Sport

Komentari 208

Olmo: Kad su velike utakmice, Petković iskoči! A ja ću slaviti ako zabijem gol Hrvatskoj...

Olmo: Kad su velike utakmice, Petković iskoči! A ja ću slaviti ako zabijem gol Hrvatskoj...

Slavilo se kao da su osvojili naslov. Bilo je fantastično biti tamo s mojom ekipom, osjećao sam se kao da sam dio toga jer Hrvatska ima posebno mjesto u mom srcu, pričao je o proslavi srebra iz Rusije

Hrvatska sa Španjolcima igra osminu finala Europskog prvenstva u ponedjeljak od 18 sati.

Ranije su se s hrvatske strane oglasili pomoćni trener Ivica Olić, kao i stoper Duje Ćaleta-Car. Olić je jasno rekao kako u utakmici s ovakvim momčadima - favorita nema.

Hrvatska ima neke opasne adute, poput našeg kapetana Luke Modrića kojeg se svi protivnici s pravom boje, a u dresu 'furije' na teren će istrčati nekolicina nevjerojatno talentiranih igrača. Puni su Španjolci na svakoj poziciji, tko god uđe - opasan je. Među njima se nalazi i bivši dinamovac Dani Olmo, no njegov bivši suigrač Arijan Ademi vjeruje kako ćemo ga zaustaviti.

Za početak, Olmo je rekao kako se odlično osjeća, a onda je pohvalio Hrvatsku:

- Osjećam se dobro, na raspolaganju sam momčadi i svemu što izbornik želi. Nekidan nisam mogao sudjelovati, ali tim je uvijek na prvom mjestu. Nastavit ću raditi kako bih pomogao timu kad igram. Što se Hrvatske tiče, mislim da se ističu kao cjelina. Postoje odlični igrači kao Modrić i Kovačić, ali kad bih morao istaknuti nekoga, to bi bio Petković koji se istakne u velikim utakmicama - pričao je Olmo na španjolskom, a potom je otkrio je li ga izbornik Enrique pitao za savjete:

- Ma on jako dobro poznaje hrvatsku reprezentaciju, nije me pitao ništa. Svi znamo kako je jaka Hrvatska, znamo što su napravili, trebali su pobijediti zadnju utakmicu i to su napravili. Trebamo paziti na sve što rade kao ekipa, imaju oni jako dobre igrače, ali mislim da su najjači kao cjelina, kao tim - rekao je Olmo pa se potom prebacio na hrvatski jezik koji mu ide odlično:

- Dobio sam puno poruka od prijatelja i suigrača iz Dinama, a i repke. Pričao sam i s igračima, navijačima, novinarima... Puno mi je ljudi poslalo poruke, naravno da sam sretan zbog toga, svi su mi poželjeli sreću, samo da ne dobijem utakmicu u ponedjeljak, ali ja se samo smijem na to, ha, ha. Ako zabijem gol, mislim da ću slaviti. Dobar je to osjećaj, ha, ha... - kaže Olmo.

- Hrvati imaju te igrače, Modrić, Perišić, Brozović. Ako Hrvatska ima što manje lopte, to je bolje za nas - rekao je.

- Za mene je ovo velika i posebna utakmica. Prvi put igram protiv Hrvatske i igrača s kojima sam tamo igrao u Dinamu. Volio bih igrati takvu utakmicu u finalu, ali eto, za mene će osmina finala biti kao finale - objasnio je bivši dinamovac.

'Hrvatska ima posebno mjesto u mom srcu'

Pričao je i o proslavi srebra iz Rusije u Hrvatskoj:

- Slavilo se kao da su osvojili naslov. Bilo je fantastično biti tamo s mojom ekipom, osjećao sam se kao da sam dio toga jer Hrvatska ima posebno mjesto u mom srcu. Što se Modrića tiče, svi znamo kakav je to igrač. Važan je u klubu, ali u reprezentaciji još više. On je njihov motor.

Rekao je i koji je trenutak koji najviše pamti iz Hrvatske:

- Iz Dinama imam puno trenutaka koje pamtim, možda je prvi gol protiv Hajduka u derbiju i prva utakmica Lige prvaka protiv Atalante su trenutci koje pamtim više od ostalih, ali bio sam tamo pet i pol godina. Puno vremena i puno trenutaka za uspomenu. 

- Čuo sam se s Gvardiolom i Livakovićem, oni su mi rekli da jedva čekaju utakmicu. Livi dobro zna mene i ja njega, jedva čekam da se opet vidimo i da, ako zabijem gol, bit ću sretniji, ha ha.

Za kraj, rekao je kako nije siguran bi li se htio vratiti u La Ligu jer misli da ga se tamo još dovoljno ne cijeni, a u Leipzigu još nije napravio sve što treba.

POGLEDAJTE VIDEO: