Sport

Komentari 27

Goran Ivanišević: Trebao sam osvojiti titulu idiota stoljeća...

Goran Ivanišević: Trebao sam osvojiti titulu idiota stoljeća...

Novak je ozbiljan na svakom treningu, posebno je raditi s njim i sigurno će nadmašiti Nadala u broju naslova. Lijepo je raditi s njim, olakšava mi posao i najkompletniji je tenisač na svijetu, govori Ivanišević...

Roger Federer je priznao da mu je sve teže ostavljati obitelj da bi trenirao i putovao na turnire i da se bliži trenutak kad mu to više neće odgovarati, a u međuvremenu je njegov najveći konkurent, Rafael Nadal stigao do 19. Grand Slam naslova. Španjolski i švicarski reket već su godinama u samom vrhu teniskog svijeta i jedini tko im na pravi način prijeti je Novak Đoković, a legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević vjeruje da će upravo srpski tenisač prestići i Švicarca i Španjolca.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Rafa će definitivno osvojiti još nekoliko titula na Roland Garossu, ali i Novak će osvojiti preko 20 naslova. No, i Roger se sigurno nada još jednoj tituli. Svi su mislili da će ju osvojiti u finalu Wimbledona, ali ga je u tome spriječio Đoković i to ga sigurno boli - govori Ivanišević za engleski Telegraph.

Ivanišević smatra da je Đoković kompletniji od Federera i Nadala. 

- Zamislite to ovako, kada bi igrali deset mečeva, rekao bih da bi u barem osam Novak pobijedio. On je najkompletniji među njima - priča Ivanišević.

Sebi, priznaje, zamjera na jednoj stvari.

- Imao sam teoriju da nije dobro izgubiti u polufinalu, ali da možeš izgubiti u finalu. Pobjeđivao sam  najbolje igrače u polufinalima, a onda bih u finalima odigrao kao "pi*kica". Izgubio sam puno velikih mečeva, a uvijek zbog gluposti.  Trebali su mi dati nagradu za idiota stoljeća - priznaje hrvatski osvajač Wimbledona.

Rad sa srpskim tenisačem mu, kaže, donosi zadovoljstvo. 

- Novak je mentalno jak i ozbiljan na treningu. Zadovoljstvo je raditi s njim, olakšava mi trenerski posao. Sluša me, priča sa mnom, ispituje me, a to ne rade svi igrači i to je fenomenalno - hvali Goran svoga suradnika i prijatelja. 

Često ga se ispituje smeta li mu nešto u modernom tenisu, a Ivanišević iskreno odgovara i staje na stranu mladih kolega tenisača. 

- Govorimo da je tenis dosadan, ali kad netko razbije reket, onda mu zviždimo. Zašto? Igrači samo pokazuju emocije i ne treba ih se kažnjavati za svaku sitnicu. Osim toga, "oko sokolovo" je odlično, ali bih neke stvari promijenio. Ponavljanja servisa nakon što loptica dotakne mrežu i uđe u polje, ili petominutno zagrijavanje. To je najgluplja stvar u tenisu. Trebao bi biti zagrijan prije meča, a s tim petominutnim zagrijavanjem se zapravo ohladiš - smatra bivši hrvatski tenisač.

Najčitaniji članci