Sport

Komentari 22

Pola milijuna na tribini, protiv Nijemaca se živciralo 7.4 mil.

Pola milijuna na tribini, protiv Nijemaca se živciralo 7.4 mil.

Milijun i pol Hrvata pratilo je finale protiv Španjolske, a pred kraj utakmice brojka je porasla na 1.6 milijuna. . 'Kidanje živaca' s Nijemcima gledalo je 7.4 milijuna osoba samo u Njemačkoj i Hrvatskoj...

Hrvatska rukometna reprezentacija vratila se u domovinu sa srebrom oko vrata. Nešto sretniji vratili su se svojim kućama Španjolci koji su osovili EHF-ov tanjur i zlatne medalje, ali doček kao naši dečki sigurno nisu imali. Ipak Hrvatska ima najbolje navijače na svijetu koji su ih pratili od Graza, preko Beča, do Stockholma. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kockice su preplavile sve dvorane u kojima su naši dečki igrali i zasigurno su pridonijeli nevjerojatnoj brojci od pola milijuna gledatelja na tribinama. Rekordna je to brojka u povijesti europskih rukometnih prvenstava. 

POGLEDAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA TRENER LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA:

Samo finale u Hrvatskoj je pratilo 1.4 milijuna gledatelja, a pred kraj utakmice se brojka povećala na 1.6. Malo manje, točno milijun, gledatelja iz Hrvatske pratilo je 'kauboje' protiv Nijemaca, ali još 6.4 milijuna priključilo im se iz Njemačke. Čak 2 milijuna i 300.000 osoba pogledalo je Musin gol koji je odveo Hrvate u finale preko EHF-ovih kanala, dok je na njihovom Facebooku on postigao više od 600.000 reakcija.

Osim toga, EHF se pohvalio i aplikacijom koju je skinulo čak 125.000 osoba, dok su im društvene mreže zapisale porast za 27 posto. Milijun gledatelja gledalo je EHFTv prijenose, a ovaj je turnir prenosilo gotovo 90 televizijskih kuća. 

Prvi je ovo Euro i na kojemu je implementirano praćenje lopte i igrača pa su tako, u realnom vremenu, stizale i statistike o brzini šuteva, visini skokova, brzini sprinteva i  pretrčanoj udaljenosti. Zanimljivo, najbrži udarac nitko nije uspio 'skinuti' još od prvoga kruga, kada je topčinu šutirao makedonski reprezentativac, Filip Taleski 141 km/h. Najviše dodavanja imao je  Jim Gottfridsson - točno 1.414.

Najbolji trkač na kratke staze je Jerry Tollbring koji je trčao čak 32 km/h. Najviše vremena na terenu proveo je Kristjan Bjornsen, čak sedam sati i 46 minuta, a momčad koja je najviše pretrčala na Euru bila je Španjolska sa svojih 280.9 km. 

Bio je ovo poseban Euro još po mnogočemu. Prvi je puta finale igrano na nogometnom stadionu, prvi su puta sudjelovale 24 reprezentacije.

Najčitaniji članci