Sport

Komentari 7

'Dule me zvao prije utakmice! U Beč idem sa šarafom u nozi'

'Dule me zvao prije utakmice! U Beč idem sa šarafom u nozi'

"Svoj 22. rođendan nikada neću zaboraviti", rekao nam je tri dana prije operacije nesretno stradali desni vanjski 'Kauboja', Ivan Martinović. Baš na dan kada se trebao samo radovati saznao je da neće ići na EP

Još mi je teško i tužan sam zbog ozljede i što nisam u Austriji s ekipom, započeo je naš razgovor Ivan Martinović (22).

Uzdanica hrvatskog rukometa i MVP U-21 prvenstva na kojemu je osvojio srebro, koji je samo dva dana nakon 22. rođendana trebao putovati sa seniorskom momčadi na Euro u rodnu Austriju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon dolaska iz Poreča u Zagreb, putovao je na kratko u rodni Beč, a onda se uputio u Hannover.

- Došao sam u četvrtak u Hannover i sutradan su mi odmah pregledali nogu i rekli da ću ju operirati 16. siječnja. Trebaju mi staviti šaraf da mi bolje zarastu kosti i da poslije više nemam problema s tim stopalom - kaže Ivan. 

Koliko će trajati oporavak još ne zna.

- Propustit ću sigurno šest, sedam kola drugog dijela sezone. Ne znam koliko ću točno morati mirovati, ali su liječnici rekli sigurno osam do 12 tjedana dok se ne vratim na teren.

- Još mi je teško i tužan sam zbog ozljede i što nisam u Austriji s ekipom. Mislim da 22. rođendan nikada neću zaboraviti. Stvarno mi je bio san odigrati ovo prvenstvo "kod kuće". Ali imam veliku podršku i znam da će moje vrijeme još doći. Ipak je ovo dio sporta - čuje se smirena, sportska 'psihološka škola' kapetana Duvnjaka, a upravo ga je on razveselio samo par sati prije utakmice sa Srbijom.

Rhine-Neckar Leuven - TSV Hannover-Burgdorf

- Evo upravo me zvao Dule i pitao kako sam , ali stižu mi i poruke od cijele ekipe i to mi puno znači - sretno je izjavio mladi rukometaš.

Kako nije s reprezentacijom, a nije ni u Austriji, utakmice prati preko televizije, ali se nada da bi se to u drugom krugu moglo promijeniti.

- Gledam utakmice u Hannoveru. Tata i mama me zovu svaki dan, a brat i sestre šalju poruke preko WhatsAppa. Ali ne samo oni, i stric Šimo i kum Lovro i svi prijatelji brinu o meni. Mislim da nisam još nikad primio ovoliko poruka - priča nam Ivan pa posebno hvali jednu osobu:

- Cura mi je došla u Hannover i pomogla mi je zadnja tri-četiri dana, ali se morala vratiti u Beč jer ima ispit - govori nam desni vanjski i dodaje:

- Nadam se da ću moći putovati za Beč da vidim barem jednu utakmicu uživo. Ovisi kada će mi krenuti terapije i treninzi ovdje - priča nam i zaključuje:

- Vratit ću se ja još jači i skupa ćemo osvajati prvenstva!

Najčitaniji članci