Obavijesti

Show

Komentari 38

Travolta: Proslavili ga mjuzikli, a srozale tužbe za zlostavljanje

Travolta: Proslavili ga mjuzikli, a srozale tužbe za zlostavljanje
21

Tužbe i glasine su 'Ahilova peta' svake poznate osobe. Radi se samo o ljudima koji žele doći do novca. To je sve i takve stvari se događaju na puno razina, istaknuo je glumac

VIDEO

Nekad su glumci ranije išli u mirovinu, a sada imate ljude poput Eastwooda koji još snimaju filmove. Stvari su sada drugačije, rekao je John Travolta (64) koji se još ne planira 'pozdraviti' s glumom, iako je blizu 50. godišnjici karijere. Usto Travolta je jednako talentiran za pjevanje i plesanje. Holivudski glumac, danas slavi rođendan, a proslavit će ga u krugu obitelji i bliskih prijatelja. 

Travolta je trebao biti Forrest Gump, a Sean Connery Gandalf
Travolta je trebao biti Forrest Gump, a Sean Connery Gandalf
 

'I don't believe in regrets, I believe the future is in your tomorrows' -me

A post shared by John Travolta (@officialjohntravolta) on

VELIKA OBITELJ

Glumac se rodio 18. veljače 1954. u američkom gradu Englewood kao najmlađe od šestoro djece. Njegov otac Salvatore Travolta je bio polu-profesionalan igrač američkog nogometa koji je kasnije postao partner u kompaniji za prodaju automobilskih guma. Travoltina majka Helen Cecilia je bila glumica i pjevačica koja je nastupala sa 'The Sunshine Sisters', radijskom vokalnom grupom. Bavila se glumom i režijom dok nije postala učiteljica engleskog jezika i voditeljica dramske skupine u srednjoj školi. Sva Travoltina braća Joey i Sam te sestre Ellen, Ana i Margaret su glumci, no nisu se proslavili kao on. 

John Travolta: Crkva je divno mjesto, tamo sam zbilja doma
John Travolta: Crkva je divno mjesto, tamo sam zbilja doma
 

a little flashback for your Friday 🤳🏼 tell me how your holidays went!

A post shared by John Travolta (@officialjohntravolta) on

NAPUŠTA ŠKOLU I GRADI KARIJERU

Glumac je pohađao srednju školu Dwight Morrow u Englewoodu, a odlučio se ispisati kada je imao 17 godina. Preselio se u New York radi glumačke karijere i prvu ulogu je dobio u mjuziklu 'Briljantin' s kojim je išao na turneju dok je na Broadwayju zaigrao u 'Over Here!' pjevajući pjesmu 'Dream Drummin' poznatih tekstopisaca Sherman Brothers. Travolta se nakon početnih uspjeha preselio u Los Angeles kako bi nastavio graditi glumačku karijeru. 

Prvu televizijsku ulogu je dobio u medicinskoj drami 'Emergency' u kojoj je tumačio pacijenta, no značajni debi je ostvario kao lik nasilnika Billyja Nolana u hororu 'Carrie' 1976. Uskoro je zaigrao u sitcomu 'Welcome Back, Kotter' u kojem se povremeno pojavljivala i njegova sestra Ellen. Uz glumačku, Travolta je istodobno gradio i pjevačku karijeru. Objavio je singl 'Let Her In' koji je bio 10. na američkoj listi najslušanijih i najprodavanijih pjesama. 

'Travolta mi je nudio hrpu para za Merđu, ali nisam ga prodao'
'Travolta mi je nudio hrpu para za Merđu, ali nisam ga prodao'

SVJETSKA SLAVA ZBOG MJUZIKALA

Travolta je 1977. i 1978. s filmskim mjuziklima 'Groznica subotnje večeri' i 'Briljantin' ostvario jedne od najznačajnijih uloga u karijeri. Filmovi su postali veoma uspješni i glumca su pretvorili u svjetski poznatu zvijezdu. Travolti je 'Groznica subotnje večeri' omogućila nominaciju za Oscar u kategoriji za najboljeg glumca u dobi od 24 godine te je postao jedan od najmlađih nominiranih. Glumac je nedavno rekao da je još blizak s kolegicom Olivijom Newton-John (69) koja je kao i on igrala glavnu ulogu u Briljantinu. 

