Gromača ide kući: 'Ma oni su pobjednici simpatičnosti...'

- Svjesni smo da im nije bilo nikad tako teško u finalu kao danas, ali mi smo jako ponosni na sve i na djecu koja su bila s nama - skromno je priznao Dragan koji je zajedno s Vericom, Anikom i Gabrijelom slavio zasluženu pobjedu.

- Nije mi žao da su oni pobijedili, trudili su se cijelo vrijeme. Anika i Gabrijel su se jako trudili i bila ih je divota gledati - za kraj je kazala Ružica i čestitala im na tituli najboljih u ovoj sezoni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju