Sport

Komentari 3

Blažević: Bitnija je Njemačka; Izbornik: Idemo po to polufinale

Blažević: Bitnija je Njemačka; Izbornik: Idemo po to polufinale

Mislim da smo u prvom poluvremenu odigrale jako dobro i u napadu i u obrani, u drugom poluvremenu mi je žao što nismo uspjeli održati isti tempo kao i u prvom, rekla je Blažević nakon poraza od Norveške

Nakon herojskog prvog poluvremena hrabre hrvatske rukometašice nisu uspjele nastaviti nevjerojatan niz na Europskom prvenstvu. Norvežanke su bile jače 36-25.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši šalju poruke podrške

- Išle smo po pobjedu, ali naša najbitnija utakmica je s Njemačkom - rekla je nakon utakmice Valentina Blažević.

Odlično prvo, ali nešto lošije drugo poluvrijeme rezultiralo je prvim porazom na Euru. Naše heroine ušle su crnu rupu od desetak minuta nakon koje su se Norvežanke odlijepile i stvorile veliku prednost.

- Mislim da smo u drugom poluvremenu previše lopti izgubili u napadu i onda su one to iskoristile u kontrama i tu su stvorile razliku. Mislim da smo u prvom poluvremenu odigrale jako dobro i u napadu i u obrani, u drugom poluvremenu mi je žao što nismo uspjeli održati isti tempo kao i u prvom, možda nam je opala koncentracija i ponestalo nam je snage jer je ovo peta utakmica. Nadam se da ćemo se dobro odmoriti i pripremiti za Njemačku koja je za tri dana - dodala je Blažević.

Hrvatske rukometašice nastavljaju europski podvig u utorak kada u Sydbank Areni u Koldingu od 18.15 sati igraju protiv Njemačke u susretu koji će odlučivati prolazak dalje. Hrvatska je i dalje druga sa šest bodova nakon ove utakmice. Norvežanke ostaju prve s dva boda više.

Izbornik Nenad Šoštarić naglasio je da nije nikakva tragedija izgubiti. Misli su već usmjerene na Njemačku i cilj - polufinale Eura.

- Činjenica je da smo odigrali odličnih 40 minuta protiv Norveške i da smo jedino mi i Norveška odigrali pet utakmica u 10 dana. Kao što smo rekli da nema euforije kad pobjeđujemo, tako sad nema nikakve tragedije. Sad se moramo pripremiti, odmoriti i u potpunosti se posvetiti utakmici s Njemačkom. Mislim da im apsolutno možemo parirati. Mi i dalje sanjamo svoj veliki san, a to je polufinale Europskog prvenstva - rekao je izbornik.

Dora Krsnik nije bila razočarana. Cure su dale sve od sebe i iz ovog poraza izvući će pozitivne stvari.

- Mislim da smo odlično odigrale 40 minuta, odlično smo se branile, trčale, iako smo imale najviše problema s tom polukontrom i kontrom. Mislim da je umor odradio svoje. Idemo dan po dan, izvući ćemo ono što je bilo dobro, ono što nije ćemo popraviti. Borit ćemo se, dat ćemo sve od sebe i vjerovati u sebe - rekla je Krsnik.

Najčitaniji članci