Sport

Komentari 6

Kraljevi HNL-a: Brazilac kojeg u Dinamu pamte po crvenom, Hajduk je imao svog Ronalda

Kraljevi HNL-a: Brazilac kojeg u Dinamu pamte po crvenom, Hajduk je imao svog Ronalda

UZMI PLUS+ I ČITAJ TOP SADRŽAJ Svakog dana biramo za vas najbolje od najboljeg iz premium sadržaja. Ovo su najčitanije priče...

Svakoga dana na jednome mjestu donosimo vam najčitanije članke iz našeg digitalne PLUS+ ponude. Ovo su priče vodećih novinara 24sata koje ne možete pronaći nigdje drugdje. Pretplati se na PLUS+ i čitaj sadržaj samo za tvoje oči.

Najpoznatiji nepriznati gol u povijesti HNL-a... Kantrida, 26. svibnja 1999. Admir Hasančić na centaršut Barnabasa Sztipanovicsa zabija za 2-1 protiv Osijeka, Zoran Krečak diže zastavicu i Rijeka ostaje bez prvog naslova u povijesti. Dvadeset tisuća ljudi u suzama i tišini je odlazilo svojim kućama. Na stadionu su plakali igrači, treneri, oružari, maseri, tajnice, blagajnice... Nepravda "objašnjena" neshvatljivim riječima ondašnjeg predsjednika HNS-a Vlatka Markovića ('Prvak je Croatia, naš najkatoličkiji klub').

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Igrač Dinama formalno je prestao biti prije 12 godina, već je šest godina u sportskoj mirovini, ali svaki pravi navijač "modrih" još ga se sjeća. Još ne znate o kome pišemo? Ajmo ovako, protiv Hajduka je ušao s klupe pa nakon svega desetak sekundi dobio crveni karton zbog surovog i bezobraznog starta nad Ercegom. On je - Anderson Costa (36).

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

I dok se nogometni navijači diljem svijeta spore oko pitanja koji je Ronaldo bolji, brazilski Luís Nazário de Lima ili portugalski Cristiano dos Santos Aveiro, za navijače Hajduka dileme nema, za njih je najbolji Ronaldo onaj iz hercegovačkih Turčinovića pored Širokog Brijega - Stanko Bubalo. Legendarni napadač kojeg je Torcida obožavala. A kako je Stanko postao Ronaldo iz Turčinovića priča je jednostavna.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Bravo, dečki, tako se igra, govori povišenim glasom u kojem se osjeća zadovoljstvo kako rade na treningu kadeti Slaven Belupa, koje trenira 46-godišnji, Marijo Dodik, najbolji strijelac HNL-a u klupskoj povijesti koporivničkog prvoligaša. Svi ljubitelji nogometa sjećaju se stasitog napadača koji još drži rekord HNL-a po broju golova na jednoj utakmici. Legendarni Dodik zabio je šest golova na prvoligaškoj utakmici s Varteksom! Bilo je to 21. listopada 2000. u Koprivnici, konačan rezultat 7:1.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Kad netko spomene ikone HNL-a, jedna od prvih osoba koja padne na pamet zasigurno je Davor Vugrinec (44). Poznat je kao 'gospodin u kopačkama' koji se kao mladić ukazao u Varteksu i zatim nastavio svoj nogometni put u Europi, da bi se na kraju vratio u domovinu i završio veliku priču koju je počeo pisati kao osnovnoškolac u dresu lokalnog kluba.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE: