Obavijesti

Sport

Komentari 71

Ivković za 24sata: Jarnijeva je izjava politički nekorektna. Šimunić: HNS valjda zna što radi

Ivković za 24sata: Jarnijeva je izjava politički nekorektna. Šimunić: HNS valjda zna što radi

Mogao je s dvije-tri dodatne rečenice sve staviti u neki normalan i sportski kontekst, bez obzira na prve ljubavi, rekao nam je hrvatski trener i nekadašnji golman, Tomislav Ivković

VIDEO

Robert Jarni (55), bivši igrač Betisa, a danas izbornik U-17 reprezentacije, rekao je za Večernji list u najavi utakmice Betis - Dinamo da će navijati za Španjolce, a ta izjava nije se svidjela napadaču "modrih" Bruni Petkoviću (29).

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Pokretanje videa...

sažetak lokomotiva dinamo 02:00

Zbog te nespretne izjave dobio je otkaz i više nije izbornik hrvatske U-17 reprezentacije. Petković ga je na presici uoči utakmice sa spomenutim španjolskim klubom nazvao "klaunom". 

Situaciju je za 24sata komentirao hrvatski trener i nekadašnji golman, Tomislav Ivković (63).

- Ne iznenađuje me izjava i reakcija Roberta Jarnija, nije jednostavno živjeti u demokratskoj državi koji nije sto posto demokratska. Pogotovo u njegovom slučaju. To je s obzirom na njegovu izborničku funkciju bila politički nekorektna izjava, mogao je s dvije-tri dodatne rečenice sve staviti u neki normalan i sportski kontekst, bez obzira na prve ljubavi - poručio je Ivković.

Loptu na zemlju spušta Josip Šimunić (45), nekadašnji hrvatski reprezentativac i nogometaš Dinama. Šimunić je svojevremeno bio pod lupom javnosti zbog neprimjerenih povika 2013. nakon utakmice s Islandom na Maksimiru.

- Meni je to sve nekako ispalo nespretno. Mislim kako je to bila nespretna izjava Jarnija koji je u tom trenutku bio hrvatski izbornik, ali smo slobodna država, svatko ima pravo navijati za koga hoće. Razumijem njegovu poveznicu s Betisom, igrao je tamo i bilo mu je lijepo tamo, ali, nažalost, ta se izjava može interpretirati i kao neka podjela iako sam siguran kako Jarni nije tako mislio. Sve je ispalo baš nespretno - poručio je Šimunić, pa nastavio:

- Svi mi koji smo na nekim funkcijama nogometu moramo biti primjer našim mladim ljudima, a tko osobno poznaje Jarnija zna kako je on dobar kao kruh, kako bi sve dao za Hrvatsku. Odluka HNS-a? Valjda znaju što rade. Evo i sad postavljam pitanje kako bih reagirao da igra "moja" Hertha protiv nekog hrvatskog kluba. Svi smo drugačiji, svatko ima pravo na svoje mišljenje, slobodna smo država. Žao mi je Roberta, mislim da nije imao loše namjere, niti razmišljao o ikakvim podjelama, samo je sve krivo ispalo.

Tomislav Rukavina (49), bivši izbornik Hrvatske U-17 oglasio se oko situacije:

- Zapravo je HNS u priopćenju sve rekao. Privatno mi možemo navijati za koga želimo, ali funkcija izbornika nosi drugačije standarde i treba paziti na svaki detalj. Jer nisi izbornik samo na terenu, na treninzima i utakmicama nego imaš obavezu prema institucijama cijelo vrijeme obnašanja te dužnosti. Robija poznajem i prekrasan je čovjek, bez mrlje u životu i karijeri i puno je dao Hrvatskoj. Ta je izjava nespretno zvučala i vjerujem da je i njemu sad žao što je to tako rekao. 

A Petkovićev odgovor?

-Najviše zbog kućnog odgoja nikad ne bih nekoga ružno komentirao ili nazivao pogrdnim imenima, pogotovo nekoga značajno starijeg i tko je toliko dao za hrvatski nogomet.

Jakirović: Jarni možda ne navija za Dinamo jer je bio u Hajduku
Jakirović: Jarni možda ne navija za Dinamo jer je bio u Hajduku
Samovojska: Petkovićeva izjava je dolijevanje ulja na vatru, a sad nije vrijeme za podjele...
Samovojska: Petkovićeva izjava je dolijevanje ulja na vatru, a sad nije vrijeme za podjele...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige