Show

Komentari 0

Nakon pet godina stanke Lamar najavio izlazak novog albuma

Nakon pet godina stanke Lamar najavio izlazak novog albuma

Svjetsku slavu Lamar je postigao albumom “To Pimp a Butterfly” iz 2015. godine na kojem se uglavnom bavi problemom rasizma

Kendrick Lamar (34), poznati kalifornijski reper najavio je izlazak albuma pod nazivom 'Mr. Morale & The Big Steppers'.  Naime, njegov posljednji album pod nazivom 'Damn', je bio okrunjen Pulitzerovom nagradom za glazbu

Tada je žiri Pulitzerove nagrade pohvalio je autentičnost i ritmičku dinamiku albuma s virtuoznim pjesmama koje predstavljaju kompleksnost modernog afro-američkog života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Lamar je tako postao prvi reper koji je osvojio ovu prestižnu nagradu za glazbu, a koju su prije dobivali skladatelji klasične glazbe i sveučilišni profesori. 

FILE PHOTO: Musician Kendrick Lamar poses for pictures with his awards at the 2017 MTV Video Music Awards in Inglewood

Ovog repera prati izniman poslovni uspjeh te je uz Pulitzerovu nagradu, radio na izboru glazbe i na soundtracku za Marvelov film 'Black Panther', nastupio je na Coachelli, osvojio 14 Grammyja i bio nominiran za nagradu Oscar.

Inače, Lamar je pažnju šire javnosti pridobio svojim drugim studijskim albumom “Good Kid, M.A.A.D City” koji je bio odlično plasiran na glazbenim top listama.

Svjetsku slavu postigao je albumom “To Pimp a Butterfly” iz 2015. godine na kojem se uglavnom bavi problemom rasizma.