Travolta i Preston imaju lažan brak i dijele partnere za seks
Travolta i Preston imaju lažan brak i dijele partnere za seks

- Dopisujemo se redovito, a vidimo se barem dva puta godišnje. Volim Oliviju i podijelili smo veliki uspjeh zajedno. Briljantin je najveći filmskih mjuzikl u povijesti i to neće nikad nestati - istaknuo je Travolta. Dodao je kako ga veseli što fanovi i dalje pričaju o tome filmu, ali i hitu 'Groznica subotnje večeri'. 

- Odlično je kada te obožavatelji pogledaju sa suzama u očima i kažu: 'Pogledao sam Briljantin 175 puta' ili 'oblačio sam se kao u Groznici subotnje večeri kada sam odlazio u klubove'. To je bio velik i sretan trenutak u njihovim životima. Divno je ljudima dati poklon poput tih filmova - ispričao je glumac. Sljedećim filmom 'Urban Cowboy' uzrokovao je 'ludilo' širom Amerike i njegovi fanovi su počeli masovno slušati country glazbu. 

Grijesi iz prošlosti: Holivudske zvijezde optužene za silovanje
Grijesi iz prošlosti: Holivudske zvijezde optužene za silovanje

Nakon nekoliko uspješnica, Travolta je počeo nizati propale projekte koji su dobili loše ocjene kritičara i nisu dobro prošli kod publike. Tu spada romantična drama 'Perfect' s Jamie Lee Curtis u kojem tumači reportera koji radeći priču o teretanama, odnosno zdravim klubovima se zaljubi u instruktoricu aerobika.

Ne spava u hotelima bez crnih zastora i folije na prozorima
Ne spava u hotelima bez crnih zastora i folije na prozorima

Također je snimio komediju 'Two of a Kind' s Olivijom Newton-John u kojoj treba spriječiti uništenje planeta. Glumac je u to vrijeme odbio glavne uloge u 'Američkom žigolu' te 'Oficiru i džentlmenu', a oba filma su postala veliki hit i proslavila Richarda Gerea. 

'Imao sam 14 godina kada me dirao, a prijatelja mi je silovao'
'Imao sam 14 godina kada me dirao, a prijatelja mi je silovao'

TARANTINO MU VRATIO SLAVU

Nakon nekoliko godina bez ikakvih značajnijih projekata, Travolta je 1989. odigrao glavnu ulogu s Kirstie Alley u komediji 'Gle tko to govori' koja je bila veliki hit u kinima i zaradila 297 milijuna dolara. Glumac je snimio dva nastavka tog filma.

John Travolta: Ja sam za lady Di bio princ na bijelom konju
 John Travolta: Ja sam za lady Di bio princ na bijelom konju

No Travoltu je na listu najboljih i najuglednijih glumaca vratio 'Pulp Fiction' redatelja Quentina Tarantina 1994. Za ulogu Vincenta Vege je dobio nominaciju za Oscar u kategoriji najboljeg glumca i to je oživjelo njegovu karijeru. Uskoro je počeo dobivati brojne ponude za nove projekte.

J.Travolta govori srpski, pije šljivovicu i zatim odlazi 'u lov'
J.Travolta govori srpski, pije šljivovicu i zatim odlazi 'u lov'
John Travolta se ispričao Idini Menzel: Grizem se cijeli dan...
John Travolta se ispričao Idini Menzel: Grizem se cijeli dan...

Travolta je 2000. glumio vođu izvanzemaljaca koji žele pokoriti ljude u 'Battlefield Earthu' kojemu je bio i koproducent što je rezultiralo velikim debaklom te lošim reakcijama publike. Nakon toga je igrao u 'Wild Hogs' te u 'Laku za kosu', remakeu popularnog 'Briljantina' tumačio gospođu Ednu Turnbland i to mu je bio prvi mjuzikl od 1978. Glumac se vratio televizijskim angažmanima pa se pojavio u popularnoj seriji 'Američka krimi priča'.

TRAGEDIJE 

Travolta je prvu ozbiljniju vezu imao sa 18 godina starijom glumicom Dianom Hyland koju je upoznao na snimanju filma 'The Boy in the Plastic Bubble'. Hyland se liječila od raka dojke i prošla mastektomiju (uklanjanje grudi), no bolest se već proširila te je umrla u ožujku 1977. u Travoltinom naručju. 

Glumac se 1991. oženio kolegicom Kelly Preston (55) i žive na imanju u američkom gradu Islesboro. Par je dobio sina Jetta koji je preminuo sa 16 godina od Kawasaki sindroma, bolesti čije su posljedice upale arterija, a zahvaća i limfne čvorove, kožu i sluznicu grla, usta i nosa. Još se ne zna što je uzrok, no vjerojatno je riječ o kombinaciji genetskih i okolinskih faktora. Jett je dobio napadaj prilikom kupanja te je udario glavom od kadu i preminuo. 

