Sport

Komentari 24

Tko je Hrgin protivnik? Usred meča mu otkazali bubrezi, visok je 198 cm, nikad nije izgubio

Tko je Hrgin protivnik? Usred meča mu otkazali bubrezi, visok je 198 cm, nikad nije izgubio

U amaterskoj karijeri osvojio je dvije svjetske bronce te olimpijsko srebro u Pekingu 2008. godine. Četiri godine kasnije u Londonu ga je pobijedio Anthony Joshua već na startu turnira i ugasio mu šanse o zlatu

Zhang Zhilei. Ne dogodi li se tko zna koji obrat, to je ime novog protivnika Filipa Hrgovića (29, 14-0).

Ulog je mjesto obaveznog izazivača po IBF-u čiji pojas drži Oleksandr Usik.

Pa tko je Zhang Zhilei? Ima 38 godina, ima i 198 centimetara, kao i Hrga. Ljevak je, 13. je na IBF-ovoj ljestvici (Filip treći), 29. po BoxRecu (Filip 37.), a u 24 borbe ima 23 pobjede (18 nokautom) i jedan neriješen meč. Big Bang, kako mu je nadimak, među profesionalce je ušao tek prije osam godina, a i on je poput Hrgovića imao problem dogovoriti veliki meč. Ovaj će obojici biti najveći.

Profesionalnu karijeru otvorio je  2014. i u debiju nokautirao Amerikanca Curtisa Tatea za samo 17 sekundi. Highlight karijere zasad su mu borbe za naslov orijentalnog teškaškog prvaka po WBO-u, koji je osvojio 2017. protiv Peter Grahama, pa ga obranio protiv Dona Hayneswortha te Andrija Rudenka, kada je prvi put boksao 10 rundi.

U amaterskoj karijeri osvojio je dvije svjetske bronce te olimpijsko srebro u Pekingu 2008. godine. Četiri godine kasnije u Londonu ga je pobijedio na bodove Anthony Joshua već na startu turnira i ugasio mu šanse o zlatu.

Prije godinu dana skoro je doživio prvi i jedini poraz. U meču protiv Jerryja Forresta imao je velikih zdravstvenih problema. Doživio je tešku dehidraciju jer su mu tijekom borbe otkazivali bubrezi. Pokazivao je znakove anemije i tri je dana proveo u bolnici. Meč je završio bez pobjednika.

U studenom je prekidom u drugoj rundi riješio Amerikanca Craiga Lewisa, što mu je bila posljednja borba. Ova s Hrgovićem, po svemu sudeći, održat će se u Europi, gdje je boksao samo jednom u životu, kao predborba meča Usika i Joshue., a "igrice" su već krenule...

 

- Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba - rekao je Zhang Hrgoviću koji nije ostao dužan.

- Probaj postati malo brži jer inače neće biti zanimljiva borba. Samo malo brži budi. Ako budeš spor kao inače, meč će biti dosadan.

 

Najčitaniji članci