Sport

Komentari 34

Hrgović na standardnoj kilaži, a Mavrović i Milas znatno lakši od protivnika na vagi prije meča

Hrgović na standardnoj kilaži, a Mavrović i Milas znatno lakši od protivnika na vagi prije meča

Tony Yoka imao je 108.3 kg što je sedam i pol kilograma više od Milasa, a Željko Mavrović je na vagi bio skoro 12 kg lakši od Gruzijca. Filip Hrgović imao je 112 kg, a njegov protivnik malo više

Svi naši borci koji danas navečer izlaze u ring na vagi su bil iakši od protivnika! Tako je Petar Milas (26, 15-0) na vagi imao 100.8 kg, Filip 'El Animal' Hrgović (28, 12-0) imao je standardnih 112 kg, dok je legendardni Željko Mavrović (52, 27-1) na vagi imao 99.2 kg.

- Imam 112 kg, kao u Danskoj, što mi je najveća kilaža u borbi. Ali nisam zato sporiji - rekao je za RTL Filip Hrgović, dok je njegov protivnik Marko Radonjić dodao: 

- Na mojoj strani je udarac pa tko koga pogodi.

Nešto je imao i za reći Kalle Sauerland, menadžer Filipa Hrgovića.

- Tehnički je Filip puno bolji, tu nema dvojbe, to je i protivnik priznao. Ali iza njega su 22 pobjede nokautom u 22 borbe, što znači da momak zna udariti. A Filipu je ovo borba uoči eliminacijske za napad na svjetsku titulu i ne može si priuštiti da u petak primi taj udarac. Inače ništa od napada na titulu i Joshue.

Filip Hrgović vratio se u Hrvatsku nakon pobjede nad Molinom

Što se tiče njihovih protivnika, Tony Yoka je na vagi imao 108.3 kg što je sedam i pol kilograma više od Splićanina. Marko Radonjić (31, 22-0) imao je 113.2 kg, odnosno 1.2 kg više od Hrge, a Gruzijac Ramazi Gogichashvili (26, 14-35-2) bio je znatno teži od Mavrovića te je na vagi imao 111 kg.

- Prvi se put borim protiv mlađeg protivnika. Nekoliko godina ga pratimo, dobar je boksač, dobre tehnike..., ali nokautirat ću ga. Filip mi kao borac više odgovara, imali smo nekoliko okršaja, neke je dobio on, neke ja. A ja se želim boriti s velikim imenima. Čemu ću biti bliže nakon pobjede u petak, da napredujem u rejtingu - rekao je Yoka.

Podsjetimo, povratak je ovo Željka Mavrovića u ring nakon 23 godine i posljednjeg meča protiv Lennoxa Lewisa koji mu je ujedno bio i jedini poraz u karijeri. Protivnik Petra Milasa je 2016. zaustavio Filipa Hrgovića u polufinalu Olimpijskih igara, a sad Milas ima priliku za veliki korak naprijed u karijeri preko francuskog borca.

- Osjećam veliko uzbuđenje i osjećam se sjajno, kao da mi je zadnja borba bila prije nekoliko mjeseci, a ne prije 23 godine. Kao riba u vodi. Samo nakon male pauze od 23 godine, haha! Vjerujem u sebe, da imam što pokazati, dugo sam se pripremao i ne primjećujem na treninzima razliku od kad sam imao 25 ili 28 godina. Ritual? Iza mene je skoro 30 profesionalnih i 150 amaterkih mečeva i ritual je uvijek skoro isti. Završni trening dan prije borbe nije jak, da ne umara. Ne zamaram se suparnikom, razmišljam o sebi, kako da ja boksam s nekim takvim, te visine, te težine, takvog stila..., a ne razmišljam o njegovim oružjima - rekao je Mavrović za RTL.

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović prvo je trebao ući u ring protiv Michaela Huntera (32, 19-1-1), sve je bilo na pragu dogovora pa se izjalovilo. Zatim je trebao ući u ring protiv Martina Bakole (28, 17-1), ali na kraju se i to izjalovilo pa će Hrgović u ring protiv 229. boksača svijeta.

Prijenos Hrgovićevog i Milasovog meča pratite uživo na RTL-u od 22.15, dok će se povratak Željka Mavrovića prenositi na RTL-u 2 s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Najčitaniji članci