Bez srama: Travolta konačno pokazao da je 'opasno' ćelav
Bez srama: Travolta konačno pokazao da je 'opasno' ćelav

SCIJENTOLOGIJA I HOMOSEKSUALNOST

- Crkva mi je pomogla da se oporavim od gubitka Jetta i izvukla me iz očaja kada sam mislio da više ne mogu izdržati - rekao je Travolta. Supružnici imaju i kćer Ellu Bleu (18) i sina Benjamina (8). 

Travolta bi opet volio glumiti ženu: Odlično sam se snašao
Travolta bi opet volio glumiti ženu: Odlično sam se snašao

- Rođenje Bena je bila predivna vrsta'ljepila' koje je mene i obitelj ponovno spojilo nakon ogromnog gubitka - istaknuo je jednom glumac koji je javno priznao da sa suprugom Kelly ide redovito na terapije te kako je to pomoglo njihovom brak.  Iako su ga roditelji odgajali kao rimokatolika, on se preobratio na scijentologiju 1975. Američki magazin Time je objavio priču pod naslovom 'Uspješni kult pohlepe i moći' u kojem je tvrdio da se Travolta boji napustiti scijentološku crkvu kako ne bi otkrila detalje o njegovom privatnom životu među kojima je i onaj da je homoseksualac. Navodno su glumčevi odvjetnici nekoliko puta sprječavali da to dođe do javnosti. 

Hairspray LA Premiere

- Tužbe i glasine su Ahilova peta svake poznate osobe. Radi se samo o ljudima koji žele doći do novca. To je sve i takve stvari se događaju na puno razina - objasnio je Travolta. 

OPTUŽBE ZA ZLOSTAVLJANJE 

Također, javile su se žrtve koje su tvrdile da ih je Travolta seksualno zlostavljao i maltretirao. Glumac je preko odvjetnika istaknuo da je riječ o izmišljotinama i kako ti ljudi žele 15 minuta slave. Žrtve su naknadno povukle svoje tužbe bez objašnjenja. Travolta je u rujnu 2014. opovrgnuo tvrdnje svog bivšeg pilota Douglasa Gotterba da su bili u seksualnoj u vezi dok je radio za njegovu aviokompaniju. Tužio je Gotterba tvrdeći da laže. Glumac i sam vozi avione te je autor knjige 'Propeller One-Way Night Coach', priče o prvom letu mladog dječaka. 

74th Golden Globe Awards Arrivals - LA

Prošle godine su ponovno 'oživjele' optužbe protiv Travolte za seksualno zlostavljanje i našao se na podužoj listi holivudskih 'predatora' koju predvodi producent Harvey Weinstein sa 100-tinjak žrtava. Glumac je navodno pokušao oralno zadovoljiti kolegu i prijatelja Jeffa Conawaya dok je spavao. Optužbe je iznijela bivša zaručnica od Conawayja, Vikki Lizzi. Tvrdi da je događaj jako uznemirio njenog bivšeg partnera koji je nakon te noći prekinuo prijateljstvo s Travoltom. Conaway je preminuo prije šest godina.

Travolta Robertu Randolphu: Nazvao si me gayem, sad plati!
Travolta Robertu Randolphu: Nazvao si me gayem, sad plati!

Travoltu su za zlostavljanje optužila i dva masera. Zaposlenik kalifornijskog hotela je tvrdio da je glumac bio na masaži kod njega je neprestano za vrijeme tretmana sa stražnjice uklanjao ručnik kojim je bio prekriven. Uz to, maseru je govorio da mu je privlačan, a nagovorio ga je i da zajedno odu u saunu. Tamo mu je pričao o seksualnim gay maštarijama i nudio maseru svoja 'maserska znanja'. Kad je mladić legao, slavni ga je glumac počeo dirati po genitalijama.

G

Travolta je napustio hotel dok su policajci stigli te je slučaj s vremenom zaboravljen. Glumac je tvrdio preko odvjetnika da je sve izmišljotina. Travoltu je 2010. tužio još jedan maser tvrdeći kako ga je dirao po genitalijama i nudio mu seks. Prema pisanju američkih medija, policija je slučaj zataškala i nikad nije došlo do sudskog procesa. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin