Sport

Komentari 52

Eriksen se javio: Želim shvatiti što se dogodilo! Blind zaplakao: Nisam htio igrati poslije svega

Eriksen se javio: Želim shvatiti što se dogodilo! Blind zaplakao: Nisam htio igrati poslije svega

Hvala svima. Neću odustati. Osjećam se bolje sad, ali želim shvatiti što se dogodilo. Želim se zahvaliti svima za sve što se učinili za mene, rekao je Christian Eriksen koji se oporavlja

Christian Eriksen (29) srušio se u subotnjoj utakmici Danske i Finske. Prvo su mu u pomoć pristigli suigrači i kapetan Simon Kjaer, a potom su ga oživljavali liječnici te odveli u bolnicu.

POGLEDAJTE VIDEO: Liječnik koji je spasio Eriksena

Eriksen je naposljetku dobro, a dva dana poslije drame javio se i novinarima talijanske Gazzette dello Sport. Putem svog agenta poručio je kako je u redu:

- Hvala svima. Neću odustati. Osjećam se bolje sad, ali želim shvatiti što se dogodilo. Želim se zahvaliti svima za sve što se učinili za mene - rekao je danski nogometaš.

Njegov slučaj šokirao je cijeli nogometni svijet, od njegovih sunarodnjaka poput Dinamovog Rasmusa Lauritsena do Nizozemca Daleyja Blinda koji je nakon subotnje drame razmišljao hoće li odustati od igranja utakmice s Ukrajinom u kojoj su Nizozemci naposljetku slavili 3-2.

Euro 2020 - Group C - Netherlands v Ukraine

Blind inače ima ugrađen defibrilator (ICD) jer ima miokarditis, upalnu bolest srca, a prokomentirao je koliko ga je situacija s Eriksenom mučila:

- Subota je jako utjecala na mene. Uz to što sam dobar s Christianom prijateljski, i sam sam imao tih problema pa mi je predstavljalo psihičku prepreku odigrati ovu utakmicu. Imao sam puno poteškoća, ali ipak sam odigrao i ponosan sam. Nisam spavao baš dobro u subotu zbog cijele te situacije - rekao je Blind.

Cijelu situaciju prokomentirao je Jose Mourinho koji je Eriksena trenirao neko vrijeme u Tottenhamu:

- Spretnost doktora i specijalista spasila ga je, vjerujem da je i Bog gledao nogomet. Plakao sam i molio i nogomet nas je spojio pokazavši dobre vrijednosti kao što su ljubav i solidarnost. Treba slaviti, ne biti tužan. Srećom, nogomet ima veliku organizaciju, protokole, nivo doktora i specijalista - rekao je novi trener Rome.