Sport

Komentari 24

Dragovoljac stao na noge: Stigli bivši igrač Hajduka i Srbin...

Dragovoljac stao na noge: Stigli bivši igrač Hajduka i Srbin...

Kao slobodni igrači klubu su pristupili Srbin Vanja Marković i bivši igrač Hajduka Ivan Lendrić. Marković je veznjak, a posljednji angažman imao je u rumunjskom Otelul Galatiju

Hrvatski dragovoljac, posljednjeplasirani klub druge lige, financijski se konsolidirao. Na posudbu je iz Osijeka došao hrvatsko-nigerijski branič Uwem Alexander (20). Iz Lokomotive je na kaljenje došao napadač Mario Veljača (20).

POGLEDAJTE VIDEO: Izbornici Hrvatske na Ćirinu sprovodu

Kao slobodni igrači klubu su pristupili Srbin Vanja Marković (28) i bivši igrač Hajduka Ivan Lendrić (31). Marković je veznjak, a posljednji angažman imao je u rumunjskom Otelul Galatiju.

Lendrić je nekadašnji U-21 reprezentativac. Za Hajduk je odigrao 19 utakmica uz četiri gola i asistenciju. Najbolje partije pružao je u Željezničaru, za koji je odigrao 82 utakmice uz 39 golova i 10 asistencija, te u Zrinjskom, gdje je u 52 utakmice poentirao 22 puta uz dvije asistencije. Igrao je još u Belgiji, Austriji, Italiji, Sloveniji, Moldaviji, Grčkoj, Francuskoj, Rumunjskoj, na Cipru, u Bugarskoj...

Dugopolje: Kvalifikacijska utakmica za EURO 2012., U 21, Hrvatska - Gruzija

Podsjetimo, Dragovoljac se našao u velikim financijskim problemima. Neki igrači nisu dobili plaće od prošle godine, a nakon ostavke predsjednika Marinka Perića jedan od glavnih sponzora kluba Željko Matić s partnerima uplatio je 86.270 eura odnosno 650.000 kuna za prvu ratu predstečajne nagodbe koja je pokrenuta prije dvije godine.

Igračima je klub bio dužan po dvije plaće, a on se pojavio na treningu s potvrdom o uplati. Trener Ivan Božić okupio je momčad nekoliko dana prije nastavka drugoligaške sezone, gostovanja kod Rudeša u subotu.

- Tako je, kako je. Pred nama je jako težak zadatak, ali mi ovu situaciju koja se dogodila nećemo koristiti kao alibi. To će nam biti motiv, probudit će se inat u igračima. Znam to dobro jer sam donedavno bio igrač. Lendrić je došao jer sam ga zamolio, Marković je bio u rumunjskoj ligi i ima ogromno međunarodno iskustvo - rekao je Božić za SportNews pa dodao:

- Ako s Dinamom dogovorimo posudbu Brauna, onda će se lakše disati. Samo da nije bilo ove situacije sa štrajkom i suspenzijom (ZNS kaznio klub zbog dugovanja zabranom odigravanja utakmica, nap. a.) posložio bih ja i pripremio momčad, ali za prolivenim mlijekom se ne plače.

Najčitaniji članci