Sport

Komentari 52

Igrači mi se kunu da je lopta kod penala bila pola metra vani

Igrači mi se kunu da je lopta kod penala bila pola metra vani

Navodno je utakmica trajala 112 minuta, ja sam mislio da igramo košarku i da je na našoj klupi Novosel, a na Hajdukovoj Skansi. Ništa, svaka je pobjeda zaslužena, rekao je trener Intera

Drama, drama i drama. Drugačije se ne može opisati utakmica na Poljudu između Hajduka i Intera (2-1). Visjeli su Splićani kao luster, Inter ih je držao na konopcima sve do 55. minute kada je Nikola Soldo rukom spriječio da lopta završi u mreži, a onda je i dobio crveni karton nakon što je reagirao VAR. 

Caktaš je izjednačio iz drugog pokušaja, a Zaprešićani su potpuno pali. Igrala se 'Viktorija' na zaprešićki gol, a momčad Tomislava Ivkovića pala je tek u 97. minuti kada je Kristijan Dimitrov zabio nakon ubačaja iz kornera. Nadoknada se na kraju igrala 13 minuta, a Zaprešićani su ipak pognute glave i s ponekom psovkom na usnama napustili poljudski travnjak.

- Navodno je utakmica trajala 112 minuta, ja sam mislio da igramo košarku i da je na našoj klupi Novosel, a na Hajdukovoj Skansi. Ništa, svaka je pobjeda zaslužena, čestitam Hajduku na pobjedi. Mi smo odigrali koliko smo mogli, dali smo maksimum. Odluke koje su donesene ne možemo promijeniti - rekao je trener gostiju Tomislav Ivković.

Što se tiče gostiju, za njih je najsporniji ponovljeni penal Mije Caktaša. Prvo mu je Matković obranio penal, ali iz VAR sobe su javili da je ranije od dopuštenog izašao s gol-linije i glavni sudac Zdenko Lovrić je kapetanu Hajduka dao popravni. Caktaš je pak to realizirao.

- Igrači su se pridržavali dogovora, rano smo ostali s igračem manje i ja im nemam što predbaciti. Ako se budemo tako odgovorno ponašali i igrali, ne bojim se za budućnost naše momčadi... Meni je najvažnije da su moji igrači karakterno odgovorili i borili se do kraja. Za kraj, Bebek ima 300 utakmica u nogama i bogato iskustvo i ako je zvao suca, znači da nešto postoji. A sudac koji ima toliko utakmica ne zove ga bez veze. Ali, riješeno je tako kako je riješeno - rekao je Ivković koji nam se javio nedugo nakon završetka utakmice i otkrio sumnjive situacije...

- Nije mi jasna situacija kod penala, suci su zaustavili snimku kad je lopta bila u visini koljena, a ne kada je igrač Hajduka stopalom vratio loptu nazad. Moji igrači mi tvrde, zapravo čak mi se i kunu da je lopta bila pola metra vani. Ostale sporne situacije? Ne mogu pričati o tome, ja sam samo razmišljao kako voditi utakmicu i kako dohvatiti što bolji rezultat. Nisam ja taj koji se bavi sudačkim odlukama - zaključio je trener Intera.

Najčitaniji članci