Karlo Sokač u komi nakon prometne nesreće! Otac: Samo da ostane živ | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 18

Otac: Karlo je i dalje u komi, prvi je cilj samo da ostane živ

Otac: Karlo je i dalje u komi, prvi je cilj samo da ostane živ
1

Mladić koji je sjeo za upravljač BMW-a bez ispita nije bio pod utjecajem alkohola, ali je zbog izazivanja teške nesreće uhićen te je policija provela kriminalističko istraživanje. Pušten je i protiv njega ide kaznena prijava

VIDEO

Stanje se nije u bitnome promijenilo. Karlo je i dalje u induciranoj komi od jučer nakon operativnog zahvata i nadamo se da će uz Božju pomoć preživjeti, jer je to prvi cilj, kako su kazali i sami liječnici kad je dovezen u Traumatološku kliniku u Draškovićevoj. Dodatne nade nam daje i činjenica da su ga operirali najbolji liječnici u Klinici, koja je među vodećima u Europi za takve slučajeve - kratko nam je jutros kazao Davor Sokač, otac 18-godišnjeg Karla.

Pokretanje videa...

00:59

Karlo Sokač stradao je u prometnoj nesreći u Križevcima, deset minuta prije ponoći na staru godinu. Naime, nesretni golman seniorske momčadi trećeligaša NK Radnika je bio putnik u BMW-u, kojim je upravljao 19-godišnji mladić, a kao suvozač se nalazio isto tako 19-godišnjak.

Vozač je zbog brzine u desnom zavoju izgubio kontrolu nad automobilom, koji je vozio bez položenog vozačkog ispita. Nakon toga automobil je sletio u lijevi putni jarak i desnom bočnom stranom udari u betonski stup.

Strava u Križevcima: Bivšem golmanu Dinama oduzete noge
Strava u Križevcima: Bivšem golmanu Dinama oduzete noge

Nesretni Karlo je teško ozlijeđen, a godinu dana stariji suvozač, koji se također nalazio na desnoj strani, zadobio je lakše ozljede. Vozač je prošao neozlijeđen. Nakon nesreće Kalo je kolima Hitne prevezen u koprivničku Opću bolnicu, da bi odmah nakon ukazane pomoći bio prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju, gdje je i operiran.

Mladić koji je sjeo za upravljač BMW-a bez ispita nije bio pod utjecajem alkohola, ali je zbog izazivanja teške nesreće uhićen te je policija provela kriminalističko istraživanje.

- Vozač je pušten i protiv njega ide kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovar redovnim putem - kazala nam je glasnogovornica PU koprivničko križevačke, Dijana Žagar.

Vijest o stradavanju izuzetno nadarenog vratara seniorskog sastava u trenu se proširila se Križevcima. Gotovo da nema sportskog zaljubljenika, ali i onih koji nisu toliko upućeni poput Steve Brujića, trenera vratara, koji ne strepi za život mladića.

- Karla sam počeo trenirati s nepunih osam godina i pokazao je izuzetnu nadarenost i što je posebice važno za vratara veliku hrabrost - kazao nam je Brujić.

Otac mladog golmana: Karlo je teško, sve je u Božjim rukama
Otac mladog golmana: Karlo je teško, sve je u Božjim rukama

Karlo je i stasom, a ne samo nadarenošću, davao nadu da bi u dogledno vrijeme mogao postati vratar prvoligaškog kalibra. Uostalom i činjenica da je igrač NK Dinama, koji je na posudbi u Križevcima, dovoljno govori o kakvom se mladiću radi.

Nažalost u ovom trenutku pred Karlom je možda i nateži izazov kako ostati živ. Naime, njemu su stradala četiri kralješka, tako da u trenutku dolaska u Draškovićevu nije mogao micati ruke i noge.

Karlo je dao prijatelju da vozi. Završili su u jarku pa u stupu...
Karlo je dao prijatelju da vozi. Završili su u jarku pa u stupu...

No, svi koji poznaju hrabrog mladića vjeruju da će se on ne samo „izvući“ već da će i iz ove „tekme“ izaći kao pobjednik i vratiti se tamo gdje se najbolje osjećao. Između nogometnih vratnica na travnatom terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner