Obavijesti

Sport

Komentari 10

Kovač: Uplašili smo se PSG-a; Mbappé: Monaco igra dosadno

Kovač: Uplašili smo se PSG-a; Mbappé: Monaco igra dosadno

Kylian Mbappé je za mene najbolji igrač svijeta, a ovo je finale otišlo na njihovu stranu zahvaljujući njemu. Ranije smo imali sreće da ga zaustavimo, ali u ovoj utakmici to nismo uspjeli, osvrnuo se Kovač

VIDEO

Majstor za Kupove ipak nije uspio. Niko Kovač je s Monacom izgubio u finalu francuskog kupa od PSG-a s 2-0 i tako, po svemu sudeći, ostao bez trofeja u ovoj sezoni.

Pokretanje videa...

Niko Kovač u Monacu 03:25

- Čestitam Paris Saint-Germain na naslovu. Mislim da smo se u prvih nekoliko minuta bili malo uplašili. Bilo je to moje prvo finale s ovom momčadi. Mislim da smo u prvih nekoliko minuta imali malo previše respekta prema njima.

Za hrvatskog stručnjaka na klupi momčadi iz Kneževine ovo je bio tek drugi poraz u Kupovima u ukupno 26 utakmica. S Bayernom i Eintrachtom je otišao do kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ligue 1 - AS Monaco v Stade Rennes

- To očito nije bilo najbolje finale koje sam vidio u životu. Igrali smo bolje nakon što smo primili, ali mislim da je ovaj poraz dio našeg procesa. Kad sam izgubio svoje prvo finale Kupa u Njemačkoj, rekao sam da se želim vratiti sljedeće godine s pobjedničkim duhom, to ćemo i učiniti - zaključio je Kovač pa nahvalio svoje igrače bez obzira na poraz:

- Rekao sam im da možemo biti ponosni što smo stigli do ovog finala. U nogometu penal možete promašiti samo ako ga izborite, a finale možete izgubiti samo ako ga igrate. 

Pirlo i Tudor osvojili kup Italije, Mbappe je zavio Kovača u crno
Pirlo i Tudor osvojili kup Italije, Mbappe je zavio Kovača u crno

Neymar nije igrao zbog žutih kartona, a njegovo je mjesto zauzeo Mauro Icardi koji je načeo Monaco u 19. minuti, a priču zaključio Kylian Mbappé u 81. 

- Kao što sam rekao ranije, Kylian Mbappé je za mene najbolji igrač svijeta, a ovo je finale otišlo na njihovu stranu zahvaljujući njemu. Iskoristio je pogrešku s naše strane kod prvog gola i pogodio prečku, a kod drugog je odlično završio akciju. Zato ga toliko klubova želi. Ranije smo imali sreće da ga zaustavimo, ali u ovoj utakmici to nismo uspjeli.

French Cup Final - AS Monaco v Paris St Germain

Mladi francuski napadač osvojio je peti, a s PSG-om četvrti uzastopni Kup. Niz je započeo u Monaco 2017., a nastavio ga s pariškom momčadi.

Monaco je odlična momčad, imali su sjajnu sezonu, svaka im čast. Mislim da će igrati Europu, možda čak i najljepše natjecanje (op.a. Ligu prvaka). Igrali su dobro, dosadno je igrati protiv njih jer nema puno prostora i morate iskoristiti svaku priliku koju imate. To smo i učinili - zaključio je Mbappé.

Kovaču treba čudo: Monaco u ludom scenariju može do titule
Kovaču treba čudo: Monaco u ludom scenariju može do titule

Niko Kovač teoretski može do trofeja u ovoj sezoni, ali šanse za to i nisu prevelike. Monaco mora u posljednjem kolu pobijediti Lens, a Lille i PSG moraju izgubiti od Angersa, odnosno Bresta. Što je itekako moguće. No sada slijedi ono gdje je potrebno čudo. U slučaju istog broja bodova Lillea i Monaca, prvaka bi odlučivala gol-razlika. Lille u ovome trenutku ima 62-22 (40 golova razlike), a Monaco 76-42 (34 golova razlike). To bi značilo da Monaco mora pobijediti 6-0, Lille izgubiti 1-0, ili pobjeda od 5-0, a poraz Lillea 2-0 itd. Ukratko, sedam golova 'viška'. Teoretski moguće, ali teško izvedivo.

Monaco će se, osim za titulu, u posljednjem kolu boriti i Ligu prvaka. Za vratom puše Lyon koji ima bod manje, ali i bolju gol razliku (79-40) pa tako Kovačeva momčad ne smije ostvariti lošiji rezultat nego Lyon u posljednjem kolu ako želi sljedeće godine vidjeti Ligu prvaka, odnosno mjesto u kvalifikacijama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...