Obavijesti

Sport

Komentari 11

Gotova grupna faza: Poznati svi sudionici 1/8 finala Lige prvaka

Gotova grupna faza: Poznati svi sudionici 1/8 finala Lige prvaka

U drugom danu posljednjeg, šestog kola svoje mjesto u osmini finala Lige prvaka uspjeli su izboriti Atalanta, Real Madrid, Borussia Mönchengladbach i Atletico Madrid

VIDEO

U posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka Luka Modrić uspio je izbjeći sramotu i pobjediti Borrusiu Mochengladbach za prolaz dalje, a i Nijemci su prošli usprkos porazu jer Inter nije pobijedio Šahtara. Atalanta je, u izostanku Pašalića, osigurala prolaz pobijedom nad Ajaxom, iako im je i bod bio dovoljan isto kao i Atleticu protiv RB Salzburga.

U dramatičnom raspletu skupine B nogometne Lige prvaka, plasman u osminu finala nije uspio izboriti milanski Inter.

 Inter je protiv Šahtara trebao pobjedu za prolaz, ali su odigrali razočaravajućih 0-0. Najbliže pogotku bio je Inter, no Lautaro Martinez je u sedmoj minuti pogodio prečku.

Pokretanje videa...

00:05
Modriću poništili gol, Benzema zabio dva: Real prvi, Inter ispao
Modriću poništili gol, Benzema zabio dva: Real prvi, Inter ispao

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 68. minuti.

Real je osvojio skupinu s 10 bodova, Borussia ima osam bodova, kao i Šahtar, ali je bolja u međusobnom susretu, a Inter je zadnji sa šest bodova.

U skupini A Bayern je i prije zadnjeg kola osigurao prvo mjesto, a za drugo mjesto borili su se RB Salzburg i Atletico Madrid. Austrijskom prvaku igra je samo pobjeda, dok je Atletico bio dovoljan i bod. Na kraju gosti su pobijedili sa 2-0..

United u Europskoj ligi! Leipzig i Olmo pobijedili i izborili playoff
United u Europskoj ligi! Leipzig i Olmo pobijedili i izborili playoff

Atletico je poveo u 39. minuti golom Maria Hermosa na ubačaj Yannicka Carrasca koji je u 86. minuti zabio za 2-0.

Bayern je u Münchenu identičnim rezultatom pobijedio Lokomotiv. Niklas Sule je u 63. minuti doveo europske prvake u vodstvo, a pobjedu Bavarcima osigurao je Maxim Choupo-Moting golom u 80. minuti. Vedran Ćorluka je igrao cijeli susret za goste.

Na koncu Bayern je osvojio prvo mjesto sa 16 bodova, Atletico je sakupio devet, RB Salzburg ima četiri boda i seli u EL, a Lokomotiv je posljednji s tri boda.

Champions League - Group A - FC Salzburg v Atletico Madrid

U skupini C Manchester City i Porto su i ranije osigurali prve dvije pozicije, a jedina nepoznanica je bila tko će u Europsku ligu. Olympiakos i Marseille su bili bodovno izjednačeni, a Grci su bolji u međusobnom omjeru. Na kraju je to i presudilo jer su oba sastava upisala poraze.

Marseille je izgubio na gostovanju kod Manchester Cityja sa 0-3, dok je Olympiakos izgubio kod kuće od Porta sa 0-2. Pobjedu "Građanima" donijeli su Ferran Torres (48), Sergio Aguero (77) i Sterling (90), dok su strijelci za Porto bili Otavio Monteiro (10-11m) i Uribe (77)

City je prvi sa 16 bodova, Porto ima tri manje, a Olympiakos i Marseille po tri boda pa su odlučivali njihovi međusobni susretu. U prvom dvoboju pirejski sastav je kod kuće pobijedio 1-0, dok je u drugom susretu OM pobijedio 2-1, pa je odlučio gol Grka u gostima.

U skupini D nogometaši Atalante svladali su u Amsterdamu Ajax sa 1-0 u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala tako se pridružili Liverpoolu, koji je već kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini D, a natjecanje završio remijem 1-1 na gostovanju kod danskog Midtjyllanda. 

Pobjednički pogodak za Talijane u areni Johan Cruijff postigao je Kolumbijac Luis Muriel u 85. minuti na asistenciju Švicarca Rema Freulera. Gosti su u tom trenutku imali igrača više na terenu, jer je u 79. minuti zbog drugog žutog kartona isključen nizozemski veznjak Ryan Gravenberch.

Champions League - Group D - Ajax Amsterdam v Atalanta

U Herningu je Liverpool poveo nakon 55 sekundi igre, kad je Mo Salah oduzeo loptu domaćoj obrani i pomalo sretno ju uspio ugurati u mrežu, postavši sa 22 pogotka najbolji strijelac u povijesti Liverpoola u utakmicama Lige prvaka.

Domaća momčad je izjednačila s bijele točke, a strijelac je bio Alexander Scholz u 62. minuti. Do kraja utakmice postignut je po još jedan pogodak na obje strane, ali su odlukom VAR-a poništeni i onaj Scholzov u 77. minuti (zaleđe) i onaj Minamina u 90. minuti (igranje rukom).

Neymar i Mbappé 'školovali' Bašakšehir u prvoj utakmici prekinutoj zbog rasizma
Neymar i Mbappé 'školovali' Bašakšehir u prvoj utakmici prekinutoj zbog rasizma

Liverpool je sa 13 bodova osvojio prvo mjesto, a Atalanta je sa 11 bodova završila kao druga, dok je Ajax ostao treći sa sedam bodova i nastavit će natjecanja u nokaut fazi Europske lige. Midtjylland je osvojio dva boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao