Sport

Komentari 28

Egzotični SP: Urugvaj, Kongo i Zelenortski Otoci s Hrvatima

Egzotični SP: Urugvaj, Kongo i Zelenortski Otoci s Hrvatima

Nakon odrađenog Eura, Hrvatska, Španjolska i Norveška 'kupile' su svoje ulaznice za SP 2021., a iz Europe će put Egipta krenuti još 10 momčadi nakon play-offa u lipnju ove godine...

Nakon završenih kontinentalnih turnira u Aziji, Južnoj i Srednjoj Americi, Europi i Africi, saznali smo imena 19 zemalja koje su se kvalificirale na Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje će se održati od 14.-31. siječnja 2021. godine.

Nakon odrađenog Eura, Hrvatska, Španjolska i Norveška 'kupile' su svoje ulaznice, a iz Europe će put Egipta krenuti još 10 momčadi nakon play-offa u lipnju.

Naime, kvalifikacije su podjeljenije u tri etape. U prvoj su se Izrael, Litva, Rumunjska i Turska izborile da se u travnju susretnu s četiri najlošije plasirane momčadi s Eura (Poljska, Rusija, Latvija, BiH). Ždrijeb 30. siječnja će odrediti parove.  Ostalih 16 momčadi koje se još nisu kvalificirale odradit će kvalifikacije u lipnju.

Odluka IHF-a da Afrika šalje na SP čak sedam reprezentacija, na kojemu će po prvi put igrati 32 reprezentacije, doprinijelo je egzotici pa ćemo tako Zelenortski Otoci, Kongo i Urugvaj nastupiti po prvi puta na svjetskoj smotri. 

POPIS KVALIFICIRANIH REPREZENTACIJA:

Najčitaniji članci