Sport

Komentari 4

Kjaer: 'Bilo je ovo nevjerojatno putovanje', Damsgaard: 'Stojim ovdje s prazninom u tijelu...'

Kjaer: 'Bilo je ovo nevjerojatno putovanje', Damsgaard:  'Stojim ovdje s prazninom u tijelu...'

Davali smo sve od sebe kroz cijelo natjecanje pa je jako razočaravajući osjećaj stajati ovdje bez ičega postignutog u ovoj utakmici, rekao je zasad jedini nogometaš koji je utrpao Engleskoj na ovom Euru

Prekrasna nogometna bajka, kao da ju je pisao Hans Christian Andersen, nažalost, je završila u polufinalu Eura. Momčad koja je osvojila srca nogometne javnosti već u prvom nastupu na ovom natjecanju ispala je od Engleske nakon produžetaka.

Danski kapetan i heroj Simon Kjaer svejedno je ponosan na sebe i suigrače te zahvalan navijačima na nevjerojatnom potpori.

- Mislim da ćemo se polako udaljavati od toga (op.a. rušenje Eriksena), počet ćemo primjećivati neke stvari. Teško nam je svima bilo, ali bilo je ovo nevjerojatno putovanje - rekao je stoper Milana pa dodao:

- Postigli smo više nego čemu sam se ikada nadao. Ponosan sam, ali istovremeno razočaran što nismo otišli do finala.

Zabio je samo jedan gol, ali propustio tek sedam od ukupno 570 minuta koliko su Danci proveli na travnjaku. Martin Braithwaite je napadač, ali klasičan primjer onog koji je baš sve podredio momčadi.

- Nema sumnje da moramo nekako 'progutati' ovaj poraz, a onda ćemo napasti ponovno. Naravno da smo ponosni, ali smo i nevjerojatno razočarani jer smo stvarno osjećali da možemo još -  rekao je samouvjereno.

Najveća žal ostaje Danaca ostaje za tim prvim poluvremenom, odnosnom odlaskom na predah s prednošću. Mikkel Damsgaard je 'bombom' iz slobodnjaka doveo Dance u prednost u 30. minuti, ali nisu uspjeli izdržati niti 10 minuta. Bio je to prvi gol koja je Engleska primila na ovom Euru.

- Strašno sam razočaran. Stojim ovdje s prazninom u tijelu. Davali smo sve od sebe kroz cijelo natjecanje pa je jako razočaravajući osjećaj stajati ovdje bez ičega postignutog u ovoj utakmici - rekao je napadač Sampdorije kojeg je talijanski klub prije samo godinu dana platio sedam milijuna eura, a nakon ovakvih predstava na Euru, navodno je zainteresirana i Barcelona!

Najčitaniji članci