Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
71 komentara

Princ Harry: Meghan i ja nismo imali izbora, odluka nije lagana

Prema dogovoru postignutom u subotu s kraljicom Elizabetom i visokim članovima kraljevske obitelji, par više neće službeno predstavljati monarha

Royal visit to Africa - Day Ten
Foto: Doug Peters/Press Association/PIXSELL
71 komentara

Meghan i ja krećemo u nepoznato, ali stvarno nismo imali izbora, poručio je princ Harry u prvom istupu u javnosti nakon najave odstupanja para sa službenih dužnosti u britanskoj kraljevskoj obitelji.

Želim jasno poručiti da Meghan i ja ne odlazimo nikamo, naglasio je princ u nedjelju navečer u Londonu u govoru na dobrotvornoj večeri u organizaciji Sentebalea, organizacije za pomoć djeci južne Afrike oboljeloj od AIDS-a čiji je suosnivač.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ujedinjeno Kraljevstvo moj je dom i mjesto koje volim i to se neće promijeniti - dodao je.

Par je prošlog mjeseca na Twitteru objavio da će se "povući s položaja 'visokih' članova Kraljevske obitelji i nastojati postati financijski neovisni".

Duke and Duchess of Sussex statement | Autor: Phil Noble/Press Association/PIXSELL Foto: Phil Noble/Press Association/PIXSELL

- Mogu zamisliti što se sve slušali i možda čitali u proteklim tjednima. Zato želim da istinu čujete od mene, koliko je s vama mogu podijeliti - ne kao princ ili vojvoda, već kao Harry. Uvijek ću gajiti najdublje poštovanje prema baki, mom vrhovnom zapovjedniku - istaknuo je.

- Nadali smo se da ćemo moći i dalje služiti Kraljici, Commonwealthu i mojim vojnim udruženjima, ali bez javnog novca. To je, nažalost, nemoguće. 

IZJAVIO U BERLINU Premijer Johnson: 'Svi želimo Meghan i Harryju sve najbolje'

- Pomirio sam se s time, znajući da to neće utjecati ni na mene kao osobu ni na moju odanost. 

- Kada smo se Meghan i ja vjenčali, bili smo uzbuđeni, puni nade i spremni služiti. Zato me jako žalosti što je ovako završilo. Moja odluka da se žena i ja povučemo nije bila lagana -  dodao je.

Foto: PIXSELL

- Tome su prethodili mjeseci razgovora i godine izazova i znam da nisam uvijek sve radio kako treba ali što se ovog tiče, zaista nije bilo druge - zaključio je princ.

Tekst govora objavljen na Twitteru para, navodi BBC.

Reuters podsjeća da je princ Harry u televizijskom intervjuu objavljenom u listopadu prošle godine kazao da im teško pada ogromna medijska pažnja. Pokrenuli su i sudski spor protiv jednog lista zbog objave pisma koje je Meghan poslala ocu Thomasu Markleu.

NOVI NAPAD NA KĆER Thomas Markle: 'Meghan nije djevojka koju sam ja odgajao...'

Harry je tada ustvrdio da ih pojedini tabloidi maltretiraju kao što su svojedobno maltretirali njegovu majku princezu Dianu koja je poginula u automobilskoj nesreći, pokušavajući pobjeći od paparazza.

- Kada sam prije 23 godine ostao bez mame, uzeli ste me u zaštitu. Dugo ste pazili na mene ali mediji su moćni i nadam se da će jednog dana naša zajednička uzajamna podrška biti moćnija jer se ovo ne tiče samo nas - izjavio je tada.

Foto: wochit

Prema dogovoru postignutom u subotu s kraljicom Elizabetom i visokim članovima kraljevske obitelji, par više neće službeno predstavljati monarha. Od proljeća više neće koristiti kraljevske titule i povući će se s dužnosti, uključujući i one vojne. Zadržat će privatna pokroviteljstva i članstva u udrugama.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'ZENZACIJE' I JAVLJANJE IVANA ŠARIĆA IZ BOLNIČKOG KREVETA:

Tema: Odlazak Harryja i Meghan

Message