Obavijesti

Sport

Komentari 37

Čistio je štale, bio debeo, a sad odveo Denver u finale Zapada: 'Nisam mogao napraviti sklek'

Čistio je štale, bio debeo, a sad odveo Denver u finale Zapada: 'Nisam mogao napraviti sklek'
9

Tata mi je rekao da probam trenirati košarku. Kada mi je to predložio, počeo sam plakati. Nisam htio trenirati. Imao sam 10 godina i sve mi je to bilo malo čudno, čak sam se i bojao, priznao je Jokić

VIDEO

Zezali su ga da je debeo, čistio je štale, ali posjedovao je konja pod imenom 'Dream Catcher', a na kraju je 'lovac na snove' postao upravo on - jedan od najboljih srpskih košarkaša Nikola Jokić (25), koji je sa svojim Denver Nuggetsima srušio nestabilne LA Clipperse i uništio nadanja o gradskom susretu u finalu Zapada. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zubac trenira s djevojkom

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Lakersima će na parket ipak izaći - Denver Nuggetsi. S njima novu 'best-of-seven' seriju otvaraju 19. rujna, a upravo će Jokić biti glavna zvijezda momčadi iz Denvera. 

No, do prvog igrača Denvera bio je dug i težak put, a niti sam nije mislio da je to ono što njega čeka u životu. Dapače, košarku je mrzio.

- Tata mi je rekao da probam trenirati košarku. Kada mi je to predložio, počeo sam plakati. Nisam htio trenirati. Imao sam 10 godina i sve mi je to bilo malo čudno, čak sam se i bojao. Poslije prvog kontakta s loptom, shvatio sam da mogu igrati. Imao sam nekih određenih problema s trenerom, zbog čega sam otišao u KK Sombor - ispričao je Jokić jednom prilikom. 

Nevjerojatno! Čudesni Jokić je natrpao Clipperse i izjednačio
Nevjerojatno! Čudesni Jokić je natrpao Clipperse i izjednačio

Upravo je u Somboru Jokić i rođen, a u djetinjstvu mu košarka nije bila na prvom mjestu. Naime, najaviše je volio konje.

- Tamo sam proveo tri godine, pa sam prestao trenirati. Tada su mi konji postali jako važni u životu, postepeno sam ulazio u taj svijet, čak sam čistio i štale, a onda sam ušao u sulke i vozio ih - prisjeća se.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Los Angeles Clippers


 Srpski košarkaš priznao je da, kad je dolazio beogradsku KK Megu, nije mogao odraditi niti jedan pravi sklek.  

- Nisam mogao da napraviti muški sklek pa sam počeo raditi s kondicijskim trenerom i taj period je trajao skoro dva mjeseca. Nastupao sam za juniore Mege, a onda sam počeo igrati i za prvi tim - kaže. 

Jokić protiv Zupca za povijest: Teško mi je igrati protiv Hrvata
Jokić protiv Zupca za povijest: Teško mi je igrati protiv Hrvata

Trebao u Barcelonu

Kad je potpisao prvi ugovor sa Megom imao je 136 kilograma, a sada igra s ugovorom teškim 146 milijuna dolara. No, prije nego li ga je potpisao, kucala je na vrata beogradske dvorane i Barcelona. 

- Praktično je sve bilo dogovoreno. Radili smo na nekim malim detaljima. Ali jednom prilikom su odlučili odgledati još jednu utakmicu. Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete da zamislite koliko je bio loš. I zatražili su još vremena - ispričao je Nemanja Jokić.

NBA: Denver Nuggets at Dallas Mavericks

Denver ga pratio

No, Denver ga je i dalje pratio i rekli su:

- Nisu problem vještine nego tijelo. A gdje ćeš to lakše ispraviti? U Americi ili Euroligi? - upitali su ga. 

Noć NBA drafta 2014. godine Nikola Jokić je prespavao kod kuće u Somboru. Njegov stariji brat Nemanja nazvao ga je i probudio: 

- Draftiran si u NBA ligu, kako sad možeš spavati?

Bila je to, do tada, najveća noć Jokićeve karijere, a on, 'mali debeli iz Sombora', ju je opušteno prespavao. Doduše, 41. pick Nuggetsa izabran je oko pet ujutro, no neki ne bi spavali tjedan dana da znaju da bi mogli započeti NBA karijeru.

Sada je Jokić NBA zvijezda. U ovogodišnjem doigravanju u 13 utakmica je na prosjeku od 26,1 poena, šest više nego što je imao u regularnom dijelu ove i prošle sezone.  Amerikanci su ga uvrstili u skupinu "jednoroga", igrača jedinstvene kombinacije vještina. Jokić prema tom sudu ima građu centra, pregled igre playa, a ruku mekanu kao najbolji šuter. Na 10. je mjestu po 'triple-double' učinku svih vremena, a još je daleko od kraja. 

'Dream catcher' je uhvatio svoj san i ne pušta ga. Još samo nekoliko šuteva, Nikola, i eto prstena!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom